|
|
امروز: شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۱
کد خبر: ۱۰۵۳۹۶
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۰
صدای پای کاهش نرخ سود بانکی روزبه‌روز نزدیک‌تر می‌شود. پس از آنکه بانک پاسارگاد و پارسیان اقدام به کاهش نرخ سود خود کردند، روز گذشته همه بانک‌های کشور اقدام به کاهش نرخ سود بانکی به 15 درصد کردند.
صدای پای کاهش نرخ سود بانکی روزبه‌روز نزدیک‌تر می‌شود. پس از آنکه بانک پاسارگاد و پارسیان اقدام به کاهش نرخ سود خود کردند، روز گذشته همه بانک‌های کشور اقدام به کاهش نرخ سود بانکی به 15 درصد کردند.

کاهش نرخ سود بانکی در حالی است که براساس آمار منتشره از سوی مرکز آمار نرخ تورم سرانجام تک رقمی شد و فاصله آن با نرخ سود 15درصدی به حدود 5درصد رسید، نرخی که به نظر می‌رسد با توجه به روند کاهشی تورم باید منتظر کاهش بیشتر آن بود.

این در حالی است که رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها اعلام کرده است: نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت از ۳ تا ۹ ماه از ۱۰ تا ۱۴ درصد تعیین شد و این نرخ از روز سه‌شنبه اعمال می‌شود.

محمدرضا حسین‌زاده گفت: جلسه شورای هماهنگی بانک‌ها با حضور مدیران بانک‌های خصوصی و دولتی برگزار و مقرر شد نرخ سود سپرده‌های بلندمدت یک‌ساله ۱۵ درصد باشد و در خصوص نرخ سپرده‌های کوتاه‌مدت هم مقرر شد این نرخ‌ها از ۱۰ تا ۱۴ درصد تعیین شود.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها گفت: در این جلسه تأکید شد که نرخ ۱۵ درصد فقط برای سپرده‌های بلندمدت یک ساله باشد. همه مدیران متعهد شده‌اند و صورت جلسه را امضا کرده‌اند که این مصوبه را از روز چهارشنبه اجرایی کنند. اگر شعبه‌ای در این خصوص تخلفی کرد گزارش آن به دبیرخانه شورای هماهنگی بانک‌ها می‌رسد و از طریق مدیریت بانک این رویه اصلاح می‌شود.

مراجعه به شعب بانک‌ها نیز تأییدی بر کاهش نسبتا منظم و یکدست سود بین بانک‌های تحت نظارت بانک مرکزی بوده و تقریباً همه آنها نرخ سود مدت‌دار را به ۱۵ درصد کاهش داده‌اند. ولی در این بین نرخ سود برخی بانک‌ها که در هفته گذشته از ۱۸ به ۱۶ کاهش داده بودند همچنان همان ۱۶ درصد بود.

در مورد سود سپرده کوتاه‌مدت جریان متفاوت بود، به‌طوری که نرخ‌ها از ۱۰ تا ۱۴.۹ درصد نیز تعیین شده است. این در حالی است که سپرده‌های سه ماهه تا ۹ ماهه از ۱۲، ۱۳، ۱۴ و حتی ۱۴.۹ درصد متغیر است.

روالی که در دو دوره قبل تغییر نرخ سود نیز با توجه به تعیین نشدن حداکثر سود مدت دار در بانک‌ها وجود داشت و با وجود کاهش نرخ سود سپرده مدت‌دار به ۲۰ درصد، نرخ‌ها تا ۱۹.۷۵ درصد نیز به مشتری پیشنهاد می‌شد تا راهی برای جذب سپرده بالاتر در بانک‌ها باشد.

اما درحالی‌که بانک‌ها تصمیم گرفته‌اند بدون مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود بانکی را کاهش دهند و تا چند روز آینده نسبت به کاهش نرخ سود تسهیلات هم اقدام کنند، به نظر می‌رسد که بازارهای کشور آماده تأثیرپذیری از این اقدام بانک‌ها هستند.

گشتی در این بازارها نشان می‌دهد که فعالان اقتصادی اعتقاد دارند که دولت به‌زودی به سمت سیاست انبساط پولی حرکت خواهد کرد. بازار پانزده خرداد که بزرگ‌ترین بازار تأمین‌کننده کالاهای مصرفی در کشور است این روزها در غیاب تعجب برانگیز دستفروشان، شاهد حراج‌های بی‌سابقه‌ای است. یکی از مغازه‌داران در این باره به خبرنگار «فرصت امروز» گفت: بازار به‌شدت خوابیده است. مردم حاضر نیستند خرید کنند. بازار در رمضان سال گذشته خیلی خوب بود اما امسال به‌شدت راکد است و حتی اجاره بهای سنگین مغازه‌هایمان را هم نمی‌توانیم دربیاوریم.

وی افزود: به دلیل همین رکود بوده است که مغازه‌دارها به اصناف اعتراض کردند تا جلوی فعالیت دستفروش‌ها را بگیرند. فعالیت دستفروش‌ها باعث شده است تا همین تعداد کمی که در بازار برای خرید می‌آیند جنس‌شان را از دستفروش‌ها بخرند. با جمع‌آوری دستفروش‌ها حالا همه مغازه‌ها حراج گذاشته‌اند و جنس‌هایشان را زیر قیمت می‌دهند.

این فروشنده گفت: فشار روی بازار زیاد شده است اما با این حال گفته می‌شود بعد از ماه رمضان اوضاع رو به راه می‌شود.

وی در بیان چرایی این خوشبینی گفت: دولت می‌خواهد نرخ سود بانکی را کاهش دهد و با کاهش نرخ سود بانکی مردم پول‌شان را از بانک‌ها بیرون می‌کشند. پول که در دست مردم باشد خواهی نخواهی وارد بازار می‌شوند و خرید می‌کنند. کاهش نرخ سود بانکی به قدری جدی شده که برخی از بانک‌ها با مشتریان قدیمی و ثابت‌شان تماس می‌گیرند و آنها را تشویق می‌کنند که تا قبل از کاهش نرخ سود بانکی نسبت به سپرده‌گذاری مدت‌دار خود اقدام کنند، بنابراین بازاری‌ها انتظار دارند که در یک ماه آینده ورق برگردد.

در بازار مسکن هم بنگاه‌های املاک اعتقاد مشابهی دارند. گپ و گفت با چند مشاور املاک در غرب تهران نشان می‌دهد که چشم‌انداز رونق بازار مسکن با کاهش نرخ سود بانکی بهبود پیدا کرده است.

یکی از این مشاوران املاک در این باره به خبرنگار «فرصت امروز» گفت: کاهش نرخ سود بانکی روی بازار تأثیر‌گذار است. در چند روز گذشته رفت‌و‌آمد برخی مشتریان در بازار زیاد شده است. از پیش از عید تاکنون در منطقه آذربایجان قیمت آپارتمان تا متری 300 هزار تومان هم افزایش پیدا کرده است. قیمت اوراق مسکن هم به همین دلیل افزایش داشته است.

وی افزود: دیدگاهی که مشتریان دارند این است که کاهش نرخ سود بانکی می‌تواند نقدینگی را وارد بازار مسکن کند. از طرف دیگر دولت برای خارج کردن اقتصاد از رکود باید تکانی به بازار مسکن بدهد. در حال حاضر هر ماه 4 هزار وام مسکن 80 میلیون تومانی وارد بازار می‌شود. این وام‌ها علاوه بر اوراقی است که تعداد معامله آن رو به افزایش گذاشته است، بنابراین در مجموع تأثیر کاهش نرخ سود بانکی بر بازار مسکن مثبت ارزیابی می‌شود.

منبع : فرصت امروز
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین