|
|
امروز: چهارشنبه ۰۶ تير ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۲
کد خبر: ۱۰۸۴۶۵
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۱
بعد از 25 سال عربستان همانند رژیم سابق بعث صدام به استفاده از برگه سوخته گروهک منافقین برای تهدید و تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران روی آورده است، برگه سوخته ای که در اوج قدرت این گروهک، رژیم صدام به مدت یک دهه هیچ سودی از آن نتوانست ببرد.
 بعد از 25 سال عربستان همانند رژیم سابق بعث صدام به استفاده از برگه سوخته گروهک منافقین برای تهدید و تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران روی آورده است، برگه سوخته ای که در اوج قدرت این گروهک، رژیم صدام به مدت یک دهه هیچ سودی از آن نتوانست ببرد.

'ترکی الفیصل' رییس سابق سازمان اطلاعات عربستان سعودی و پدرخوانده روابط پنهانی عربستان با رژیم اشغالگر قدس، با حضور در کنفرانس (روز گذشته) گروهک منافقین در پاریس، از شروع مرحله جدیدی از تشدید اختلافات بین ریاض با تهران پرده برداشت.

استفاده ابزاری از گروهک منافقین برای تهدید و ضربه زدن به ایران از سوی رژیم سعودی تنها برگه ای نیست که سعودی ها به فکر بهره برداری از آن افتاده اند، بلکه قبل از این به طور عملی، عناصر گروهک تروریستی موسوم به 'حزب دمکرات کردستان ایران' را در شمال عراق مورد بهره برداری قرار داده اند.

همان طور که سردار 'محسن رضایی' دبیر تشخیص مصلحت نظام و فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفته بود، کنسولگری عربستان در اربیل در اعزام تروریست ها به داخل اراضی ایران که به تازگی تلاش داشتند دست به عملیات تخریبی در داخل ایران بزنند، دست داشته است.

بعد از گذشت چند هفته از حوادث تعرض گروهک تروریستی دمکرات کردستان ایران به مناطق شمال غربی ایران، اکنون عربستان سعودی دومین برگه خود را به بازی گرفته که گروهک منحله منافقین است.

اعتقاد بر این است که وهابیت حاکم بر عربستان به دنبال ایجاد منازعات فرقه ای در منطقه و ضربه زدن به ایران به عنوان محور اصلی مقاومت ضد تروریستی و ضد صهیونیستی است و در همین چارچوب در پی بهره گیری از جریان ها و احزاب ضد انقلاب و تحریکات قوم گرایانه در ایران است.

ترکی فیصل در کنفرانس گروهک منافقین به صراحت به حمایت عربستان سعودی از این گروهک در براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران سخن گفت.

کارشناسان معتقدند که عربستان با حمایت و تحریک عوامل تخریبگر و تروریستی در داخل ایران اکتفا نخواهد کرد، بلکه خواهد کوشید که مهمترین مناطق حضور ایران در منطقه را نیز درگیر خشونت و ناآرامی کند که در این میان عراق، سوریه، لبنان، یمن و افغانستان مهمترین مناطق قابل پیش بینی هستند.

در خصوص عراق، 'ثامر السبهان' سفیر عربستان در بغداد به تازگی به طور تلویحی از تبدیل عراق به صحنه نزاع بین عربستان سعودی و ایران اشاره کرد، هنگامی که گفت: 'ایران می خواهد بین روابط عربستان با اقوام و طوایف مختلف عراق شکاف بیندازد.'

'عبدالرحمن الراشد' دیپلمات سعودی و مدیر مسئول روزنامه کثیر الانتشار عربستانی 'شرق الاوسط' در رمزگشایی این اظهارات السبهان گفته است که این سخنان به وضوح نشان می دهد که عراق در مرحله آتی، به صحنه نزاع بین عربستان و ایران تبدیل خواهد شد.

این درحالی است که مسئولان عراقی بارها هشدار داده اند که نمی خواهند کشورشان صحنه نزاع بین کشورهای دیگر باشد اما سیر حوادث اخیر به ویژه انفجارها و حملات انتحاری در کراده و بلد که به اعتقاد کارشناسان، فراتر از توانایی ذاتی گروه تروریستی داعش است، فصل جدید تحول در رفتارهای غیرمتعارف عربستان در عراق را به نمایش گذاشته است.

تحریک پرونده اختلاف افکنی بین شیعیان و تشویق جنگ 'شیعه – شیعه'، اتهام زنی های مستمر به ایران در عراق، تقویت جریان های افراط گرا امثال داعش و القاعده از جمله گروه های مسلح مانند 'حماس عراق' یا 'سپاه عباسیان' و تشدید اختلافات کُردها با ایران و اختلاف بین بافت های مختلف عراق همگی برگه هایی است که عربستان در صدد مانور بر روی آنها در داخل عراق است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین