|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷
کد خبر: ۱۱۶۰۵۳
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۱
وی در پایان با اشاره به داستانی از رسول اکرم(ص) درباره ضرورت رعایت حقوق افراد ،گفت: پیغمبر خدا رسول اکرم(ص)در آخرین خطبه های خود در مسجد از مردم خواست ،اگر حق کسی توسط ایشان ضایع شده ،بگوید تا آن را جبران کند.
یک وکیل دادگستری با تاکید براین‌که «توهین به رییس‌جمهور یک جرم عمومی و مشهود است که قانون خاص هم دارد» گفت: دادستان باید در ایم مساله ورود پیدا کند.

نعمت احمدی  با اشاره به این‌که «توهین برابر ماده  608 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی جرم است و مجازاتی برای آن تایین شده است» ، گفت: قانونگذار توهین را به معنای مطلق و عادی در ماده  608 مورد اشاره قرار داده است که برای آن بار کیفری و مجازات قائل شده است. همچنین تعمدا در ماده 609برای توهین به سران سه قوه به سبب شغل و پستی که دارند مجازات دیگری را قائل شده است، یعنی علنا توهین به مسئولین را از باب مجازات جدا دانسته است.

وی افزود:به همین علت باید در نظر داشت منظور قانونگذار این بوده است که توهین به رییس‌جمهور و مسئولین برابر قانون مجازات اسلامی صرف نظر از مقامی که دارد صرف نظر از این‌که شخص دوم مملکت و یک روحانی است ،یک جرم عمومی است و تنها جرم  خصوصی نیست که نیاز به شکایت شاکی داشته باشد.

وی با بیان این‌که «جدا از جنبه عمومی جرم ،در هر عنوان اتهامی که جنبه عمومی داشته باشد و مدعی العموم ورود پیدا کند، اگر خود فرد هم رجوع کرد از حق خود دفاع کرده است» ،متذکر شد:همچنین در این شرایط دادستان نمی‌تواند با ذکر این عنوان که توهین یک جرم خصوصی است و جنبه عمومی ندارد و این‌که چون تا این لحظه شکایتی از طرف رییس‌جمهور انجام نشده است، ورود پیدا نکند. این توهین به رییس‌جمهور یک جرم عمومی و مشهود است. همچنین قانون خاص هم دارد و سیستماتیک دادستان باید ورود پیدا کند.

این وکیل دادگستری در بخشی دیگر به جایگاه توهین در قانون جرم سیاسی اشاره کرد و گفت: همچنین این بحث توهین و اهانت به مسئولین در بند 1ماده 2 قانون جرم سیاسی نیز جرم‌انگاری شده است. ماده 2 و بند 1 این قانون می‌گوید: توهین، ایراد افتراء و نشر اکاذیب نسبت به رؤسای سه قوه،‌ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام،‌ معاونان رئیس جمهور، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و اعضای شورای نگهبان جرم سیاسی محسوب می‌شود.

وی در گفت و گو با ایسنا، تمام افراد را در برابر قانون یکسان دانست و عنوان کرد: قانونگذار هیچ فردی را در انجام یک جرم در مقابل دیگری مسنتثنا نکرده است.حتی قضات و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که برابر اصل 84 و 86 قانون اساسی مصونیت دارند. اگر چه تعقیب قضات و نمایندگان مجلس شرایط ویژه دارد ولی مصون از تعقیب نیستند. این مصونیت را نمی‌توان به گونه‌ای تلقی کرد که اگر این افراد جرمی انجام دادند تعقیب نشوند و در صورت محکومیت مجازات نشوند. فقط شیوه تعقیب این افراد متفاوت است برای مثال اگر قاضی جرمی انجام داد ابتدا باید تعلیقش صورت گیرد و سپس اجازه تعقیبش داده می‌شود. تعقیب نمایندگان مجلس هم متفاوت است.هیچ شخصی در انجام فعل مجرمانه مصون نیست.

وی در پایان با اشاره به داستانی از رسول اکرم(ص) درباره ضرورت رعایت حقوق افراد  ،گفت: پیغمبر خدا رسول اکرم(ص)در آخرین خطبه های خود در مسجد از مردم خواست ،اگر حق کسی توسط ایشان ضایع شده  ،بگوید تا آن را جبران کند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین