|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۱
کد خبر: ۱۰۳۵۹۳
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۹
جعفر صادق تبریزی با اشاره به تحقیقات گسترده انجام شده در خصوص عرضه قلیان گفت: متأسفانه در برخی نمونه‌های بررسی شده از توتون و تنباکوهایی که در قهوه‌خانه‌ها و سفره‌خانه‌های سنتی عرضه می‌شود، وجود مواد مخدر ثابت شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: احتمال استفاده از مواد مخدر در قلیان‌های رستوران‌های سنتی وجود دارد.

جعفر صادق تبریزی  با اشاره به تحقیقات گسترده انجام شده در خصوص عرضه قلیان گفت: متأسفانه  در برخی نمونه‌های بررسی شده از توتون و تنباکوهایی که در قهوه‌خانه‌ها و سفره‌خانه‌های سنتی عرضه می‌شود، وجود مواد مخدر ثابت شده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه برخی مراکز تولیدکننده خارجی توتون و تنباکو برای جذب مشتری بیشتر و مراجعه مجدد آنها، اقدام به آلوده کردن توتون و تنباکو با مواد اعتیادآور می‌کنند و ممکن است چنین توتون و تنباکوهایی در مراکز عرضه قلیان‌های داخلی نیز دیده شود.

وی با تأکید بر خطرات و معضلات مصرف این قلیان‌ها، گفت: این تنباکوها عموما به صورت بسته‌بندی وارد کشور می‌شوند و به شدت می‌توانند مخرب و آسیب‌رسان باشند.

وی همچنین گفت: حتی ممکن است برخی رستوران‌های ارائه دهنده این گونه قلیان‌ها برای جذب مشتری دائم و پاگیر کردن مصرف‌کنندگان قلیان، پس از آماده‌سازی تنباکو به آن‌ مواد مخدر اضافه کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از تعطیلی 130 قلیان سرا در استان در یک ماه گذشته خبر داد و گفت: در ماه مبارک رمضان با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی با مراکز عرضه قلیان و قلیان سراها برخورد می‌کنیم.

وی  اضافه کرد: برخی قلیان‌سراها در اقدامی تحسین برانگیز، عرضه قلیان را کنار گذاشتند، در شهرستان بستان‌اباد این اقدام نمادین توسط یکی از شهروندان صورت گرفته و امیدواریم فرهنگ انجام این‌کار به سایر مراکز نیز انتقال یابد.

وی با بیان اینکه در سرطان‌زا بودن قلیان هیچ شکی وجود ندارد، گفت: تحقیقان وجود 400 نوع سم را در دود ناشی از سوختن توتون و تنباکو اثبات کرده و هر روز بر آمار مبتلایان به سرطان‌های لب و دستگاه گوارش افزوده می‌شود.

تبریزی ادامه داد: برخی به اشتباه فکر می‌کنند چون دود در آب قلیان حل می‌شود از زیان آن کاشته می‌شود، ولی این یک باور غلط است، علاوه بر آثار زیان‌بار دود قلیان،   آب و محیط مرطوب آن، بهترین مکان برای رشد میکروب و قارچ است.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین