کد خبر: ۱۱۴۶۸۳
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۶
استاد محمدرضا شجریان افزون بر برخورداری از موهبت الهی صدای خوش، در هنر خوش نویسی و خطاطی نیز دستی بر آتش دارد و چون قلم به تحریر می چرخاند، شوری دیگر می آفریند.
 استاد محمدرضا شجریان افزون بر برخورداری از موهبت الهی صدای خوش، در هنر خوش نویسی و خطاطی نیز دستی بر آتش دارد و چون قلم به تحریر می چرخاند، شوری دیگر می آفریند.

استاد شجریان از جمله سرمایه ها و مفاخر ملی و فرهنگی ایران است که زندگی خود را وقف فرهنگ و هنر کرده است.هنز استاد شجریان که خیلی‌ها نمی‌دانند

استاد شجریان در اوایل دهه 40 شمسی با مهاجرت به تهران و آغاز فعالیت در رادیو و تعلیم آواز نزد اساتید این فن، وارد انجمن تازه تاسیس خوشنویسان ایران شد و در محضر استادانی همچون ابراهیم بوذری - خط شکسته - و سید حسین و سید حسن میرخانی - خط نستعلیق - به آموزش این هنر مشغول شد و در سال 1349 به اخذ گواهینامه ممتاز نائل شد.

وی در آغاز، به پیشرفت های قابل توجهی دست یافت، بطوریکه مورد توجه استادان خود قرار گرفت و نمونه خطی از وی در دارالکتاب سید حسین میرخانی در کنار آثار امیرخانی، سلحشور، مافی و شمس انصاری موجود است که استاد حبیب اله فضایلی نیز در کتاب «تعلیم خط» به آن اشاره کرده است.
استاد شجریان پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تاسیس شرکت «دل آواز» کار خوشنویسی تعدادی از آلبوم های خود را انجام داد که از آن میان می توان به «بیداد»، «آستان جانان» و «خلوت گزیده» اشاره کرد.

استاد آواز ایران در سال 1389 نیز آثار خطاطی خود را در نمایشگاهی در تالار وحدت به همراه منتخبی از خوش نویسان معاصر به نمایش گذاشت.

استاد شجریان یکی از بهترین های حوزه هنر خوشنویسی است

مدیر عامل انجمن خوشنویسان ایران در گفت وگو با ایرنا در مورد هنر خوشنویسی استاد شجریان افزود: افتخار داریم که نام او در زمره خوشنویسان و انجمن خوشنویسان ایران قرار دارد.

عارف براتی افزود: استاد شجریان یکی از اکابر ادبیات ایران است که در دوران نوجوانی گرایش مخصوصی به حوزه خوشنویسی پیدا کرد و در کنار مطالعه متون ادبی و پرداختن به آواز به نگارش اشعار در قالب هنر خوشنویسی روی آورد.

وی ادامه داد: ادبیات با فهم، احساس و درک ملت ایران عجین است و نمود خود را در چند چیز به زیبایی نشان می دهد که یکی خط و خوشنویسی و دیگری آواز است.

براتی گفت: کسی که به عمق غنای فرهنگی ادبیات ایران پی ببرد، ارتباط خود را با خوشنویسی و آواز به خوبی درک می کند.

به گفته وی، سه عنصر فرهنگی ادب، خوشنویسی و آواز هم آغوش هم هستند، هر جا ادب است زیبا نویسی و خوشنویسی نیز هست و هر جا خوشنویسی هست سری به کلمات، جملات، ابیات، اشعار، امثال حکم و سخنان بزرگ ادبیات زده می شود.

براتی افزود: خوشنویس است که با انتخاب درست مفاهیم ادبی به ارتقای کیفیت فرهنگ ایرانی دامن می زند و بالتبع روح لطیف و احساس یک هنرمند است که می تواند ابیات و کلمات زیبا را در غالب آواز و موسیقی به زیبایی دریافت کند و بی شک اکثر هنرمندانی که در حوزه آواز فعالیت می کنند، کسانی هستند اوج یافته حوزه ادبیات و هنر هستند که استاد شجریان نیز از آن نمونه ها است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین