کد خبر: ۱۰۶۶۲۰
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۵ - ۰۴:۲۰
رئیس سازمان انرژی اتمی در رأس هیأتی برای بازدید از پروژه‌ی گداخت هسته‌ای (ایتر) به فرانسه رفته و روز پنج‌شنبه در جنوب فرانسه از این پروژه بازدید می‌کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی در رأس هیأتی برای بازدید از پروژه‌ی گداخت هسته‌ای (ایتر) به فرانسه رفته و روز پنج‌شنبه در جنوب فرانسه از این پروژه بازدید می‌کند.

علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در رأس هیأتی فنی وارد پاریس شد.

صالحی قرار است در جریان سفر به فرانسه و دیدار با مقامات این کشور از پروژه‌ی گداخت هسته‌ای بازدید کند.

گداخت تأمین‌کننده‌ی انرژی ستارگان است و می‌تواند منبع نامحدود انرژی در آینده تلقی شود. این انرژی از نظر محیطی بی‌خطرترین نوع انرژی روی زمین است اما هنوز بشر نتوانسته است به طور کامل و تضمین شده به این انرژی به صورت صنعتی دست پیدا کند.

ایران یکی از معدود کشورهایی است که از سال های گذشته در زمینه گداخت هسته‌ای دارای تجربیات عملی بوده است اما در 10 سال گذشته با توجه به تمرکز ایران بر روی ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای و غنی‌سازی اورانیوم به این پروژه کمتر توجه شده است. در عین حال ایران دارای فناوری توکامک است و در سال‌های اخیر توانسته متخصصان برجسته‌ای را در زمینه‌ی گداخت هسته‌ای تربیت کند.

بر اساس گفته‌ی علی‌اکبر صالحی، تاکنون ۸۰ نیروی متخصص برجسته در این زمینه تربیت شده‌ است.

پروژه‌ی گداخت هسته‌ای ایران یکی از پروژه‌های محوری انرژی اتمی است.

پس از توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ ایران توانست با برداشته‌ شده بسیاری از تحریم‌ها و محدودیت‌ها در بخش هسته‌ای، با کشورهای مختلف وارد همکاری‌های فنی-هسته‌ای شود. طی پنج ماه گذشته سازمان انرژی اتمی با کشورهای مختلف وارد تعامل در رابطه با پروژه‌های مختلف هسته‌ای شده است.

ورود ایران به پروژه‌ی گداخت هسته‌ای گام مثبت و رو به جلو است؛ از آن جهت که ایران می‌تواند به یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های هسته‌ای دنیا وارد شود.

۳۴ کشور بزرگ دنیا با هدف دستیابی به انرژی الکتریسیته به روش گداخت همکاری خود را در جنوب فرانسه آغاز کرده‌اند که یکی از بزرگ‌ترین همکاری‌های علمی بر روی سیاره زمین محسوب می‌شود تا با استفاده از فرآیندی که در خورشید رخ می‌دهد، انرژی تولید شود. این پروژه‌ی بین‌المللی معروف به «ایتر» است و هدف آن تولید انرژی برق ارزان و سالم برای محیط‌زیست و تداوم‌پذیر با استفاده از فرآیند همجوشی و نوع جدید رآکتورهای هسته‌ای است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین