|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۹
کد خبر: ۱۰۹۵۳۵
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۸
فاتحان؛ افراد، گروه ها و کشورهایی هستند که بهتر می اندیشند، تحلیل های واقع بینانه ارائه می دهند یا از سلاح اندیشه بهتر بهره برداری می کنند. امنیت و آرامش در داخل کشور بدون امنیت و آرامش در کشورهای همسایه، در بلندمدت، میسر نخواهد بود.
روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم کورش الماسی روزنامه نگار، نوشت: شعار نه شرقی نه غربی در اوایل انقلاب به عنوان نقشه راه مدیریت کلان کشور تلقی می شد و طرفداران زیادی داشت.

در آن زمان این شعار اشاره به اندیشه ها، راهبردها و راهکارهای متفاوت برای مدیریت کلان کشور داشت. سرنوشت و تاریخ شعار نه شرقی نه غربی که نقشه راهی برای مدیریت کلان کشور بود لاجرم و ضرورتا باید یک درس عملی و کاربردی برای همه کشوردوستان، فعالان عرصه سیاست ورزی و مسئولان ارشد کشور داشته باشد و آن اینکه راهکارها و راهبردها بنا بر جبر منطق تابع و حاصل شرایط عینی هستند. راهبردها و راهکارهایی که ارتباط خود را با شرایط و اوضاع و احوال عینی قطع کنند محکوم به شکست هستند. در عرصه سیاسی بازیگرانی که بدون در نظر گرفتن اوضاع و احوال عینی، بر برخی راهبردها و راهکارها پافشاری کنند برخلاف میلشان از میدان سیاست ورزی کنار خواهند رفت. یگانه راه پایدار و کم هزینه تعدیل نظرات، روش ها، راهکارها و راهبردها؛ گفت وگو، تبادل نظر، گوش فرا دادن به دیگاه ها ی مخالف، مغایر و بعضا متخاصم دیگر و دور یک میز نشستن بزرگان و سیاست ورزان با نفوذ رسمی و غیر رسمی کشور است. در سال های اول انقلاب بزرگان تشخیص دادند که کشور نباید به کشورهای غربی یا شرقی متکی باشد، بلکه می بایست با اتکا به توانایی های داخلی و ملی مشکلات گوناگون امنیتی، اقتصادی، علمی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و... کشور را حل و فصل کرد.

اما امروزه بحث ها و اختلاف نظرها میان سیاست ورزان رسمی و غیر رسمی، بزرگان نظامی و امنیتی، اقتصادی، صنعتی، علمی، تجاری و... حول این محور است که ارتباط با غرب یا شرق می تواند به بهترین نحو امنیت و منافع ملی را تامین کند. چانه زنی در مبادلات سیاسی، اقتصادی، امنیتی، تجاری و... با کشورهای دیگر تابع یکپارچگی و هماهنگی میان تصمیم گیران ارشد کشور و وجود سیاست های راهبردی بلندمدت که همه ابعاد امنیت و منافع ملی در آن لحاظ شده، است. در دوران معاصر راهبردهای موفق در روابط بین الملل راهبردهایی هستند که از روش ها و راهکارهای نرم استفاده می کنند. راهبردها، روش ها، راهکارها و اندیشه های سخت که بسیار پر هزینه و مخرب هستند، در شرایط بسیار خاص مورد استفاده قرار می گیرند. اگر روزی بتوانیم علم، صنعت، کارخانه و کالاهای صنعتی صادر کنیم، امنیت و منافع ملی بهتر تامین می شود. در دوران معاصر جنگ اندیشه ها (نرم) جایگزین جنگ نظامی (سخت) شده است.

 فاتحان؛ افراد، گروه ها و کشورهایی هستند که بهتر می اندیشند، تحلیل های واقع بینانه ارائه می دهند یا از سلاح اندیشه بهتر بهره برداری می کنند. امنیت و آرامش در داخل کشور بدون امنیت و آرامش در کشورهای همسایه، در بلندمدت، میسر نخواهد بود. در صورتی که مدیریت کلان کشور از مدیریت سنتی (احساساتی بودن، متکی به تجربه و دانش فردی، متکی به دوست و آشنا، فقدان تحلیل های عمیق و...) به مدیریت علمی (اندیشیدن، به کار گیری منطق در اظهارات و عملکرد، گروهی کار کردن، هم زیستی مسالمت آمیز با مخالف و...) تغییر کند، و بزرگان کشور در حوزهای گوناگون بتوانند حول یک راهبرد کلان میان خود اجماع نظر ایجاد کنند، در طول چند دهه ایران قابلیت آن را دارد که کشوری، در همه زمینه ها، هم سطح آلمان و ژاپن شود. چرا که تمامی امور انسانی مستقیم یا غیر مستقیم وابسته به انرژی است. با منابع و ذخایر انرژی موجود و منابع انسانی آگاه و وطن پرست در کشور، باور کنید، با اجماع نظر بزرگان پیرامون یک راهبرد کلان واقع بینانه، بدون هیچ تردیدی می توانیم در طول چند دهه در همه ابعاد هم سطح آلمان و ژاپن قرار بگیریم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین