کد خبر: ۱۰۶۰۱۹
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۰
شیادانی به نام اپراتورهای مختلف دست به سرکیسه کردن مردم می‌زنند بدون آنکه ردپایی از خود بجای بگذارند.
 شیادانی به نام اپراتورهای مختلف دست به سرکیسه کردن مردم می‌زنند بدون آنکه ردپایی از خود بجای بگذارند.

گوشی تلفن زنگ می‌خورد، شماره‌ای ناشناس از پشت خط می‌گوید:«از همراه اول تماس گرفتم. شماره 1919 خط شما موجود است...».

شاید بارها با اینگونه تماس‌ها مواجه شده‌اید و در بعضی موارد تحت لفاظی و تبلیغات افرادی که پشت خط از مزایای خطها برایتان می‌گویند، مجاب شده باشید که آن خط را خریداری کنید.

تبلیغاتی نظیر انتخاب در قرعه کشی و ... مانند «از دفتر همراه اول با شما تماس می گیریم. شماره موبایل شما در طرح گلچین همراه اول برنده و به این ترتیب شما انتخاب شده اید. مشابه شماره تلفن شما اما از نوع اعتباری آن و با شماره ۱۷۶۹*** ۰۹۱۰ موجود است که هزینه آن ۴۰ هزار تومان است اما به دلیل اینکه شما در طرح گلچین همراه اول برنده شده اید این سیم کارت با قیمت ۳۰ هزار تومان در اختیار شما قرار خواهد گرفت. این سیم کارت ها با توجه به برنده شدن شما در این طرح ویژه هستند؛ چرا که هشت هزار تومان شارژ اولیه داشته، ۹۰ دقیقه مکالمه رایگان داخل شبکه همراه اول دارد، ۴۵۰ پیامک رایگان داشته و ارسال MMS و استفاده از GPRS هم در آنها به مدت سه ماه رایگان است و شما هیچ هزینه ای به جز همان ۳۰ هزار تومان نباید بپردازید. در صورت موافقت و پس از اخذ نام و نام خانوادگی شما این سیم کارت تا فردا ظهر به همراه پیک برای شما ارسال می شود که هزینه پیک هم رایگان است. این سیم کارت یک سند اولیه هم داشته و شما می توانید برای استفاده به همراه کارت ملی و همان سند اولیه به دفاتر خدمات امور مشترکان مراجعه کرده تا سند نهایی به نام شما ثبت شود.»

عده‌ای مجاب شده و این سیم‌کارت ‌ها را خریداری می‌کنند و پیک موتوری سیم کارت خریداری شده را درب منزل می‌آورد و با توضیحات اضافه که فلان و بهمان کرده‌ایم، 20 هزار تومان هم اضافه از شما دریافت می‌کند و می‌رود.

تازه اینجاست که متوجه می‌شوید سرتان کلاه رفته اما دیگر خیلی دیر شده و هر تماسی که شماره‌ای که سیم کارت را بهتان فروخته می‌گیرید، کسی پاسخگو نیست.

این موارد همگی کلاهبرداری به شیوه‌های نوین است که حداقل 5 سال است که رواج پیدا کرده و برخوردی هم با آنها نمی‌شود. 4 سال پیش با شدت گرفتن این جریان در کرمان، رئیس پلیس فتا این استان نسبت به کلاهبرداری‌های اینچنینی هشدار داد.

رییس پلیس فتا کرمان بیان کرد: این نکته را در نظر داشته باشید که در اینگونه تماس های تلفنی به شما حتی فرصت فکر کردن هم داده نمی شود.

وی ادامه داد: در این مکالمه نهایتا عنوان می شود که شما فکرهایتان را بکنید ۱۰ دقیقه دیگر با شما تماس می گیریم، شما نمی توانید با ما تماس بگیرید؛ چرا که شماره های شرکت یک طرفه بوده و فقط قابلیت تماس گرفتن را دارند و نه پاسخ دادن!

سرهنگ اسماعیلی گفت: البته تا پیش از این از سوی برخی از فروشندگان سیم کارت هم با کاربران تماس گرفته و به عنوان مثال گفته می شد که مشابه شماره شما اما در اپراتور دوم و با پیش شماره دیگری موجود است که شما می توانید با پرداخت اختلاف قیمتی بالاتر از بازار آن را تهیه کنید، اما این شیوه که به شما شماره تلفنی با داشتن چهار رقم آخر مشابه به شماره واقعی شما و آن هم با این ویژگی ها و حتی ادعای قیمتی پایین تر از قیمت بازار داده شود آن هم از سوی شرکت اصلی، شگردی جدید برای فروش سیم کارت در بازار است که البته بیشتر به کلاهبرداری شبیه است، نه شگرد و ترفند.

این مسئول افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده، همراه اول تا به حال چنین طرحی نداشته است. در حال حاضر این اپراتور کشور تنها طرح زمستانی را در دست اجرا دارد که شرایط آن به شکل شفاف روی سایت این اپراتور به آدرس www.mci.ir درج شده است.

وی اظهار داشت: هیچ کدام از وعده های داده شده در مکالمه بالا به هیچ وجه شباهتی به طرح های تشویقی همراه اول ندارد. نکته جالب تر اینکه قیمت سیم کارت های اعتباری با کد ۰۹۱۰ در بازار و دفاتر امور مشترکان فقط ۱۰ هزار تومان است که مشترک می تواند در هنگام فعال سازی یکی از سه طرح تشویقی زمستانه همراه اول را هم فعال کند. این در حالی است که از سوی فرد فروشنده عنوان شده که قیمت این سیم کارت ها در بازار ۴۰ هزار تومان بوده که چون شما برنده طرح گلچین ما هستید با هزینه ۳۰ هزار تومان در اختیار شما قرار می گیرد.

رئیس پلیس فتا کرمان تصریح کرد: میزان شارژ اولیه بر اساس طرح همراه اول و آنچه در سایت این شرکت آمده است ۵ هزار تومان است، اما از سوی این فروشنده به شما ۸ هزار تومان شارژ اولیه وعده داده می شود.

وی بیان کرد: در هیچ کدام از سه بسته تشویقی در طرح زمستانی همراه اول استفاده رایگان سه ماهه برای GPRS و MMS وجود نداشته و تنها در یکی از طرح ها استفاده از سرویس آوای انتظار سه ماه رایگان است و این درحالی است که این فروشنده به شما وعده استفاده رایگان از اینترنت و سرویس MMS را به مدت سه ماه می دهد.

وی در پایان گفت: با توجه به افزایش چنین فروشندگانی که هیچ وابستگی ای به اپراتورها ندارند و از آنجایی که اینگونه موارد در بسیاری از شهر های ایران مشاهده گردیده لذا شما خواننده عزیز باید توجه داشته باشید با تشریح موارد فوق در دام اینگونه کلاهبرداران گرفتار نشوید.

 

در موردی مشابه نیز در پیامک یا تماسی اعلام می‌کنند که شما برنده یک خط رند شده اید.

در این ارتباط نیز رئیس پلیس فتا خراسان رضوی گفت: در پی گزارش دفاتر امور مشترکین مبنی بر کلاهبرداری با شگرد جدید مشخص شد افراد کلاهبردار با ترفند برنده شدن خط رند با سیم‌کارت ثابت با طعمه خود ارتباط برقرار می‌کنند.

سرهنگ سیدمحسن عرفانی افزود: در این شگرد، کلاهبردار با بیان اینکه شما در طرح**برنده شده‌‌اید به کاربر وعده می‌دهد شما سیم‌کارت ثابت نزدیک به شماره خود را برده‌اید و برنده خوش شانس ما هستید. فرد کلاهبردار در ادامه با بیان اینکه سیم‌کارت متعلق به شما دارای حجم نامحدود اینترنت یا ویژگی‌های منحصر به فرد دیگری است از وی می‌خواهد تا مبلغ 700هزار ریال را به پست تحویل داده و سیم‌کارت را از وی تحویل بگیرد.

فرد فریب خورده با مراجعه به دفاتر امور مشترکین متوجه می‌شود که باید مبلغ یک میلیون و 400هزار ریال دیگر بابت هزینه فعال‌سازی بپردازد درصورتی که هزینه یک عدد سیم‌کارت ثابت یک میلیون و 600هزار ریال است. از طرفی برابر اعلام اپراتور دفتر خدمات امور مشترکین این سیم‌کارت‌ها هیچگونه خدمات مازاد و ویژه ندارد و فرد فریب خورده در اینجا حدود 500هزار ریال از وی کلاهبرداری شده است.

سرهنگ عرفانی با اشاره به تحقیقات پلیسی کارشناسان پلیس فتا برای دستگیری افراد کلاهبردار ادامه داد: هرگونه تماس تحت عنوان برنده شدن جایزه، استخدام و غیره که در متن آن به نحوی هزینه‌هایی را درخواست کرده‌اند حتماً هویت فرستنده را از طریق نمایندگی‌های معتبر خارجی بررسی کنند تا در دام کلاهبرداران اینترنتی گرفتار نشوند.

*لزوم برخورد با کلاهبرداران

این افراد از دانش کم افراد نسبت به سیم کارت‌ها و روند واگذاری و خدمات آنها سوءاستفاده می‌کنند تا بتوانند کسب درآمد کنند.

قطعا این شیوه‌های نوین کلاهبرداری موجب شده تا جیب عده‌ای پر پول شود و سر عده‌دیگری نیز بی کلاه بماند.

در این شرایط که شماره‌های تماس این افراد کاملا مشخص است و به راحتی می‌توان شماره ثابت آنها را ردیابی کرد، مشخص نیست که چرا برخورد با این افراد کند صورت می‌گیرد.

گفتنی است، مالباختگان نیز در اکثریت موارد به دلیل پایین بودن مبالغ از شکایت و پیگیری این موضوع سرباز می‌زنند و این خود عاملی بر گسترش چنین کلاهبرداری‌هایی می‌شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین