|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۵
چرا همواره به دنبال زیر سوال بردن افراد هستیم؟
کد خبر: ۱۰۵۱۷۰
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۳
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با انتقاد از پرداخت‌های نجومی حقوق برخی مدیران، گفت: باید بررسی شود چه عواملی باعث پرداخت این حقوق‌ها شده است.
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با انتقاد از پرداخت‌های نجومی حقوق برخی مدیران، گفت: باید بررسی شود چه عواملی باعث پرداخت این حقوق‌ها شده است.

کاظم جلالی در نخستین نشست شورای مدیران مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در دوره جدید با آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان و تبریک میلاد مسعود امام حسن مجتبی (ع)، گفت: به شخصه از دیدن این فیش‌های حقوقی شوکه شدم که چگونه برخی مدیران چنین حقوق‌هایی را دریافت می‌کنند.

وی افزود: در طول 4 سال گذشته زحمات بسیار زیادی در مرکز پژوهش‌های مجلس کشیده شد و گزارش‌های خوبی در حوزه‌های مختلف ارائه شد. عملکرد مرکز پژوهش‌ها فارغ از مسائل سیاسی خوب بود چراکه شاکله این مرکز فارغ از دسته‌بندی‌های سیاسی تنها از جنبه علمی به موضوعات نگاه می‌کنند.

وی با تاکید براینکه تلاش شد تا نگاه سیاسی در کار پژوهشی مرکز اثر نداشته باشد، یادآور شد: این موضوع در ارتقای سطح عملکرد مرکز و اعتماد به این مجموعه در ارکان حاکمیت موثر بوده است. امروز مرکز پژوهش‌های مجلس در بین جامعه، نخبگان و مجلس از جایگاه مهمی برخوردار است.

اهم اظهارات رییس مرکز پژوهش های مجلس را در ادامه بخوانید؛

*نقاط قوت مرکز پژوهش‌ها کم نیست اما امروز در فصل جدید آغاز به کار مجلس دهم و مرکز باید برنامه‌های ویژه‌ای را درنظر بگیریم و از درون خودانتقادی داشته باشیم و از این طریق نقاط ضعف مرکز را شناسایی و برطرف کنیم. امروز سطح مطالبات از مرکز پژوهش‌های مجلس بسیار بالاست چراکه اینجا اتاق فکر و موتور محرکه مجلس است.

*نکته‌ای که بارها بر آن تاکید شده این است با وجود حجم بالای قوانین مصوب باید بر بعد نظارت مجلس تاکید ورزید، حال مرکز پژوهش‌های مجلس نیز باید راهکارهایی در این خصوص تهیه و ارائه کند. اگر نیاز است کارگروهی از دل مدیران دفاتر نیز در بعد نظارت بر اجرای قوانین در مرکز پژوهش‌های مجلس تشکیل شود.

*مرکز پژوهش‌های مجلس باید برمبنای اصول اقتصاد مقاومتی و فرهنگ اسلامی که مورد عنایت رهبر معظم انقلاب بود، گزارش‌های کارشناسی و پژوهشی خود در خصوص طرح‌ها و لوایح را تهیه، تدوین و ارائه کند.

*با وجود حجم بالای قوانین مصوب باید مدلی سیستماتیک از اثر اجرای قوانین بر جامعه به ویژه زندگی مردم تهیه و مورد بررسی و مطالعه قرار بگیرد. اگر قرار است بعد نظارت قوه مقننه تقویت شود باید برای آن برنامه و راهکار داشته باشیم و این راهکار به مجلس نیز ارائه شود.

*کشور پنج‌سال با برنامه ششم توسعه در بخش قانونگذاری و اجرا در ارتباط خواهد بود از همین‌رو برنامه ششم باید با رویکردی دقیق بررسی شود.

*اگر تلاش شود که مجلس به جای قانون‌نویسی به سمت تنقیح قوانین و تصویب برخی قوانین اصلی حرکت کند این امر می‌تواند برای کشور مفید باشد. یکی از مشکلات کشور این است که متاسفانه دولت‌ها خیلی لایحه نمی‌دهند که درنهایت باعث ارائه طرح از سوی مجالس می‌شود.

*متاسفانه هنوز نظام بودجه‌ریزی کشور با مشکل روبرو است و راهکاری برای آن درنظر گرفته نشده است.

*امروز در دوران پسابرجام و با وجود حجم بالای هیات‌های خارجی که به کشور وارد می‌شوند و با توجه به سرمایه‌گذارانی که علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در ایران هستند باید قانون سرمایه‌گذاری خارجی بازنگری و اصلاح شود.

* بدنه کارشناسی کشور در اختیار دولت است، بارها در دولت دهم و یازدهم گفته‌ایم که ما به عنوان مرکز پژوهش‌های مجلس این آمادگی را داریم که از جانب مجلس در تنظیم لوایح با دولت همکاری کنیم اما متاسفانه تاکنون استقبالی در این خصوص نشده است.

*{با انتقاد از پرداخت‌های نجومی حقوق برخی مدیران که این روزها در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شده است}: ما همواره به دنبال این هستیم که افراد را زیر سوال ببریم در حالی که باید بررسی شود که چه عواملی باعث ایجاد پرداخت این حقوق‌ها شده است و این موضوع مورد آسیب شناسی قرار بگیرد.

*این پرداخت‌ها اعتماد مردم نسبت به مسئولان را از بین می‌برد، به شخصه از دیدن این فیش‌های حقوقی شوکه شدم که چگونه برخی مدیران چنین حقوق‌هایی را دریافت می‌کنند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین