کد خبر: ۱۱۵۷۴۳
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۱
وی با اشاره به بحران آب گفت: هم اکنون در مناطق روستایی و شهری الگوی مصرف آب در کشاورزی و آبیاری به شدت نگران کننده و نیازمند تغییر اساسی است.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه نظام آموزشی کشور باید بر اساس برقراری ارتباط با طبیعت استوار شود.، تاکید کرد: تاکنون دولت در این زمینه گام‌های بلندی برداشته است.

 معصومه ابتکار روز جمعه در مراسم پایانی دومین جشنواره ملی نوجوان خوارزمی در مشهد افزود: آموزش و پرورش در دولت یازدهم در زمینه حفاظت از محیط زیست و آموزش های محیط زیستی بسیار موفق عمل کرده است.

وی افزود: در این زمینه تفاهم نامه‌هایی میان سازمان حفاظت محیط زیست و آموزش و پرورش به منظور توسعه آموزش‌های محیط زیستی امضا شده است.

وی با بیان اینکه کودکان و دانش آموزان باید با عناصر طبیعی، طبیعت و گیاهان سر و کار داشته باشند، گفت: توصیه متخصصان علوم تربیتی، پزشکی و روانشناسی بر ضرورت وجود ارتباط میان انسان و طبیعت است.

ابتکار افزود: شبکه های اجتماعی می‌توانند فرصتی برای انتقال پیام های علمی محیط زیست و ایجاد جریان‌های اجتماعی مجازی در حفاظت از محیط زیست باشند که امیدواریم جریانات مجازی دانش‌آموزی در حمایت از محیط زیست شکل بگیرد.

وی ایجاد دبیرخانه مدارس محیط زیست و احداث مدارس دوستدار محیط زیست را از موفقیت های آموزش و پرورش دانست و اظهار کرد: دستورالعمل مشترکی با وزیر آموزش و پرورش تهیه شده و به زودی ابلاغ می شود که در اجرای آن در 108 هزار مدرسه کشور ارتباط با طبیعت و آموزشهای محیط زیستی انجام می شود.

وی پویش سه شنبه های بدون خودرو در خراسان رضوی را از اتفاقات خوب در حمایت از محیط زیست دانست و گفت: از مسائل مهمی که در حوزه آموزش و پرورش باید به آن توجه شود، ضرورت ارائه آموزش‌ها و مهارت های زندگی از جمله جایگاه و نقش محیط زیست به دانش آموزان در کنار تدریس دروس و مواد آموزشی است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در زمینه آموزش مهارت های زندگی و جلوگیری از تخریب محیط زیست غفلت شده و همین امر بشریت را با تهدیدات جدی مواجه کرده است، تهدیداتی که قبل از اینکه برای نسل ما دغدغه باشد برای نوجوانان و جوانان دغدغه است.

وی اظهار کرد: برای نجات کره زمین فرصت بسیار کمی داریم و باید تلاش جدی و عزم همگانی در این زمینه ایجاد شود.

وی با اشاره به بحران آب گفت: هم اکنون در مناطق روستایی و شهری الگوی مصرف آب در کشاورزی و آبیاری به شدت نگران کننده و نیازمند تغییر اساسی است.

ابتکار با بیان اینکه ریشه های این تحول از سطوح اولیه آموزش اتفاق می افتد، افزود: در زمینه از دست دادن منابع آب در دوره ای که بی توجهی شدید در کشور بود، رتبه های اول را در دنیا کسب کردیم و همین امر موجب شد شرایط خوبی در این زمینه نداشته باشیم.

معاون رئیس جمهوری اظهار کرد: اقدامات خوبی مانند جشنواره نوجوان خوارزمی می تواند در این زمینه مفید و موثر باشد.

وی گفت: از جمله برنامه های خوبی که امسال شروع شده است افزایش آگاهی دانش آموزان مدارس و جوامع محلی در اطراف بوستان های ملی و مناطق حفاظت شده است که این آموزش ها با همکاری محیط بانان ارائه می شود.

دومین جشنواره ملی نوجوان خوارزمی با حضور 201 دانش آموز دختر و پسر برگزیده از استان های مختلف کشور از 27 مرداد ماه در مشهد آغاز شده بود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین