کد خبر: ۱۱۱۳۱۶
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۷
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، هر گونه اقدام عملی مقابل بدعهدی های طرف 1+5 در مساله برجام را منوط به مشورت هایی دانست که در هیات نظارت بر اجرای برجام انجام می شود و گفت: متناسب با بدعهدی که بخصوص آمریکایی ها می کنند دست ما بسته نیست.
  رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، هر گونه اقدام عملی مقابل بدعهدی های طرف 1+5 در مساله برجام را منوط به مشورت هایی دانست که در هیات نظارت بر اجرای برجام انجام می شود و گفت: متناسب با بدعهدی که بخصوص آمریکایی ها می کنند دست ما بسته نیست.

علی اکبر ولایتی این مطلب را ظهر دوشنبه در پایان دیدار خود با ناصرخان جنجوعه مشاور امنیت ملی نخست وزیر پاکستان در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سوال که شما به عنوان عضو هیات نظارت بر اجرای برجام با توجه به این که طرف مقابل در اجرای برجام عهد شکنی می کند آیا این هیات نمی خواهد یک اقدام عملی در این ارتباط داشته باشد؟

ولایتی گفت: ملاحظه کرده ایم که بعضی اعضای هیات مثل روس ها از فریبکاری آمریکایی ها گاهی سخن گفته اند و این ها (آمریکایی ها) طوری کار را جلوه داده اند که بعضی دیگر از اعضا را فریب داده اند مبنی بر این که ایرانی ها به سمتی می روند که آن سمت، خلاف کارهای مربوط به استفاده صلح آمیز در امر هسته ای است و بعد معلوم شد که این فریبکاری بوده و دروغ است.

وی ادامه داد: به هر حال این که بعضی از اعضای 1+5 به این نتیجه رسیده اند که آمریکایی ها فریبکاری کرده اند، این خودش پیشرفت است و باید در روشن کردن وضعیت موجود در صحنه بین المللی در رابطه با فریبکاری های آمریکایی ها در قضیه هسته ای تلاش کنیم و دیگر اعضای1+5 را از دیگر کارهایی که آمریکایی ها می کنند آگاه و آنها را وادار کنیم به وظایفشان عمل کنند و همانطور که گفته ام دست ما در عمل متقابل باز است.

وی همچنین دیدار خود با مشاور امنیت ملی نخست وزیر پاکستان را مثبت و سازنده دانست و افزود: رابطه ایران و پاکستان رابطه بسیار مهم و استراتژیک است و دو کشور مشترکات زیادی دارند.

ولایتی ادامه داد: این مشترکات متعدد و مهم ظرفیت های زیادی را ایجاد کرده و به دو کشور اجازه می دهد آینده روابط بین ایران و پاکستان را به شکل مناسب و ارزشمندی بسازد و همچنین زمینه همکاری های منطقه ای را فراهم کند.

وی ادامه داد: بنابراین می بینیم که دو کشور هم در همکاری های اکو ، دی 8 و شانگهای در تلاش برای برقراری صلح در افغانستان و در کنفرانس اسلامی یا سازمان همکاری های کشورهای اسلامی و در غیر متعهدها با یکدیگر همکاری دارند و ظرفیت مبادلات تجاری و اقتصادی بالایی دارند.
ولایتی اضافه کرد: البته در مورد میزان مبادلات اقتصادی فراز و نشیب داشته ایم که علت آن، بیشتر به فعالیت های دو طرف برمی گردد تا کاهش و افزایش ظرفیت ها. لذا مصلحت دو کشور اقتضا می کند که با تلاش های بیشتر حجم روابط را افزایش دهند.

وی گفت: اگر می خواهیم بر اقتصاد مقاومتی تکیه کنیم به نظر می رسد که توسعه همکاری با همسایگان بخصوص همسایگانی که ظرفیت بالایی در حوزه های کشاورزی، صنعتی و تجاری و ترانزیتی دارند به توسعه همکاری های دو کشور در جهت اقتصاد مقاومتی خیلی کمک می کند.

ولایتی اظهار داشت: یکی از راه های تقویت اقتصاد مقاومتی این است که ارز خارجی مثل دلار که یکی از مشکلات ما در روابط اقتصاد خارجی است از معاملات حذف شود که با پول ملی یا تهاتر می توانیم معاملات را انجام دهیم و پاکستان یکی از آن کشورهایی است که به دلیل ظرفیت های بالا و زمینه برای معاملات تهاتری و یا مبادلات با ارز با پول های ملی می تواند در این زمینه به ما کمک کند و همچنین همکاری دو کشور در خصوص امنیت منطقه با توجه به حضور پررنگ بیگانگان بخصوص آمریکایی ها ، می تواند امنیت منطقه ای دو کشور را بیشتر تامین کند.

ولایتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برخی بر این باورند تغییراتی که در سیاست پاکستان نسبت به ایران بخصوص در زمینه قراردادها و دادن روادید به ایرانی ها اعمال شده، عربستان در آن دست دارد گفت: پاکستان در موارد مختلف به درخواست عربستان پاسخ منفی داده است و این در جهت آن سیاست هایی است که مورد نظر ایران بوده است که یکی از نمونه های بسیار روشن، پاسخ منفی به درخواست نامشروع عربستان مبنی بر اعزام نیرو به یمن بود که پاکستان شجاعانه این درخواست را رد کرد.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد تحولات کشمیر گفت: نظر من این است که بعضی کارها از سوی عوامل سعودی برای وارونه جلوه دادن برخی امور انجام شده و از سوی دیگر، دولت هند باید مراقب باشد به مسلمانان تعدی نکند.

ولایتی اضافه کرد: بر خلاف آن چیزی که عوامل سعودی جلوه دادند، بعضی افراطی ها کارهایی کردند که ما باید قائل به تفکیک بین کارهای افراطی و مظالمی که مأمورین هندی انجام می دهند، باشیم.

وی افزود: تبلیغات سعودی این چنین جلوه می دهد که علیه شیعه در آنجا کارهایی انجام می شود و این معلوم نیست که اثبات شده باشد و همانطور که گفته شد، حقوق مسلمانان در کشمیر و سایر نقاط جهان باید مثل دیگر آحاد ملت هند رعایت شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین