دبیرکل حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه روحانی هیچ خط قرمزی جز قانون نمی شناسد، گفت: تا جایی که اطلاع دارم روحانی و جهانگیری اهتمام دارند با فساد برخورد جدی کنند و اگر رئیس دولتی با فساد برخورد کرد باید از او حمایت کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، صادق خرازی رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در مناظره با حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان که از شبکه اول سیما پخش شد، با اشاره به روز خبرنگار، اظهار کرد: امیدوارم دولت و همه دستاندرکاران حاکمیت قدر خبرنگاران، این حاملان بیتوقع، پرتلاش و مخلص را بدانند و این قدرشناسی میتواند شجاعت و جسارت ویژهای را به همه کسانی که در این عرصه تلاش میکنند، بدهد.
وی افزود: بنده از خبر به سیاست رفتم و از سیاست مجدداً به خبر بازگشتم و امروز نیز هم در عرصه سیاست داخلی و هم در خارجی حضور دارم و یکی از ارادتمندان و مخلصان خبرنگاران هستم و به این موضوع افتخار میکنم.
این فعال سیاسی با اشاره به جایگاه فعلی خبرنگاران در جامعه، تصریح کرد: بهترین پاسخ را به این پرسش را خود حاملان خبر و خبرنگاران برای این پرسش دارند، بیشترین زجر و تحمل را یک گزارشگر و خبرنگار میکشد، اگر خبرش خوب باشد و حرفهای باشد یک طرف قضیه مجبور است دلخور شود و اگر خبر جانبدارانه باشد مردم نمیپسندند.
خرازی افزود: ما باید بپذیریم خبرنگار و کسی که مسئولیت ابلاغ خبر را دارد نیازمند آزادی است، البته آزادی با چارچوبهایی که در قانون دیده شده است. نمیشود به خبرنگاری گفت در ابلاغ موضوعات اجتماعی و سیاسی فعال باش ولی برایش مشکل ایجاد کرد.
وی ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که رسانههای مجازی شرایط جدید و مهم دیگری را آفریدهاند. هر چه ما دست خبرنگارانمان را براساس چارچوب و قانون و اخلاق باز بگذاریم رسانههایی که میتوانند مورد اعتماد مردم باشند نفوذشان بیشتر میشود و رسانهها آزادانهتر، شجاعانهتر و جسورانهتر این کار انجام میدهند.
این فعال سیاسی و رسانه ای به جایگاه فعلی خبرنگاران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر جایگاه خبرنگاران مناسب نیست، خبرنگاران اگر در مقولهای صریح صحبت کنند مورد پرسش واقع میشوند و اگر در موضوعی نیز قوی عمل کنند مخاطبان پرقدرتشان شاید باعث گرفتاریشان شوند، آنچه میگویم مخصوص یک جریان فکری نیست بلکه در مجموع اینگونه است.
خرازی دستمزد خبرنگاران را یکی از پایین ترین دستمزدها عنوان کرد و گفت:معمولاً یکی از پایینترین سطوح اقتصادی، حقوق و حقی که برای یک خبرنگار درنظر گرفته شده است، از پایینترین حقوقهاست در حالیکه در بسیاری از کشورهای دنیا به دلیل فشار کاری که به آنها وارد می شود سال بازنشستگی برای خبرنگاران با کارمندان متفاوت است حتی در برخی از کشورها بعد از 15 یا 18 سال بازنشسته میشوند.
وی در ادامه سخنان خود امنیت را مهمترین موضوع در کار خبرنگار عنوان کرد و گفت:اگر خبرنگار در کار خود امنیت نداشته باشد، دچار مشکل میشود. تغییر خط قرمزها در رسانههای مختلف و همچنین تغییر خط قرمزها با تغییر دولتها از جمله این مشکلات است.
این فعال سیاسی به موضوع حقوقهای نجومی اشاره و تصریح کرد: افشای فیشهای حقوقی از هر جریان فکری یکی از شجاعتهای بی نظیر خبرنگاران کشور بود. چرا موضوع حقوقها در دولت قبل مطرح نشد این نشان میدهد که خبرنگاران در آن مقطع احساس امنیت نمیکردند که این موضوع را بیان کنند، اگر قرار باشد که خط قرمزها برحسب زمان یا مکان تغییر کند ما با اشتباه بزرگی را در تنویر افکار عمومی مواجه شده ایم.
خرازی قانون را مهمترین مولفه ای که باید به آن رعایت شود دانست بیان کرد: قانون نباید مرزها را تغییر دهد، خوب، خوب است و بد نیز بد است، چارچوبهای تشخیص و تمایز هویت ملی مشخص هستند، اگر ارزشها و هویت ملی مورد هجوم واقع شوند مشخص است که بر خلاف مسیر مصالح ملی عمل شده است.
خرازی خطاب به شریعتمداری گفت: همان رئیس دولتی که شما حامیاش بودید در دوره شهرداری بدترین کارها را کرد. رئیس دولت قبلی گفت مدیران من خط قرمز من هستند اما روحانی گفت من هیچ خط قرمزی جز قانون نمیشناسم و با افراد برخورد شد.چرا از 300 میلیارد تومان شهرداری احمدی نژاد نمی گویید که معلوم نشد کجا رفت؟.
وی افزود: حقوقهای کلان در دولت قبل هم بود و اطلاع هم داشتید. 700 میلیارد دلار از پول مردم به غارت رفت، کجا رفت؟ رسیدگی کنید این پولها در اختیار چه کسی بود؟ بابک زنجانی چگونه بوجود آمد؟ در دوره تحریم عدهای بسیط الید شدند و فساد بوجود آمد. شما تا روزهای آخر از احمدینژاد دفاع کردید که در دولت ایشان بیانضباطی مالی بوجود آمد.
رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه در دولت قبل سازمان برنامه را منحل کردند تا هر کاری میخواهند انجام دهند، گفت: بنده برای آقای شریعتمداری متاسفم که آثار و خدمات دولتهای دیگر را نادیده میگیرند و از دولتی دفاع میکنند که آثار زیانبارش را میبینیم.
خرازی افزود: دولت کنونی وارث یک فساد بود که تاکنون نتوانسته جمعش کند. همین روزنامه کیهان را ببینید چه حیثیتی از دولت نبرده است؟ در دولت قبل خزانه داشتیم اما خارج از خزانه خرج میکردند. طهماسب مظاهری را گفتند پولی بدهد و نداد و عزلش کردند. پولهایی که آقایان خرج میکردند، به جای حمایت از تولید، از چین واردات میکردند.
وی خطاب به شریعتمداری گفت:شما از روزی که مسئول روزنامه کیهان شدید یک گام در جهت دفاع از کشور برنداشتید. فردا قاطبه تمام کارآفرینان و چهرههای فرهنگی درباره شما داوری کنند ببینید چه کارنامهای خواهد داشت؟ شما همینطور اهانت میکنید. دوستان ما زندان بودند و شما آزادانه حرفتان را میزنید.
این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد:بنده تا جایی که اطلاع دارم روحانی و جهانگیری در برخورد جدی با فساد اهتمام جدی دارند و اگر رئیس دولتی با فساد برخورد کرد باید از او حمایت کرد.
موضوع برجام این نبود که مناسبات ایران و آمریکا را تلطیف کند
خرازی در بخش دیگری از سخنان خود در مناظره با حسین شریعتمداری به برجام اشاره کرد و گفت: برجام ابزار است نه هدف. رسانههای هر دو جریان سعی کردند مردم را نسبت به ابعاد مختلف برجام آشنا کنند. برخی فکر میکردند با برجام اعتماد ایران و آمریکا جلب میشود. موضوع برجام این نبود که مناسبات ایران و آمریکا را تلطیف کند.
وی افزود: برجام سقف و کف مشخصی داشت و در حوزه هستهای بود. مذاکرهکنندگان ارشد دیپلماسی ما اجازه نداشتند خارج از موضوع هستهای با امریکاییها مذاکره کنند.
نمایندهٔ اسبق ایران در سازمان ملل متحد، تصریح کرد:برجام تحولات چشمگیری به همراه داشت. البته غلوهایی دربارهاش شد چه از سوی موافقین و چه از سوی مخالفین برجام. در حالی که خصومت امریکاییها قبل و بعد برجام هم وجود داشت.
برجام واقعه مهمی در تاریخ دیپلماسی ایران است
خرازی برجام را واقعه مهمی در تاریخ دیپلماسی ایران دانست و افزود: برجام در مقطعی شکل گرفت که امریکا کاهش فروش نفت ایران را در دستور داشت و هر 6 ماه 20 درصد از فروش نفت کاسته میشد. در دوره تحریم 800 هزار بشکه نفت فروش میرفت.
وی تصریح کرد: برجام موجب شد چرخه هستهای ایران از بین نرود. سیکل چرخه سوخت با تکنولوژیهای برتر دنبال میشود. امریکا آب سنگین ایران را میخرد. روسیه کیک زرد به ما میدهد. تحقیق و توسعه هستهای همچنان ادامه دارد. ما قرار بود با سانتریفیوژ آیآر-1 به 190 هزار سو برسیم اما امروز در سازمان انرژی اتمی با سانتریفیوژ آیآر-8 کار میکند که 20 سو ایجاد میکند.
رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان خاطرنشان کرد: در صحنه بینالملل میگفتند ایران حق ندارد وارد چرخه سوخت هستهای شود اما در حال حاضر به جایی رسیده که در پروژه ایتر فرانسه ایران عضو کلوب گداخت هستهای شده که 8 کشور توسعه یافته در آن عضویت دارند.
خرازی تاکید کرد: نباید رسانههای با کسانی که مذاکره کردند مخالف و به آنها تهمت بزند زیرا مقام معظم رهبری مذاکره کنندگان را متدین و شجاع نامیدند.
وی در انتقاد به برخی اظهارات شریعتمداری، گفت:بحثهایی که آقای شریعتمداری میکنند من را یاد تودهایها میاندازد.
این فعال سیاسی افزود: همین آقایان در روزنامه کیهان نوشتند تحریم یک موهبت برای کشور است. چقدر در مذاکرات ما آسیب مقالات و صحبتهای آقایان را دیدیم. وقتی مذاکرات شروع شد ایران 6 قطعنامه در شورای امنیت و 12 قطعنامه در شورای حکام داشت. اما امروز قبول کردند ایران آب سنگین داشته باشد. راکتور آب سنگین اراک قرار بود کامل تعطیل شود اما الان اینگونه نیست. کیفیت آب سنگین ایران قابل مقایسه با قبل نیست. هزینه ترددها و کشتیرانی را چند برابر میپرداختیم. کشتی گندم ما سه هفته در خلیج فارس معطل بود که اجازه بدهند ترخیص شوند. هزینه حمل و نقل دریایی امروز یک پنجم قبل شده است.
خرازی ادامه داد: آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی میگفتند ما میخواستیم سموم کشاورزی از آلمان وارد کنیم اما نمیدادند. همه دانشجویان ایران را از تحصیل در رشتههای حساس منع کردند. آقای شریعتمداری نمیتوانند سند را متوجه شوند من مقصر نیستم. الحمدالله آقایان الان متخصص اتم هستند. اما امروز با یک قطعنامه 2231 تمام 6 قطعنامه قبلی رفع شد.
وی تصریح کرد: برجام اگر رویه شود، بالاترین خیانت است.
مشکل اقتصاد ملی بی توجهی به اقتصاد مقاومتی است
وی مشکل اقتصاد ملی را بی توجهی به اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: آلودگیهایی است که باید توجه جدی به آن کرد. عدم توجه به اقتصاد مقاومتی است. جلسهای را از ظریف و سیف و جهانگیری با حضور من و آقای شریعتمداری بگذارید. تحریم یک شبه ایجاد میشود اما برداشتن تحریمها ماهها زمان میبرد البته اگر آقایان بگذارند.
نمایندهٔ اسبق ایران در سازمان ملل متحد در واکنش به این گفته شریعتمداری که همه قطعنامههای شورای امنیت تحریمی نبود فقط 1229 تحریمی بود، گفت: همه تحریمی بود.
خرازی در پاسخ به گفته دیگر شریعتمداری مبنی بر اینکه فقط 2 بانک با ما همکاری میکنند، تاکید کرد: 40 بانک خارجی با ما کار میکنند.
وی تصریح کرد: برجام ابزاری برای حل مشکلات کشور بود.برخی نمی گذارند برجام به نتیجه برسد. آیا وظیفه ملی ما این است که از صبح روز اجرای برجام، دولت را بکوبیم؟ آیا باید برای دفاع از برجام، امریکاییها را توجیه کنیم؟ هر دو غلط است. چرا عربستان سعودی، ترامپ و اسرائیل انقدر علیه برجام حرف میزنند چون میدانند برجام کارکردهایی دارد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به گفته شریعتمداری که خانم کلینتون گفته بدون شلیک یک گلوله ایران را مهار کردیم، گفت: چطور شما به امریکاییهایی که میگویید فاسق، به حرفشان استناد میکنید؟