|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
کد خبر: ۱۰۸۹۹۹
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۲
قبل از شروع آزمون، تمرکز خود را صرف پیرامون و اطرافیان نکنید و با توکل بر خدا و راز و نیاز، خود را برای آزمون سراسری آماده کنید.
کنکور همیشه با استرس‌های زیادی همراه است، مشاوران و کارشناسان همواره نکاتی را برای عملکرد بهتر داوطلبان توصیه می‌کنند. آن‌چه می‌خوانید 39 توصیه‌ای که می‌خوانید را دکتر محمدرضا پوردستمالچی، مشاور کنکور در اختیار آنا قرار داده است. توصیه‌هایی که می‌تواند به داوطلب برای گرفتن نتیجه بهتر کمک کند.

1- قبل از شروع آزمون، تمرکز خود را صرف پیرامون و اطرافیان نکنید و با توکل بر خدا و راز و نیاز، خود را برای آزمون سراسری آماده کنید.

2- هنگام ورود به جلسه عوامل فیزیکی مانند صندلی و مکان خود را بررسی کنید و در صورت اشکال از مراقبین حاضر در جلسه کمک بخواهید. البته بهتر است قبل از جلسه خود را برای شرایط نامناسب آماده کنید.

3- اولین کاری که در جلسه آزمون باید انجام بدهید چک کردن دفترچه سؤالات و پاسخنامه است. اگر دفترچه شما مشکل داشت مراقب جلسه را مطلع کنید ولی تا آوردن دفترچه جدید از همان دفترچه قبلی و قسمت‌های درست آن استفاده کنید و وقت را تلف نکنید. آخرین سؤال دفترچه و شماره آن را نیز چک کنید.

4- وسایل اضافه همراه خودتان نبرید و اصولاً از هرگونه سؤال‌کردن در سر جلسه امتحان پرهیز کنید. اگر فکر می‌کنید تستی غلط است مطمئن باشید سؤال‌کردن از مراقب فایده‌ای ندارد.

5- حتماً ساعت، ترجیحاً عقربه‌ای، همراه داشته باشید و خودتان مراقب وقت آزمون باشید و به امید مراقب و اعلام وقت او نباشید. هیچکس مسئول اعلام وقت به شما نیست.

6- اگر سؤال‌ها سخت بود، موضع انفعالی نگیرید و یا اگر ساده بود خوشحال نشوید. همه‌ داوطلبان به همین سؤالات جواب می‌دهند. فراموش نکنید که آزمون سراسری یک آزمون مقایسه‌ای است و نه حد نصابی. در بعضی سال‌ها داوطلبانی، با 30 تست نزده و غلط، به خاطر سختی آزمون رتبه یک رقمی به دست آورده‌‏اند.

7- به جای چند بار سریع خواندن،صورت سؤال را یکبار آرام بخوانید و دور کلمه‌های مهم آن را خط بکشید. حتی اگر لازم است به جای این که با چشم صورت سؤال را دنبال کنید، از خط‌بر استفاده کنید.

8- نوشتن فرمول مربوط به سؤال‌ها ضرر ندارد. بگذارید جلوی چشمتان باشد.

9- نوشتن راه حل و تمیز حل‌کردن به‌ویژه برای افراد بی‌دقت واجب است. سعی‌کنید مرتب حل‌کردن و استفاده از فضای محدود دفترچه برای چرک‌نویس کردن را یاد بگیرید و از اینکه هر خط راه‌حل را در جای مختلفی از دفترچه بنویسید پرهیز کنید.

10- سرعت تست‌زدن نتیجه معلومات خوب و تسلط علمی شماست و نه عجولانه امتحان‌دادن و یا حدسی جواب‌دادن. عجولانه تست‌زدن، سریع تست‌زدن نیست.

11- از شانسی جواب‌دادن به سؤالات و یا پر کردن یک گزینه خاص جداً پرهیز کنید. تجربه نشان داده است این کار اشتباه بزرگی است. مطمئناً جواب‌ندادن به یک سؤال بهتر از غلط‌ زدن آن است. یک از کلیدهای اصلی موفقیت در آزمون‌های سراسری سال‌های اخیر به موقع نزده‌گذاشتن سؤال‌ها بوده است. به موقع نزده‌ گذاشتن یعنی اکتفا به خواندن صورت سؤال و رها کردن آن است که به پس‌انداز کردن وقت منجر می‌شود.

12- جواب‌ها را سؤال به سؤال وارد کنید و هر بار شماره سؤال را چک کنید و اگر این کار خیلی برای شما سخت است، حداکثر 10 سؤال به 10 سؤال جواب‌ها را وارد پاسخنامه کنید.

13- هر موقع مشغول جواب دادن به یک سؤال هستید فقط به همان سؤال فکر کنید نه به سؤال‌های قبلی و یا بعدی و یا اینکه چند سؤال مانده. ذهن خود را متمرکز به جواب دادن به یک سؤال کنید.

14- سر جلسه فقط به خود آزمون فکر کنید و فکر کردن به نتیجه را به بعد از آزمون موکول کنید. مطمئناً فکر کردن به نتیجه آزمون دردی را دوا نمی‌کند. پس منطقی باشید و کاری را کنید که فایده دارد.

15- نیازی نیست به همه سؤالات پاسخ دهید. تمایل به پاسخ‌دادن به همه سؤالات سبب بی‌دقتی، مکث روی سؤال، کمبود وقت، ایجاد اضطراب و ... می‌شود. یادتان باشد آنچه باعث موفقیت شما می‌شود هوشمندانه رفتارکردن است نه پاسخ‌دادن به همه سؤالات.

16- روی شماره سؤالاتی که اصلاً بلد نیستید علامت بگذارید و آن‌ها را رها کنید و دور شماره سؤالات مبهم دایره بکشید و از آن‌ها عبور کنید تا اگر وقت داشتید روی آن‌ها فکرکنید. مراقب باشید رفتار واکنشی از خودتان نشان ندهید شما باید با زیرکی سؤالات ساده و متوسط را پیدا کنید نه اینکه روی سؤالات مبهم (که در آن لحظه یادتان نمی‌آید، دشوار است و یا شک داریم) مکث کنید.

17- ترتیبی را که به آن عادت دارید در درس‌ها رعایت کنید و روز آزمون تصمیم جدیدی نگیرید.

18- زمان درس را فقط به همان درس اختصاص دهید. اگر از تکنیک و دایره کشیدن استفاده کنید قطعاً برای پاسخگویی با کمبود وقت مواجه نخواهید شد.

19- تکنیک زمان‌های مرور را رعایت کنید یعنی از زمان پاسخگویی به هر درس کم کنید تا زمانی در انتها برای مرور ایجاد شود.

20- زمان شروع هر درس را در ابتدای همان درس بنویسید.

21- اگر در یک درس، زمان اضافه آوردید سؤالات علامت‌دار همان درس را جواب دهید و اگر زمان کم آوردید آن درس را رها کنید و در زمان مرور به آن پاسخ دهید.

22- هر 10 سؤال علاوه بر زمان خود را با زمان درس بعد، شماره پاسخنامه را با شماره دفترچه سؤال تطبیق دهید. (حتماً کنار گزینه‌ها در دفترچه سؤال هم علامت بگذارید اگر جابجا پاسخ دادید بتواید سریعاً آن را اصلاح کنید).

23- در بین هر درس چند ثانیه به خود استراحت دهید و با مصرف یک ماده قندی (مثل خرما) و مقداری آب، قند خون را به حالت طبیعی بازگردانید. چند نفس عمیق بکشید و وضعیت نشستن صحیح را رعایت کنید (قفس سینه را باز بگذارید) تا اکسیژن بیشتری به مغز شما برسد.

24- فراموش نکنید آزمون سراسری صفر و یک نیست. اگر فرضاً 75% درس را بلد هستید به خاطر 25% بقیه نباید 75% را از دست بدهید. قدر داشته‌های خود را بدانید و به خاطر نداشته‌ها آن را ضایع نکنید.

25ـ در پایان جلسه آزمون، ذهن و حافظه شما خسته خواهد بود، بنابراین به پاسخ هایی که داده‌اید شک نکنید و آن‌ها را تغییر ندهید.

26- یک ساعت قبل از خواب در محیطی آرام و دور از اضطراب قرار بگیرید. تکنیک ریلکسیشن را انجام دهید.

27- سعی کنید تکنیک ریلکسیشن را قبل از خواب درحالیکه دراز کشیده‌اید اجرا کنید. با این تمرین بخشی از اضطراب روز شما کاسته میشود و آماده ورود به مرحله خواب می‌شوید و با آرامش می‌خوابید.

28- از مصرف کافئین حداقل 6 ساعت قبل از رفتن به رختخواب بپرهیزید. کافئین محرکی هست که اختلالاتی در زمان به خواب رفتن شما ایجاد می‌کنند. قهوه، چای، نوشابه، کاکائو، شکلات حاوی کافئین هستند.

29- حتماً شام بخورید و با شکم خالی آماده‌ خواب نشوید، در مقابل باید از پرخوری هم بپرهیزید. اگر معده شما خیلی خالی باشد، می‌تواند در خواب شما تداخل ایجاد کند. همینطور، اگر شما عادت به خوردن یک وعده غذای سنگین قبل از خواب داشته باشید، این نیز می‌تواند در خوابتان تداخل ایجاد کند. استفاده از محصولات لبنی و شیر قبل از خواب توصیه می‌شود.

30- 90 دقیقه قبل از خواب حمام کنید. یک حمام داغ، دمای بدن را افزایش می‌دهد، اما پس از آن است که با کاهش دمای بدن به شما احساس خواب آلودگی دست می‌دهد.

31- لوازم مغناطیسی را از خود دور کنید، بهتر است در محل استراحت شما لوازم مغناطیسی نباشد.

توصیه هایی برای صبح روز امتحان

32- حدود 5:30 صبح بیدار شوید

33- کارها را با آرامش انجام دهید.

34- حدود 5 دقیقه نرمش کنید.

35- 10 دقیقه دوش آب سرد بگیرید.

36- چند دقیقه مناجات کنید.

37- صبحانه‌ سبک بخورید

38- وسایل خود را کنترل کنید.

39- لباس مرتب بپوشید، معطر و آراسته ازخانه خارج شوید
منبع: آنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین