|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۹
کد خبر: ۱۱۳۸۹۵
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰
این سهمیه مصوب سازمان همکاری‌های اسلامی است و حتی اگر عربستان آن را بین سایر کشورها توزیع کند، مطالبه ما از بین نمی‌رود و ما این سهمیه را برای حج آینده طلب خواهیم کرد و عربستان هم باید پاسخگوی مسائل شرعی مسلمانان باشد.
رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد، فرانسه برای حل و فصل پرونده فاجعه منا میان ایران و عربستان میانجی‌گری خواهد کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، سعید اوحدی گفت: وزارت خارجه زمینه را برای پیگیری حقوقی پرونده فاجعه منا، از طریق کشور فرانسه فراهم کرده و به زودی هیأتی از این وزارتخانه برای پیگیری بعضی از مسائل به فرانسه می رود؛ هرچند که دولت عربستان برای به مذاکره نشستن بر سر این موضوع تاکنون کوتاه نیامده است.

وی بیان کرد: ما امیدواریم این پیگیری‌ها تا فرا رسیدن سالگرد شهدای منا به نتیجه برسد.

عربستان ریالی غرامت پرداخت نکرده

او در ادامه با اشاره به ادعای عربستان برای پرداخت غرامت به حادثه‌دیدگان و جان‌باختگان سقوط جرثقیل در مسجدالحرام و همچنین فاجعه منا، اظهار کرد: عربستان به جای پذیرفتن مسئولیت این دو حادثه و برخورد صادقانه به عنوان ضیوف الرحمان با زائران خانه خدا، فقط ادعا داشته و تاکنون به احدی از بازماندگان فاجعه منا ریالی پرداخت نکرده است.

معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس درباره وعده های محقق نشده مسئولان کشورمان به خانواده‌های شهدای منا، گفت: اگرچه بیمه ۹۰ درصد خانواده‌های شهدای منا پرداخت شده اما موارد باقی مانده با مشکلاتی چون انحصار ورثه مواجه بودند که با بیمه عامل هماهنگ شد تا با تعهد سازمان حج و زیارت، بیمه باقی خانواده‌ها نیز پرداخت شود.

وی در ادامه بیان کرد: ما از مسئولان استانی می‌خواهیم برای رفع مشکلات این خانواده‌ها جدی‌تر عمل و همکاری کنند.

اوحدی درباره نتایج بررسی‌های کمیته حقیقت یاب، اظهار کرد: دادستانی و قوه قضاییه جلسه‌های دقیقی در این باره داشتند و وکلای مختلفی به کار گرفته شد تا پیگیری های حقوقی پرونده فاجعه منا را انجام دهند اما مسأله محدودیت‌های دیپلماتیک است. ما در شرایط قطع روابط سیاسی با دولت عربستان هستیم و به منابع اطلاعاتی آن‌ها درباره منا به هیچ وجه دسترسی نداریم. در چنین شرایطی فقط می توانیم به داشته‌های خود اکتفا کنیم.

رییس سازمان حج و زیارت درباره پیگیری این پرونده با مشارکت سایر کشورهای اسلامی، بیان کرد: هر سال زائران بیش از ۶۰ کشور در مناسک حج حضور دارند که حدود ۲۴ کشور در این حادثه درگیر بودند. در ملاقات با برخی سفرای این کشورها متوجه شدم چقدر دلشان از عربستان خون است.

وی در ادامه علت اصرار سازمان حج برای به سرانجام رساندن مذاکرات با عربستان، توضیح داد: مردم ایران ۱۵ سال در نوبت تشرف حج بوده اند و برای همین نباید از کشوری که به راحتی از حق شرعی مردم عبور می کند، بگذریم. عربستان در دو دور مذاکرات حج نشان داد هیچ اراده ای برای پذیرش زائران ایرانی ندارد.

اوحدی گفت: عربستان که مدعی است ایران، مردم خود را از حج مرحوم کرده، تا الآن حتی حاضر نشده متن قراردادی که در اختیار دفتر حافظ منافع این کشور قرار گرفته، امضا کند.

خیرخواهی سازمان همکاری‌های اسلامی برای ایران و عربستان

او سپس درباره اقدام بعدی این سازمان برای حج آینده، اظهار کرد: در پایان دور دوم مذاکرات حج، مکاتباتی با دبیرکل سازمان همکاری های اسلامی صورت گرفت و ایشان خیرخواهانه به موضوع وارد شد، تلاش های او همچنان ادامه دارد. ما امیدواریم با پیگیری سفیر ایران در سازمان همکاری های اسلامی و البته وزارت خارجه، شاهد تغییر رفتار عربستان باشیم.

رییس سازمان حج و زیارت همچنین تاکید کرد: ایران اجازه نمی‌دهد سهمیه حجی که امسال از دست رفت، ضایع و یا بین سایر کشورها توزیع شود. ما آن را حتما برای سال آینده مطالبه می کنیم.

او یادآور شد: این سهمیه مصوب سازمان همکاری‌های اسلامی است و حتی اگر عربستان آن را بین سایر کشورها توزیع کند، مطالبه ما از بین نمی‌رود و ما این سهمیه را برای حج آینده طلب خواهیم کرد و عربستان هم باید پاسخگوی مسائل شرعی مسلمانان باشد.

راه حضور در حج برای تمام ایرانی ها بسته شده

این مقام مسئول در سازمان حج و زیارت در ادامه خطاب به شهروندان ایرانی که تحت تاثیر برخی تبلیغات سوء تمایل دارند از کشور دیگری برای سفر حج اقدام کنند، تاکید کرد: هیچ شهروند ایرانی با گذرنامه ایران نمی‌تواند به حج برود؛ چرا که امسال در عربستان سیستم صدور ویزا برای اتباع ایرانی تعریف نشده و هیچ خدمات کنسولی، اجتماعی، بهداشتی و رفاهی به آن‌ها داده نمی شود.

فرصت طلب ها به کمین نشسته اند

وی در تایید این اظهاراتش به برخورد دو سال پیش عربستان با گروهی از زائران ایرانی اشاره کرد و افزود: حج دو سال پیش حدود ۷۰۰ زائر دنبال این فریب کاری ها رفتند و با آن که از کنسولگری عربستان در مشهد ویزا گرفته بودند، مجبور شدند دو روز را در فرودگاه جده سپری کنند و دست آخر هم عربستان اجازه ورود به این کشور را نداد و آن ها به ایران بازگرداند. در چنین شرایطی همیشه افراد سودجویی هستند که از احساسات پاک مردم سوءاستفاده می کنند و باید نسبت به رفتارهای آن ها آگاهانه تر عمل کرد.

توصیه به ایرانی‌های دو گذرنامه‌ای

اوحدی در ادامه درباره امکان سفر ایرانی‌های مقیم خارج از کشور که دارای دو گذرنامه و تبعه کشور دیگری هستند، توضیح داد: عرف است وقتی در کشوری امکان تامین امنیت برای اتباع مهمان وجود ندارد، وزارت خارجه توصیه کند از سفر به آن کشور پرهیز شود. اگر ایرانی‌های دو پاسپورته در این شرایط قصد دارند به حج مشرف شوند، حتما از طریق شرکت‌های خاصی که مجوز ثبت نام از ایرانی‌های مقیم خارج از کشور را دارند، اقدام کنند و مطلع باشند که امسال دولت عربستان هیچ نوع خدماتی برای زائران ایرانی در نظر نگرفته است.

وی بیان کرد: در هر حال ایرانی های مقیم خارج از کشور باید شرایط امنیتی عربستان را در نظر بگیرند.

تکلیف عمره مشخص است

رییس سازمان حج و زیارت درباره سرنوشت عمره نیز گفت: تکلیف مشخص است و بر اساس مصوبه هیات دولت از سرگیری آن به محاکمه دو مامور فاسد فرودگاه جده منوط است. معتقدیم اجرا نکردن درست حکم مربوط به آن دو مامور به معنی نداشتن اراده در دولت عربستان برای پذیرش زائران ایرانی است.

وی اضافه کرد: باید امیدوارم باشیم دولت عربستان برای یک لحظه به خود آید.

پرونده آب آلوده زمزم دوباره باز شد

اوحدی که در برنامه گفت‌وگوی ویژه بخش خبری شبکه دو سیما صحبت می‌کرد، درباره شایعه‌های مربوط به آلودگی آب زمزم که پرونده آن در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ میلادی باز شد، اظهار کرد: آن زمان تحقیقات خوبی توسط هلال احمر و وزارت بهداشت، انجام شد. سازمان حج در سال‌های گذشته نیز به زائران توصیه کرد از آب زمزمی که در بطری های مشخصی عرضه می شود، استفاده کنند و آب‌های لوله‌کشی شده اطراف مسجدالحرام را مصرف نکنند.

ثبت نام ۲۲ هزار نفر برای پیاده‌روی اربعین در ۳ روز

در ادامه این گفت‌وگو، اوحدی آخرین وضعیت ثبت نام پیاده روی اربعین که از صبح روز شنبه ۱۶ مردادماه در سامانه سماح آغاز شده است، تشریح کرد و افزود: ثبت نام در این سامانه هوشمند که از طریق آن امکان دریافت ویزا و بیمه وجود دارد و اطلاعات مربوط به مرز و زمان خروج نیز مشخص شده است، تا ۱۵ ماه صفر (آبان ماه) ادامه دارد.

به گفته رییس سازمان حج و زیارت، تا امشب حدود ۲۲ هزار نفر برای پیاده روی اربعین ثبت نام کرده اند که با توجه به استقبال مردم پیش بینی شده تا دو میلیون نفر از ایران در این مراسم شرکت کنند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین