کد خبر: ۱۰۴۳۴۷
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۰
اگر دقت نکنیم، مراقبت از پوست در مقابل اشعه خورشید در فصل تابستان به ضرر دیگر بخش‌های بدن تمام می‌شود.
 اگر دقت نکنیم، مراقبت از پوست در مقابل اشعه خورشید در فصل تابستان به ضرر دیگر بخش‌های بدن تمام می‌شود.

هوا که گرم می شود نگران می شویم اشعه آفتاب موجب سرطان پوست، چروک، پیری پوست و همچنین لک و تیرگی صورت نشود به همین دلیل برای جلوگیری و کاهش اثرات مضر اشعه آفتاب روی پوست، علاوه بر استفاده از کرم های ضدآفتاب، از کلاه و لباس و عینک آفتابی هم استفاده می کنیم اما این مراقبت ها به چه قیمتی تمام می شود؟

استفاده از لباس های پوشیده برای محافظت پوست بدن از آفتاب در فصول گرم ضروری است اما در این میان نباید فراموش کنیم ایرانی ها در برابر ویتامین D اندوخته خوبی ندارند.

دکتر فرهاد ملک زاده در مصاحبه اختصاصی در همین زمینه گفت: برای مراقبت از آسیب های پوستی ناشی از اشعه خورشید استفاده از یک کلاه با لبه‌ای بین 7 تا 10 سانتی متر، استفاده از عینک های آفتابی با قابلیت فیلتر کردن اشعه UV یا اشعه ماوراء بنفش و ضد آفتاب که بتواند بخش مضر اشعه آفتاب(اشعه UV) را مهار کند ضروری است.

این متخصص پوست ادامه داد: موادی که درون کرم‌های ضد آفتاب موجود در بازار وجود دارد، یا فیلتر UVB یا فیلتر UVA هستند که هر دو قادر به فیلتر کردن هر دو بخش UV هستند.

ملک زاده با بیان اینکه 50 درصد انرژی خورشید که به سطح زمین می رسد به شکل اشعه مادون قرمز یا همان اشعه گرمایی است افزود: فقط 10درصد از انرژی نور خورشید در سطح زمین به شکل اشعه ماوراء بنفش است که همین 10 درصد مخربترین و مضرترین بخش اشعه خورشید است.

اما به راستی مضرات اشعه خورشید در حدی است که مردم کشور ایران که به لحاظ ذخایر ویتامین D در فقر هستند تنها به فکر مراقبت در برابر نور آفتاب باشند؟

این فلوشیپ پوست مو و زیبایی تاکید کرد: تشکیل و درست شدن ویتامین D در پوست به دنبال مواجهه با آفتاب بر اثر بخش UVB اشعه آفتاب ایجاد می شود یعنی از 10 درصد انرژی خورشید که به شکل اشعه ماوراء بنفش به زمین می رسد 9 و نیم درصد آن بخش UVA و فقط نیم در صد آن بخش UVB است که عامل اصلی آفتاب سوختگی و قرمزی پوست است.

دکتر امیر هوشنگ احسانی متخصص پوست نیز گفت: اشعهUVA خورشید به قسمت‌های عمیق تر پوست نفوذ می کنند و به‌خصوص اثرات خود را با تولید رادیکال های آزاد اکسیژن در بافت همبند زیر پوست و کلاژن پوست اعمال می کند، بنابراین به بافت همبند وکلاژن و رگ‌های خونی آسیب می رساند و عامل اصلی پیری و چروک پوست است.

وی افزود: برای کسب ویتامین D در معرض بودن تنها کف دست کفایت می کند یعنی اگر افراد روزانه 15 دقیقه دست خود را در معرض نور خورشید قرار دهند به رفع کمبود این ویتامین کمک شایانی کرده اند.

دکتر احسانی ضمن اینکه بر مراقبت همه جانبه از پوست بخصوص در فصول گرم در برابر خورشید تاکید داشت گفت: ساعات میانی روز از ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر زمان های آسیب رسان خورشید برای پوست اند و در واقع در معرض قرار دادن پوست در ساعات نخستین صبح و حتی عصر نه تنها برای پوست مضر نیست بلکه نگرانی در خصوص کمبود ویتامین D را هم رفع می کند.

وی همچنین در زمینه  انتخاب ضدآفتاب مناسب افزود: عدد SPF که معمولا برای ضد آفتاب ها درج می شود بیانگر قدرت کرم ضد آفتاب در جلوگیری از بروز قرمزی و سوختگی ناشی از آفتاب است که این عدد از تقسیم مدت زمان لازم برای ایجاد قرمزی با کرم ضد آفتاب در مواجهه آفتاب بر مدت زمان لازم برای ایجاد قرمزی بدون کرم ضد آفتاب در مواجهه با آفتاب محاسبه می شود و اغلب عدد بیش از 30 در کشور ما کفایت می کند.

آنچه مسلم است مراقبت از پوست در برابر اشعه خورشید امری ضروری است اما با توجه به اینکه فقر ویتامین D زمینه ساز بیماری هایی همچون پوکی استخوان، آرترید روماتوئید و مشکلات رشدی درکودکان است بهتر است ضمن آگاهی دادن در این خصوص ارتباط خود را به‌طور کامل با نور خورشید قطع نکنیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین