|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۲
کد خبر: ۱۱۲۹۶۸
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۹
هفته گذشته بود که جشنی در شأن اهالی سینما و هنرمندان به نام جشن حافظ برگزار شد. متولی این جشن کسی نبود جز علی معلم منتقد، مدیر مسئول مجله دنیای تصویر و تهیه کننده سینما؛ این که یک جشن به صورت کاملا خصوصی و بدون کمک از هیچ ارگانی دوره شانزدهم خود را با همه مشکلات سپری می کند
هفته گذشته بود که جشنی در شأن اهالی سینما و هنرمندان به نام جشن حافظ برگزار شد. متولی این جشن کسی نبود جز علی معلم منتقد، مدیر مسئول مجله دنیای تصویر و تهیه کننده سینما؛ این که یک جشن به صورت کاملا خصوصی و بدون کمک از هیچ ارگانی دوره شانزدهم خود را با همه مشکلات سپری می کند

جشن به پایان رسید و جایزه ها به منازل هنرمندان رفت. عکس های خوشحال و خندان هنرمندان در رسانه ها منتشر شد و حال و هوای روزهای سینما را بهتر کرد. اما همیشه کسانی هم بوده اند که با بهانه های مختلف، دل این سینمای مظلوم را شکستند و آن را آزرده خاطر کردند.

اصلا در همین 6 ماه اول سال، سینما مصیبت های کمی را از سرگذراند که حالا هم خوشی چند ساعته به آن نیامده و عده ای که نمی دانیم معنی و مفهوم فرهنگ را می دانند یا خیر، هنرمندان را «دیو...» خطاب کردند. کلمه ای که از بیان آن شرممان می آید و شاید اگر در خیابان هم آن رابشنویم، از خجالت رویمان را به زمین بیاندازیم تا ادعا کنیم آن را نشنیده ایم. .

اگرچه ردپای این توهین تا مدت ها در ذهن اهالی هنرباقی خواهند ماند اما لغو امتیاز این نشریه یک دلگرمی از سوی یات نظارت بر مطبوعات بود تا اعلام کند که همراه و درجریان اتفاقات عرصه رسانه هست.

بیش از دو روز ازماجرای لغو امتیاز این نشریه نگذشته بود که در زمان موعود یعنی چهارشنبه، که هر هفته این نشریه روی دکه بود، «یالثارات» نمایان شد. !

با این حال نمی دانیم که موضع جدید وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در قبال نشریه ای که توقیف شده و بی اهمیت به قانون دوباره منتشر می شود، چه خواهد بود.چرا که تا کنون با چنین اتفاقی در عرصه مطبوعات روبرو نبوده ایم. این همان سئوالی است که از هنرمندان جویا شده ایم. در این باره با فرهاد توحیدی هیات مدیر سابق خانه سینما و فیلمنامه نویس، علی معلم تهیه کننده، مدیر مسئول مجله دنیای تصویر و متولی جشن حافظ و نیز فرهاد اصلانی بازیگر سینما و تلویزیون به صحبت پرداخته ایم که درزیر می خوانیم.

فرهاد توحیدی:رفتار این آقایان شبیه رفتار ما نیست

فرهاد توحیدی از اعضای شورای صنفی سیاستگزاری خانه سینما و فیلمنامه نویس، در گفت و گو با شروع، این موضوع را اتفاقی ناخوشایند نامید و در این باره به صحبت پرداخت که در ادامه می خوانیم.

*آقای توحیدی متاسفانه با تمام تلاشی که از سوی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای لغو امتیاز هفته نامه «یالثارات» انجام شد، باز هم شاهد انتشار مجدد این هفته نامه بودیم. در این باره چه صحبتی دارید؟

مجامع صنفی تا پیش از انتشار دوباره این هفته نامه، اطلاعیه ای صادر کرده بودند. نظر آحاد سینماگران در قالب این بیانیه آمده بود و خوشبختانه بازتاب خوبی هم داشت. به هر حال خانه سینما و انجمن صنفی بازیگران، گویای احساس و نظرات درونی خود در این بیانیه بودند.

*چرا با همه این بیانیه ها، باز هم این نشریه منتشر شد؟

من تصور می کنم درکشوراحتیاج به پایبندی قانون داریم، قانونی که همه اقشار جامعه را درگیر کند. خوشبختانه از سوی مسئولان کشور، مجوز این نشریه لغو شده بود. اما مدیر مسئول این نشریه دست به اقدامی عجیب زد و به نظر می رسد قانون را زیر پا گذاشت. در کشور ما باید مواضع قانون اعلام و از آن پیروی شود. ما هم با سازگاری از قوانین موجود و تابعیت از آن در این سال ها دوام آورده ایم.

*پس شما معتقدید که این نشریه از قانون پیروی نکرده است؟

ببینید قوه قضائیه باید پیگیر این بی قانونی باشد. ما انتظار داریم که این موضوع را نهاد قوه قضائیه پیگیری کند. حرمت امام زاده با متولی آن است. با این حال همچنان به تصمیم قوه قضائیه امیدوار هستیم. باید همه به وظایف خود عمل کنند.

*در واقع به هنرمندان توهین شده، هنرمندان چه مطالبه ای از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند؟

سینماگران و اهالی هنر همانند آن دوستان مقابله به مثل نخواهند کرد. درست نیست که اشتباه یک نشریه را همانند خود آن ها با کلمات رکیک بخواهیم جبران کنیم. این ابزارها و حرکت های نامعقولی که بارها از این دوستان دیده ایم، متعلق به خود آن ها است. پرداختن بهای بعضی اتفاقات سنگین است. چرا که چیزی به نام افکار عمومی وجود دارد. موضع گیری های ناعاقلانه و واکنش های تند جواب نمی دهد. به نظرم تنها قضاوت عادلانه است که می تواند از شرایط بدتر پرهیز کند. رفتار این آقایون شبیه رفتار ما نیست. پس نمی توانیم مقابل آن ها بایستیم.

*در هر شرایطی سینمای ایران مظلوم است. گاهی سکوت از مظلومیت سینمای ایران می آید...

دایره مظلومات ما، در کشورمان زیاد است به همین دلیل اکثرا حقوق ها پایمال می شود. گاهی پایبندی به قانون، دلمان را گرم می کند. امیدوارم همه اتفاقات بر اساس قانون در دولت ما هدایت و حمایت شود.

علی معلم: عده ای، هر چه بر دست شان می رسد به سوی اهالی سینما پرتاب می کنند

علی معلم منتقد، دبیر جشن سینمایی حافظ مدیرمسئول مجله دنیای تصویر و تهیه کننده سینما نیز در واکنش به اقدام عجیب و انتشار دوباره هفته نامه «یالثارات» معتقد است که ما در جایگاهی نیستیم که بخواهیم پاسخ این بی احترامی ها را بدهیم. معلم درباره اقدامات عجیب این نشریه و توهین هایی که نسبت به جشنی که او چند سالی ست برگزار می کند برای نخستین بار اقدام به موضع گیری کرد و با روزنامه «شروع» به صحبت پرداخت که می خوانیم.

*آقای معلم درباره اقدامات اخیر نشریه «یالثارات» و انتشار مجدد آن بعد از لغو امتیاز چه صحبتی دارید؟

من در این باره واقعا نمی دانم چه صحبتی کنم. چرا که ترجیح می دهم دیگران صحبت کنند. به هرحال در این شرایط انتظار داریم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از هنرمندان حمایت کنند. ببینید اگر مشکلی برای سینما رخ دهد، نگاه ما به سوی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی است. پس طبیعی است که الان این انتظار را هم داشته باشیم که جواب توهین یک نشریه را وزارت مذکور بدهد.

*شما به عنوان شخصی که هم متولی جشن حافظ بوده اید و هم بعنوان یک مدیر رسانه ای نمی خواهید در اینباره اظهارنظری داشته باشید؟

هیات نظارت برمطبوعات وظایفی دارد که الان وقت آن رسیده تا با این مشکل برخورد کنند. به هر حال شنیده ایم که برخوردی هم شده و امتیاز این هفته نامه لغو شده. منتهی این که هیچ کدام از این برخوردها فایده ای نداشته است، دلیل آن را نمی دانم! از آن طرف قوه قضاییه هم باید پیش قدم در این موضوع باشد. قدرت برخورد با این نشریه که دست ما نیست. متاسفانه عده ای، هر چه بر دست شان می رسد به سوی هنرمندان و اهالی سینما پرتاب می کنند. به هر حال کسانی که قانون را در دست گرفته اند، باید وارد عمل شوند.

*شما مدیر مسئول نشریه «دنیای تصویر» هستید. آیا یک نشریه می تواند بدون در نظر گرفتن قوانین مطبوعات، دست به اقداماتی بزند؟

اصلا به این شکل نیست. هر نشریه ای می داند که چه مسائلی باعث بروز مشکلات خواهد شد. به هر حال مسئولان محترم باید مقابل بعضی مسائل بایستند. من در جایگاهی نیستم که بخواهم دستور توقیفی یک نشریه را بدهم. هنرمندان تنها ناراحت و غمگین از این گونه برخوردهای زشت و ناپسندانه می شوند و کاری از دست ما بر نمی آید. مسئولان باید در قبال وظیفه خود عمل کنند. اگر احترامی برای اهل هنر قائل هستند که هیچ، اگر هم احترامی قائل نباشند، بگویند که ما تکلیف خودمان را بدانیم. در آن شرایط شاید ما هم از این کار خارج شویم و برویم کارهای دیگری همانند باز کردن یک سوپرمارکت و یا مدیرعامل بانک شویم که به سوی اختلاس برویم وغیره. به هر حال مطبوعات را به دست دوستان دیگری بسپاریم. من هم مجله ام را تعطیل و یک جیگرکی باز می کنم.

فرهاد اصلانی:»یالثارات» هم جز دلواپسان و یا لباس شخصی ها هستند

فرهاد اصلانی بازیگر سینما و تلویزیون که اتفاقا جایزه ای دیگر از جشن حافظ دریافت کرده بود.درباره اقدام عجیب و انتشار دوباره «یالثارات» با شروع به گفت و گو پرداخت که در زیر با هم می خوانیم.

*آقای اصلانی در جریان توهین های نشریه «یالثارات» بوده اید. به هرحال این نشریه توقیف شده بود اما باردیگر منتشر شد. در این باره صحبتی دارید؟

فحاشی به نوعی سکه روزشده و اوج این اتفاق در دولت قبلی بوده که بدعت آن هم خود آقای رئیس جمهور دوره پیشن بوده است. متاسفانه این فحاشی ها به سمت جامعه منتقل شده و ما به اشکال مختلف شاهد این موضوع هستیم. از فضای مجازی و شبکه ها گرفته تا در منازعات سیاسی شاهد آن هستیم. متاسفم که این بی اخلاقی ها روز به روز در جامعه ما نهادینه شده است.

*این اتفاق را برگرفته از جامعه امروز می بینید؟

به قول معروف مشت نمونه خروار است؛ می بینیم که این داستان ادامه دارد و تا زمانی که درواقع پاسخ درستی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نکند، این موضوع ادامه خواهد یافت. در طول این سال ها و در دولت های قبل که به خاطر می آورم، جمعیتی بوده اند که فرا قانونی کارکرده اند و به هر شکلی که دوست داشتند، رفتارکرده اند. حالا یا تحت عنوان لباس شخصی، یا به نام دلواپس؛ بسیار متاسفم که این ها خارج از قاعده بازی رفتار می کنند. رفتار غیر متمدنانه ای است. با پیشینه فرهنگی که کشور ما دارد، این رفتار درنوع خود زشت و توهین آمیز است.

*شما از فرهنگ گفتید. معتقدید که این رفتار از بی فرهنگی می آید؟

قطعا، در کشور جمهوری اسلامی که قرار بر این است که الگو برای جهان باشیم، من واقعا متاسف هستم . این اتفاق افتاده و ما هم درهر صورت در کارمان سعی می کنیم، به آن ها پاسخ بدهیم و راه دیگری نداریم. به ما در این چند سال اثبات شده که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کارشان بیشتر جنبه کنترل کردن و دست و پا بستن عده ای ازهنرمندان است. امیدوارم آن جمع حمایتی از سوی این وزارت خانه الان خود را نشان دهد.

*در پایان صحبتی دارید؟

مردم شریف ایران قاضی های خیلی خوبی هستند. خیلی خوب اتفاقات را می بینند و پاسخ مردم به این دوستان، بهترین پاسخ است.

منبع : روزنامه شروع
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین