|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۸
کد خبر: ۱۱۰۶۷۳
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۵
لیلا سرمدی کارشناس ارشد پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران با ارسال یادداشتی به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به رشد جمعیت جهان تا سال 2100 بر توسعه محصولات تراریخته برای تامین غدای مورد نیاز جوامع تاکید کرد.
با توجه به افزایش بیش از ۱۱ میلیارد نفر به جمعیت جهان تا سال 2100، در بیستمین سال تجاری ‌سازی محصولات تراریخته، سطح زیر کشت این محصولات در 28 کشور بیش از 100 برابر رشد داشته است.

لیلا سرمدی کارشناس ارشد پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران با ارسال یادداشتی به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به رشد جمعیت جهان تا سال 2100 بر توسعه محصولات تراریخته برای تامین غدای مورد نیاز جوامع تاکید کرد.

در این یادداشت آمده است:

محصولات حاصل فناوری مهندسی ژنتیک، محصولات سالم و پاکی هستند که ضمن تامین سلامت و امنیت غذایی برای انسان، با عدم نیاز به مصرف سموم شیمیایی و علف‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها باعث حفظ محیط زیست نیز می‌شوند.

در واقع، زیست‌شناسان از سال 1980 با استفاده از فناوری نوین مهندسی ژنتیک محصولاتی تولید و وارد عرصه مصرف کردند که ضمن داشتن کیفیت و کمیت بالا، دارای صفات برتر از جمله ماندگاری بالا، ارزش غذایی و ویتامین‌های بیشتر برای مصرف‌کننده و مقاومت به سموم شیمیایی و آفت‌کش‌ها ‌و علف‌کش‌ها برای حفظ محیط زیست هستند.

طبق آخرین گزارش سازمان ملل متحد، جمعیت جهان تا سال ۲۱۰۰ میلادی به بیش از ۱۱ میلیارد نفر می‌رسد و جمعیت ۷۹ میلیون نفری کشور ایران نیز تا ۳۵ سال آینده، به بیش از ۹۲ میلیون نفر خواهد ‌رسید.

با توجه به چالش افزایش جمعیت دنیا و بیش از 800 میلیون نفری که در حال حاضر در فقر زندگی می‌کنند، استفاده از محصولات مهندسی ژنتیک نه تنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت است. کمبود منابع آب و غذا نیز چالش بزرگ دیگری است که ضرورت نیاز به استفاده از محصولات تراریخته را از اهمیت ویژه‌ای برخوردار کرده است.

محصولات مهندسی ژنتیک برای انسان و محیط زیست ایمن هستند و بعد از بیست سال تولید و تجاری‌سازی موفق این محصولات در دنیا، تاکنون هیچ‌گونه آثار سوئی از کشت و تولید و مصرف محصولات مهندسی ژنتیک ثبت و گزارش نشده است.

محصولات تراریخته با مزایای بهداشت و سلامتی، اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی تحول بزرگی در دنیا به وجود آورده‌اند.

با توجه به مزایای فراوان این محصولات، هر سال بر میزان سطح زیر کشت و تعداد کشورهای تولیدکننده محصولات تراریخته در دنیا افزوده می‌شود. در بیستمین سال تجاری‌سازی موفق محصولات تراریخته در دنیا، سطح زیر کشت این محصولات در 28 کشور بیش از 100 برابر رشد داشته است.

طبق آخرین گزارش سرویس بین‌المللی دستیابی و استفاده از بیوتکنولوژی کشاورزی، از سال 1996 تا سال 2015، تولید محصولات تراریخته در بیست سال گذشته به امنیت غذایی، تولید پایدار و تغییرات اقلیم و حفظ محیط زیست کمک قابل توجهی کرده‌ است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش تولیدات زراعی به ارزش 150 میلیارد دلار آمریکا، تامین محیط زیست بهتر با صرفه‌جویی 583.5  میلیون کیلوگرم ماده موثر حشره‌کش‌های شیمیایی، کاهش تولید 27 میلیارد کیلوگرم گازکربنیک (که معادل حذف 12 میلیون اتومبیل از جاده‌ها به مدت یک سال است)، حفظ تنوع زیستی از طریق صرفه‌جویی در کشت 152 میلیون هکتار زمین، کمک به کاهش فقر از طریق کمک به بیش از 16.5 میلیون کشاورز خرده‌پا و خانواده‌های آنها که بیش از 65 میلیون نفر هستند.

فناوری مهندسی ژنتیک و دستاوردهای آن از جمله محصولات تراریخته، ضمن تامین سلامت و امنیت غذایی برای انسان و حفظ محیط زیست، منافع اجتماعی و اقتصادی فراوانی را برای کشاورزان و کشورهای تولیدکننده این محصولات به وجود آورده‌اند.

دنیای امروز دنیای فناوری و پیشرفت است. در دنیای امروز استفاده از فناوری نوین مهندسی ژنتیک و محصولات آن یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و آینده بدون استفاده از محصولات مهندسی ژنتیک امکان‌پذیر نیست.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین