|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۵
کد خبر: ۱۱۰۱۷۶
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۷
پیروزبخت، افزود: استاندارد غذای حلال را نیز توانستیم با بیش از 98 درصد انطباق با فقه شیعه جعفری بین 32 کشور تدوین کنیم و با توجه به این مسائل در بین کشورهای اسلامی جایگاه بهتری پیدا کرده‌ایم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه استاندارد غذای حلال را تا 98 درصد با فقه شیعه جعفری انطباق دادیم گفت: این استاندارد را توانستیم بین 32 کشور تدوین کنیم.

نیره پیروزبخت ظهر امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: در سال‌های اخیر وضعیت رو به جلویی داشته‌ایم و با وجود اینکه در دوران تحریم سال‌های سختی را داشتیم، توانستیم بر خیلی از مشکلات غلبه کنیم و برای رضای خداوند و مردم یکسری کارهایی را انجام دهیم.

وی افزود: مهمترین بحث برای ما سلامت و ایمنی مردم بوده و این مساله جزو وظایف اصلی سازمان است و با توجه به این مساله در چند سال اخیر توانستیم بازرسی‌های سطح بازار را گسترش دهیم تا ببینم چیزی که دست مردم می‌رسد در حد انتظارات باشد.

وی ادامه داد: برای اقدامات انجام شده خداوند توفیقی به ما داده تا بازرسی‌ها را گسترش دهیم و در کنار این مساله در بحث حقوق مصرف کننده نیز ورود کردیم و همراه با سازمان تعزیرات حکومتی حمایت و گشت‌های مشترکی داشته‌ایم که حتی بحث کم فروشی نیز کنترل می‌شود تا حقی ضایع نشود.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه در حوزه‌های دیگر نیز پیشرفت‌هایی داشته‌ایم، گفت: یکی از این اقدامات ورود در حوزه حلال بوده، چون خطر واردات کالاهایی که حلال بودن آنها دارای شبهه بود کشور را تهدید می‌کرد، بر همین اساس همه کالاهای وارداتی بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: در حوزه منسوجات و پوشاک و دارویی و غیره ورود پیدا کردیم و توانستیم در موسسه استاندارد و اندازه‌شناسی کشورهای اسلامی ( سمیک ) نیز وارد شویم.

پیروزبخت، افزود: استاندارد غذای حلال را نیز توانستیم با بیش از 98 درصد انطباق با فقه شیعه جعفری بین 32 کشور تدوین کنیم و با توجه به این مسائل در بین کشورهای اسلامی جایگاه بهتری پیدا کرده‌ایم.

پیروزبخت، افزود: همچنین کمیته سیاستگذاری و راهبری حلال نیز به دولت پیشنهاد شده و در مجموع تقسیم‌بندی که انجام شده، بحث‌های شرعی و تأییدیه‌های شرعی زیر نظر آیت‌الله عالمی و بحث‌های فنی توسط سازمان ملی استاندارد ایران انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین با رهنمودها و استفاده از فتاوای آیت‌الله شاهرودی گردشگری حلال را استانداردسازی کردیم و این جزو افتخارات ما بوده که رییس کمیته استاندارد آیت‌الله شاهرودی هستند.


نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: ایمنی یک مسئله عرفی، منطقی و شرعی بوده و تولید کنندگان به لحاظ شرعی موظف به رعایت استاندارد هستند.

آیت الله محسن مجتهد شبستری افزود: بازرسی های سازمان استاندارد از واحدهای تولیدی ضروری است اما رعایت حال آنان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: تلاش برای نهادینه کردن فرهنگ استاندارد و توجه به ذبح شرعی در واردات برخی از کالاها و فرآورده های دامی از سوی این سازمان قابل تقدیر است.

وی استاندارد را از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی بر شمرد و افزود: سازمان ملی استاندارد تا جایی که مقررات ایجاب می کند در راستای استانداردسازی کالاهای تولید داخل تلاش کند.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، ورود جامعه روحانیت به عرصه فرهنگ سازی استاندارد را خواستار شد و گفت: تولیدکنندگان نباید استاندارد را به عنوان یک مزاحم تلقی کنند و فرهنگ استاندارد نیازمند ترویج در سطح جامعه است.

نیره پیروزبخت با اشاره به تلاش های این سازمان برای استانداردسازی حلال و کنترل ذبح اسلامی در برخی از کالاها همچون کیف و کفش چرمی افزود: طرح کنترل لوازم آرایشی به دلیل استفاده از چربی خوک در تولید آن و اقلام چرمی در حال تدوین است.

وی گفت: این کالاها قبل از ورود به کشور باید اصالت سنجی شود تا حلال بودن آنها به اثبات برسد و علامت استاندارد حلال بر روی آنها نصب شود.

وی همچنین اشاره ای به استانداردسازی حلال در بخش گردشگری ایران داشت و گفت: شرکت های هواپیمایی ایران به صورت خودجوش می توانند برای نخستین بار در سطح جهان علامت استاندارد حلال از این سازمان دریافت کنند.

نماینده مردم شبستر نیز از استقبال کشورهای اروپایی از مواد غذایی حلال سخن گفت و افزود: 15 درصد جمعیت اروپا مسلمان هستند اما استقبال 35 درصدی از برند حلال در رستوران های اروپایی وجود دارد.

معصومه آقاپور افزود: توجه به استاندارد سازی می تواند افزایش صادرات غیر نفتی و تولید ناخالص ملی را در پی داشته باشد.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین