|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۲
کد خبر: ۱۱۲۸۷۲
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۳:۰۳
کمیجانی، این را هم اضافه کرد که با توجه به ثبات موجود در بازار ارز، کاهش قابل ملاحظه نرخ تورم و تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، ثبات و آرامش در اقتصاد ادامه دارد.
 «‌رشد اقتصادی آرام آرام در زندگی مردم لمس می‌شود.» این تازه‌ترین اظهارنظر علی‌طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی به گشایش‌های مثبتی است که در اقتصاد کشور در حال رخ دادن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،او در حاشیه مراسم تودیع و معارفه روسای جدید و قدیم سازمان بورس در پاسخ به سوال «فرهیختگان» مبنی‌براینکه با توجه به گشایش‌های ایجاد شده چون اجرای برجام، رفع تحریم‌ها، تک رقمی شدن تورم و مثبت شدن رشد اقتصادی، چرا هنوز این گشایش‌ها و رشد اقتصادی در زندگی مردم ملموس نیست، تنها به این جمله بسنده کرد که رشد اقتصادی آرام آرام خود را نشان می‌دهد.

او این را هم اضافه کرد که همه علائمی که امروز در اقتصاد مشاهده می‌کنیم تسریع رشد اقتصادی را نشان می‌دهد. اکبر کمیجانی، قائم‌مقام بانک مرکزی نیز در پاسخ به این سوال به «فرهیختگان» گفت رشد مثبت اقتصادی امسال در زندگی مردم لمس می‌شود.

او که پیشتر اعلام کرده بود لمس رشد اقتصادی زمان‌بر است و مردم برای لمس آن باید صبر داشته باشند، این بار اما به «فرهیختگان» گفت با اتفاقات خوبی که در اقتصاد کشور رخ داده است، این رشد به‌زودی در زندگی مردم احساس می‌شود.

کمیجانی، این را هم اضافه کرد که با توجه به ثبات موجود در بازار ارز، کاهش قابل ملاحظه نرخ تورم و تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، ثبات و آرامش در اقتصاد ادامه دارد.

  برنامه مفصل دولت برای ورود سهام عدالت به بورس

شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس نیز در پاسخ به سوال «فرهیختگان» مبنی‌بر برنامه سازمان بورس برای ورود سهام عدالت گفت که دولت برنامه مفصلی برای سهام عدالت دارد؛ ضمن ‌اینکه لایحه آن از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی تقدیم دولت شده و پیگیری‌ها در حال انجام است و هر زمان که شرایط به لحاظ تغییرات قانونی مهیا شود، سهام عدالت نیز وارد بورس خواهد شد.

او درباره ورود پدیده شاندیز به بورس نیز اظهار بی‌اطلاعی و در ارتباط با وضعیت بورس ارز همچنین تاکید کرد هماهنگی‌هایی با بانک مرکزی انجام شده و در شورای عالی بورس نیز بخشی از این اقدامات تصویب شده و با تکمیل هماهنگی‌های بانک مرکزی این بورس راه‌اندازی خواهد شد.

  ارتقای توان تولید، نیاز اصلی امروز اقتصاد

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در این مراسم با تاکید بر اینکه ارتقای توان تولید نیاز اصلی امروز اقتصاد ایران است؛ چرا که قدرت کشور را در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی تبیین می‌کند، گفت: «‌آنچه امروز در اقتصاد کشور اهمیت اساسی دارد دستیابی به رشد اقتصادی مستمر و پایدار‌، تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، تقویت توان تولید درون‌زا و کاهش آسیب‌پذیری نظام نسبت به تکانه‌های داخلی و خارجی است.»

او اولویت راهبردی دولت‌ را دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی؛ یعنی رشد مستمر و پایدار دانست و درباره بازار سرمایه نیز این را اضافه کرد که امروز بازار سرمایه کشور با پیشرفت‌ها و تحولات کم‌نظیری در 20 ماه گذشته روبه‌رو شده که در آن بازار سهام و بازار بدهی‌ها تحولات چشمگیری را تجربه کرده است.

آنطور که طیب‌نیا گفته است: «امروز نوسان بازار ثانویه جای خود را به آرامش و ثبات نسبی داده و بازار اولیه کشور از عمق بیشتری برخوردار شده است. همچنین در این مدت به شیوه مناسبی به مطالبات فعالان سرمایه از سازمان بورس پاسخ داده شده و تامین مالی برای بخش خصوصی و دولتی صورت گرفته است.»

او این توضیح را هم داده که مسیر خوبی در تامین مالی بلندمدت و همچنین تامین مالی بنگاه‌های بزرگ طی شده است.

او اضافه کرد: «در کشوری که نرخ بیکاری بالا و مشارکت اقتصادی پایین است و همچنین درآمد سرانه با مشکل روبه‌روست و تقاضای کل تحت تاثیر این موارد قرار گرفته است، انتظار از بورس، تامین مالی است.»

شاپور محمدی، رئیس جدید سازمان بورس نیز با تشریح اولویت‌های جدید سازمان بورس اعلام کرد که نقد شوندگی، شفافیت، پوشش ریسک‌های عملیاتی و تامین مالی چهار وظیفه بازار مالی است که باید اجرا شود.
او توسعه ابزارهای مالی جدید را نخستین برنامه خود ذکر کرد و گفت: «‌انتشار اوراق مشتقه، افزایش تعاملات با بازار پول و مقام ناظر پول،‌ افزایش تعامل با مجلس، توسعه نهادهای رتبه‌بندی و گسترش تعاملات بین‌المللی از جمله برنامه‌های جدید این سازمان است.»

محمد فطانت‌فرد، رئیس سابق سازمان بورس نیز، ‌معرفی پنج نوع اوراق صکوک جدید برای تامین مالی از جمله سلف استاندارد، اوراق اجاره دولت، اوراق خزانه اسلامی و اوراق رهنی، ‌عضویت ایران در آیسکو و‌WFE، تدوین نقشه بازار سرمایه بر مبنای اولویت‌های هفت‌گانه وزارت اقتصاد و سند بالادستی اقتصاد مقاومتی، تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان، طراحی صندوق‌های جسورانه و ‌خرید تضمینی در بورس کالا با هدف حمایت از کشاورزی را بخشی از اقدامات انجام شده در سازمان بورس دانست. او این توضیح را هم داد که پارسال۲۱ شرکت جدید به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان در بورس پذیرش شد. همچنین ضریب نفوذ بازار سرمایه که در ابتدای دولت یازدهم هفت میلیون نفر بود به هشت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسیده و ۱۰ میلیون کد سهامداری نیز تاکنون صادر شده است. فطانت‌فرد همچنین تاکید کرد که در این مدت، معاملات بر خط صد درصد رشد داشته و ارزش معاملات دو برابر هشت سال گذشته شده که همگی ناشی از توجه دولت یازدهم به بازار سرمایه بوده است.
 

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین