»
کد خبر: ۱۱۳۲۲
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۹
مهدی سنایی با بیان این که پوتین برخلاف دیگر رییسان جمهور روسیه به حضور جمعیت گسترده مسلمانان در روسیه اذعان دارد، گفت: در سیاست خارجه فعلی روسیه بر نقش جهان اسلام تاکید بسیاری می‌شود.
نشست روابط روسیه و ایران توسط گروه انجمن علمی مطالعات روسیه و موسسه مطالعات ایران عصر دوشنبه در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با حضور مهدی سنایی و جهانگیر کرمی استاد دانشگاه و لنادو نایوا و نانا راوندی از اساتید انستیتوی شرق‌شناسی روسیه برگزار شد.

مهدی سنایی در این نشست با اشاره به سیاست خارجه روسیه، گفت: سیاست خارجه این کشور بعد از فروپاشی شوروی معطوف به غرب بود به گونه‌ای که در اوایل دهه 90 روسیه به دنبال عضویت در ناتو بوده و آرزوی فضای واحد اروپایی داشت. در این میان جهان اسلام بسیار مغفول واقع شده بود.

وی ادامه داد: اما بعدها روسیه به این نتیجه رسید که غرب چندان به توسعه روسیه کمک نکرده و در دوران پوتین تلاش شد که در سیاست خارجی این کشور تعادلی میان شرق و غرب ایجاد شود و منطقه اوراسیا به عنوان اولویت اول سیاست خارجه این کشور تعریف شود. در این دوران روابط با شرق به‌خصوص جهان اسلام تقویت شده و برای اولین بار پوتین اذعان کرد که نزدیک به 30 میلیون مسلمان در نقاط مختلف روسیه زندگی می‌کنند.

این استاد دانشگاه افزود: هم‌چنین روسیه از یک سو تلاش کرد که واقعیات موجود در این کشور را درک کند و از طرف دیگر به دنبال افزایش نقش خود در عرصه بین‌المللی بود. در واقع سیاست خارجی فعلی روسیه دارای چهار ویژگی مهم است که عبارتند از روسیه برخلاف گذشته به این نتیجه رسیده است که از جهت هویت و فرهنگ با اروپا تفاوت‌هایی دارد. هم‌چنین روسیه بی‌اعتمادی فزآینده‌ای به غرب به‌خصوص آمریکا و هم‌پیمانانش دارد و سیاست مقاومت و مقابله را در پیش گرفته و سیاست اصولی روسیه، پوتینیسم است.

سنایی افزود: در همین چارچوب روسیه تلاش می‌کند که روابط خود را با جهان اسلام تقویت کند و وزن بیش‌تری به این روابط قائل باشد. به نظر می‌رسد که در آینده سیاست روسیه، جهان اسلام نقش بیش‌تری ایفا کند.

در ادامه راوندی، استاد دانشگاه گفت: در سال‌های 2010 و 2011 به دلیل حضور دیمیتری مدودف به عنوان رییس‌جمهور این کشور در راس قدرت، روابط ایران و روسیه کاهش یافت اما در طول سال گذشته با سفر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به تهران و رفت و آمد وزیران فرهنگ ایران و روسیه، روابط دو کشور بار دیگر گسترش یافت. از علل تجدید روابط دو کشور و گسترش رفت و آمدهای مقامات روسی و ایرانی می‌توان به بازگشت ولادیمیر پوتین به راس قدرت اشاره کرد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین