|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۴
مدیر سابق منطقه ویژه پارس:
کد خبر: ۱۰۷۸
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۱
رضوی خاطرنشان کرد: شرایط فعلی صنعت نفت خوب نیست و از یک سو تحریم های دشمنان و از سوی دیگر جابجایی های متعدد مدیریتی، نفت را به موتور محرکه اقتصاد و توسعه کشور با چالش هایی جدی مواجه ساخته است.
تدبیر و امیدمدیرعامل سابق منطقه ویژه اقتصادی - انرژی پارس تصریح کرد: در شرایط کنونی مهندس بیژن نامدار زنگنه بهترین گزینه برای تصدی وزارت نفت محسوب می شود و پیش بینی می گردد اکثریت نمایندگان مجلس با درک شرایط خاص و چالش های فراروی صنعت نفت، به ایشان اعتماد کنند.

به گزارش «خلیج فارس»؛ سید جلیل رضوی در سال 82 و زمان وزارت زنگنه، قائم مقام سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس شد و از سال 84 تا 88 نیز مدیرعامل این سازمان شد که آن مقطع، بهترین دوران تعامل منطقه ویژه پارس با استان بود که اجرای پروژه های مشارکتی در حوزه نوسازی مدارس، راه، سرمایه گذاری در ورزش استان و نظایر آن شکل گرفت.

رضوی در گفتگویی با «خلیج فارس» خاطرنشان کرد: شرایط فعلی صنعت نفت خوب نیست و از یک سو تحریم های دشمنان و از سوی دیگر جابجایی های متعدد مدیریتی، نفت را به موتور محرکه اقتصاد و توسعه کشور با چالش هایی جدی مواجه ساخته است.

وی افزود: از این رو انتخاب وزیری با تجربه، آشنا به فضای بین المللی نفت و مسلط به این حوزه که مقبول کارکنان صنعت نفت باشد، می تواند همدلی نفتی را بیشتر و اوضاع را بهتر کند. از این رو مهندس زنگنه بهترین گزینه برای عهده دار شدن این مسئولیت می باشد.

وی گفت: واقعیت این است که متاسفانه علاوه بر تحریم ها، بی ثباتی مدیران  در صنعت نفت و در مواقعی هم سوء مدیریت و عدم شایسته سالاری، ضربات سنگینی به این بخش در سالهای اخیر وارد کرده که حضور وزیری کارکشته، آشنا به این حوزه و خوشنام در داخل و فضای بین المللی می تواند به ساماندهی اوضاع کمک کند.

چالش های صنعت نفت
سیدجلیل رضوی که با «خلیج فارس» گفتگو می کرد، در پاسخ به این پرسش که چالش های پیش روی زنگنه در صورت بازگشت به نفت چیست؟ گفت: تلاش برای احیاء ظرفیت تولید نفت خام کشور و حفظ رتبه ایران در میان کشورهای نفتی، تعامل سازنده با شرکت های بین المللی و کشورهای خارجی با هدف تقویت بازار نفت ایران و رساندن آن به سال 84، بخشی از چالش های پیش روی وزیر آینده می باشد.

وی ادامه داد: امروز رقبای ما با سوء استفاده از تحریم ها، در تلاش برای گرفتن سهم جمهوری اسلامی از بازار صنعت نفت هستند. همچنان که شاهد افزایش تولید قطر از میدان مشترک پارس جنوبی هستیم، یا تلاش ترکمنستان برای اجرای خط انتقال گاز به هند بجای خط لوله صلح و نظایر آن را می بینیم که وزیری توانمند، هم می تواند برای این چالش ها و افزایش ثروت ملی کمک کند و هم با اعتمادآفرینی در کارکنان صنعت نفت و برخوردهای عادلانه در انتصابات، به عبور از این مرحله کمک نماید.

مهندس زنگنه بهترین گزینه برای وزارت نفت است
وی خاطرنشان کرد: با شناختی که از توانایی های مدیریتی مهندس زنگنه وجود دارد، ایشان به خوبی می تواند صنعت نفت را اداره کرده و با توجه به شایستگی های ایشان در ابعاد مدیریتی، بهترین گزینه برای وزارت نفت است تا این صنعت را از گرداب های داخلی و بین المللی نجات دهد.

انتقادات از زنگنه سلیقه ای می باشد
رضوی درباره هجمه ای که از سوی یک جریان سیاسی به وزیر پیشنهادی نفت دنبال شده، بیان کرد: معتقدم انتقادات از مهندس زنگنه ناشی از اختلاف سلیقه است. به هرحال برای اداره مجموعه بزرگ و مهمی مثل نفت، سلیقه و روش های متفاوتی هست که اکنون ملاک انتقاد یا قضاوت درباره عملکرد گذشته ایشان در وزارت نفت شده است.

وی تصریح کرد: منتقدان مهندس زنگنه باید عملکرد وی را به اقتضای آن شرایط و مقطع زمانی بررسی کنند و ببیند آیا واقعا امکان تصمیم گیری مناسب تری بوده تا تحلیل های شان عادلانه باشد.

رضوی اظهار داشت: به قول معروف، املاء نانوشته غلط ندارد. از این رو باید بپذیریم به هر میزان کار، اشکالاتی هم می توان پیدا کرد، ولی نکته مهم اینجاست که دوران وزارت مهندس زنگنه، دوران شکوفایی صنعت نفت در ابعاد داخلی و بین المللی بوده و شاهدیم که از زمان معرفی ایشان به عنوان وزیر پیشنهادی، بازتاب مثبت مجموعه نفت و حوزه بین المللی در پی داشته است.

زنگنه سنگ بنای ارتباط پارس جنوبی با استان بوشهر را گذاشت

رضوی که در زمان وزارت زنگنه، قائم مقام سازمان منطقه ویژه پارس بوده، در پاسخ به این پرسش که بازگشت وی به وزارت نفت، چه تاثیراتی بر مناطق پیرامونی صنعت نفت خصوصا استان بوشهر دارد؟ اظهار داشت: بنده در مدت همکاری با ایشان، شاهد تاکید وی بر برنامه ریزی برای توسعه متوازن مناطق پیرامونی پارس جنوبی بودم و سنگ بنای ارتباط پارس جنوبی با بوشهر در دوران وی گذاشته شد.

وی ادامه داد: از آنجا که مهندس زنگنه از مرزنشینان کشور بوده و با مشکلات زندگی در این بخش ها خصوصا پیرامون صنایع نفت و گاز آشنایی داشت، با پیگیری های وی، پروژه های توسعه ای در استان بوشهر و نواحی تاثیرپذیر از پارس جنوبی شکل گرفت و چارجوب هایی برای این مهم مشخص کردیم که در دولت نهم نیز براساس همان موارد، ارتباط پارس جنوبی با استان ادامه یافت و آثاری نظیر مشارکت در نوسازی مدارس، پروژه های راه، برق، عمران شهری و آموزش عالی در پی داشت.

وی اظهار داشت: نگاه مهندس زنگنه توجه به پیرامون صنایع نفت و گاز و توسعه متوازن این مناطق است؛ از این رو باید خوش بین بود که در صورت حضور وی در این وزارتخانه، علاوه بر ساماندهی صنعت نفت، ارتباط معنادار و مستمری میان مناطقی مثل پارس جنوبی با نواحی تاثیرپذیرش وجود داشته باشد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین