|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۶
کد خبر: ۱۱۴۲۴۵
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۹
رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چارچوب پیش نویس گزارش شش ماهه کمیسیون در مورد اجرای برجام تهیه و آماده شده است، گفت که این کمیته برای تهیه گزارش شش ماهه اجرای برجام مکاتباتی با هفت دستگاه همچون سازمان انرژی اتمی و شورای عالی امنیت ملی داشته تا گزارشی از روند اجرای برجام در طول شش ماه گذشته ارائه کند.
 رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چارچوب پیش نویس گزارش شش ماهه کمیسیون در مورد اجرای برجام تهیه و آماده شده است، گفت که این کمیته برای تهیه گزارش شش ماهه اجرای برجام مکاتباتی با هفت دستگاه همچون سازمان انرژی اتمی و شورای عالی امنیت ملی داشته تا گزارشی از روند اجرای برجام در طول شش ماه گذشته ارائه کند.

حجت الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنوری در گفت‌وگو با ایسنا در مورد چارچوب پیش نویس تهیه شده گزارش برجام توسط کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت:‌ طبق مصوبه مجلس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس باید هر شش ماه یک بار گزارشی از روند اجرای برجام به مجلس ارائه کند که این کار (ره) به عهده کمیته هسته‌ای سپرده شده است. در همین راستا کمیته هسته‌ای کمیسیون قالب و چارچوب پیشنویس را تهیه کرده، البته هنوز محتوا تکمیل نشده است.

وی گفت: چارچوب تعیین شده مشتمل بر مقدمه‌ای است که در آن اشاره‌ای به گزارش‌های دستگاه‌های مربوطه و گزارش وزارت خارجه دارد . هم‌چنین در این قالب گزارش انطباقی مبتنی بر واقعیات صحنه و گزارش های ارائه شده لحاظ شده و اگر عدولی از اسناد بالادستی درصحنه عمل رخ داده باشد در انتهای گزارش به آن ذکر می‌شود. در پایان نیز ارزیابی، تذکر و پیشنهاداتی می‌آید که این گزارش را کمیته هسته‌ای بعد از بررسی به کمیسیون امنیت ارجاع می‌دهد تا سپس درصحن علنی مجلس قرائت شود.

ذوالنوری در عین حال گفت: با توجه به اینکه تعداد اعضای کمیته هسته‌ای 20 نفر از 23 عضو کمیسیون هستند اگر گزارش کمیته هسته‌ای به تصویب دو سوم اعضای کمیته برسد مصوبه کمیسیون تلقی خواهد شد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مورد محتوای گزارش نیز گفت:‌برای تهیه محتوا از دستگاه های زیرربط و وزار ت خارجه استعلام گرفته می‌شود که تاکنون تنها وزارت خارجه در موعد مقرر  دو گزارش سه ماهه اجرای برجام را به مجلس ارائه کرده است . این گزارش را تحلیل محتوایی و آنالیز کردیم و برای راستی آزمایی و تکمیل آن احتیاج به گزارش از سایر از دستگاه‌هاست.

وی توضیح داد: مکاتباتی با سازمان انرژی اتمی صورت گرفته تا آن‌ها گزارش خود را در مورد اجرای برجام ارائه کنند به طور کلی از هفت دستگاه درخواست کردیم که به ما گزارش دهند که از جمله آن‌ها شورای عالی امنیت ملی و سازمان انرژی اتمی است که هنوز گزارشی ارائه نکردند.

ذوالنوری بررسی اسناد بالادستی قانون اساسی، فرمایشات رهبری، خطوط و اصول نه‌گانه رهبری در مورد برجام ، مصوبات مجلس و شورای عالی امنیت ملی را به عنوان دیگر اسناد بالادستی خواند که برای تهیه گزارش کمیسیون امنیت در مورد اجرای برجام مورد بررسی قرار می گیرد.

وی در ادامه گفت:‌ بررسی‌ها ناظر بر این است که اقدامات وزارت خارجه مبتنی بر این اصول بوده یا نه چون نمی‌تواند وزارت خارجه کاری را منافی فرمایشات رهبری، اصول نه‌گانه، قانون اساسی، مصوبات مجلس و شورای عالی امنیت ملی انجام دهد. ما در این گزارش انطباق و مغایرت‌ها را بررسی می‌کنیم.

رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم‌چنین گفت:‌ کار سوم کمیته برای تهیه گزارش بازدید میدانی و راستی آزمایی از طریق بازدید از مراکز هسته‌ای است. در همین راستا قرار است دوشنبه 26 مرداد بازدید میدانی از سه مرکز هسته‌ای نطنز، فردو و راکتور آی آر 40 اراک انجام شود که 17 عضو کمیسیون در این بازدید حضور دارند.

ذوالنوری با ابیان اینکه زمان ارائه گزارش مربوط به اجرای برجام به صحن علنی بستگی تهیه مقدمات دارد گفت:‌ از آنجا که قرار است در تهیه این گزارش اقدامات انجام شده در اجرای برجام در شش ماه گذشته مورد بررسی قرار گیرد طبیعتا تکمیل گزارش زمان بخش خواهد بود. ما در روند تهیه گزارش، گزارش سه ماهه اول را تجزیه و تحلیل کرده و قطعا بررسی های کمیسیون ویژه برجام در دوره مجلس نهم را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم.

وی تاکید کرد که تمامی ابهامات رفع خواهد شد و در نهایت گزارش به صحن ارائه می‌شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین