کد خبر: ۱۰۵۶۴۳
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱
اقتصاد دان برجسته کشورمان تاکید کرد: چون پایگاه اجتماعی دولت فعلی دلبستگی به سیاست های پوپولیستی ندارد. انتخابات اسفند 94 صحت این موضوع را نشان داد .
موسی غنی نژاد اقتصاددان می گوید:«بزرگترین دستاورد دولت در سه سال گذشته ایجاد آرامش بود؛ این آرامش نتیجه سیاست آقای روحانی در تنش زدایی به ویژه در عرصة بین المللی بود که برجام را می توان نتیجه نهایی آن دانست.»

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،دکتر موسی غنی نژاد اقتصاددان برجسته کشورمان در گفت وگو با خبرآنلاین درباره عملکرد  تیم اقتصادی دولت حسن روحانی اظهار داشت: در سایة آرامش و اطمینان بخشی که دولت آقای روحانی ایجاد کرد، نوسان های تورم و نرخ ارز فروکش کرد که این دستاورد مثبت مهمی بود.اما نقطه ضعف وضعیت اقتصادی کنونی رکود است که دولتیان نتوانسته اند آن را درمان کنند.بخشی از رکود در اقتصاد به دلیل تنگنای مالی و کمبود نقدینگی است.از سویی چون دولت رویکرد منطقی داشت، نخواست با چاپ پول و تامین منابع از بانک مرکزی مانع از ادامه رکود شودو ولی از طرفی تنگنای مالی ادامه دارد.


وی افزود: راه حلی که اقتصاددان ها از سه سال پیش توصیه می کردند این بود که دولت بازار بدهی را راه اندازی کند. دولت به نظر من تاکنون در این زمینه تعلل زیادی کرده، چون انسجام در تیم اقتصادی دولت وجود ندارد.اگرچه در حرف قبول کردند، اما در  عمل اجرا نشد. این تنگنای مالی همچنان گریبان اقتصاد ایران را گرفته است.

استاد بازنشسته دانشکده صنعت نفت با بیان اینکه دولت و بخش خصوصی تنگنای مالی نفس گیر شده است،تصریح کرد: در یکسال مانده هم کار خیلی زیادی نمی شود انجام داد که به صورت ملموس اثر گذار باشد.به نظر من دولت نباید نگران انتخابات سال آینده باشد.

روحانی جایگزین ندارد

غنی نژاد با تاکید بر اینکه همه شواهد وقرائن نشان می دهد که آقای روحانی جایگزینی ندارد و تنها کاندیدای معتبر برای سال آینده است،تصریح کرد: بنابراین نگرانی برای اینکه ایشان دوباره انتخاب شود، وجود ندارد. نگران این باید بود که انسجام تیم اقتصادی دولت برقرار شود و آقای روحانی بتواند در یکسال باقی مانده این انسجام را ایجاد کند که حداقل در سالهای اینده موضع بهتری داشته باشند.

این اقتصاددان گفت: اگر دولت بتواند در تیم اقتصادی انسجام ایجاد کند و پیام مثبتی به جامعة اقتصادی بدهد یقینا مثل برجام اثر روانی خود را می گذارد .

رییس مرکز مطالعات روزنامه دنیای اقتصاد با طرح این شئوال که الان سرمایه گذاران درداخل برایشان روشن نیست که موضع دولت دراقتصاد چیست؟ گفت: سیگنال یکپارچه و منسجمی از اعضای تیم اقتصادی دولت دریافت نمی کنند. به همین دلیل است که رکود ادامه پیدا می کند. بنابراین  دولت باید صریحا اعلام کند که موضع ما اتخاذ سیاست های پوپولیستی نیست، این مسیر اشتباهی است.

او تاکید کرد: چون پایگاه  اجتماعی دولت فعلی دلبستگی به سیاست های پوپولیستی ندارد. انتخابات اسفند 94 صحت این موضوع  را نشان داد .

به گفته وی دولت باید استراتژی منسجمی را در عرصة اقتصادی اتخاذ کند و طبیعتا تیم اقتصادی متناسب با آن را نیز تجهیز کند. ارسال چنین پیامی به فعالان اقتصادی می تواند انتظارات مثبت را به فضای کسب و کار بازگرداند و زمینه را برای خروج از رکود مساعد سازد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین