|
|
امروز: چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۷
کد خبر: ۱۰۳۵۰۷
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۸
فدریکا موگرینی ضمن تاکید بر لزوم اجرایی شدن معاهده منع آزمایشات هسته‌ای در سراسر جهان گفت که این معاهده اهمیت قابل توجهی در خلع سلاح هسته‌ای در جهان دارد.
 فدریکا موگرینی ضمن تاکید بر لزوم اجرایی شدن معاهده منع آزمایشات هسته‌ای در سراسر جهان گفت که این معاهده اهمیت قابل توجهی در خلع سلاح هسته‌ای در جهان دارد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست مقدماتی کمیسیون سازمان معاهده منع انجام آزمایشات هسته‌ای که در سطح وزیران در وین پایتخت اتریش برگزار شد، بر لزوم اجرایی شدن این معاهده تاکید کرد و از تمام کشورها خواست تا هر چه زودتر آن را امضا کنند و به این معاهده بین‌المللی بپیوندند.

موگرینی در ادامه سخنانش در این نشست که به مناسبت بیستمین سال امضا این معاهده برگزار شد، گفت: اتحادیه اروپا با جدیت تمام از معاهده منع آزمایشات هسته‌ای و سازمان مربوط از همان ابتدای پیدایش آن  حمایت کرده است. ما خواستار اجرایی شدن و جهانی شدن این معاهده هستیم. تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا این معاهده را امضا کرده‌اند  و ما قویا هم از لحاظ سیاسی و هم مالی متعهد به دست یافتن به تمام اهداف این معاده هستیم. بحران‌های فراوان کنونی در جهان که با آن‌ها مواجه هستیم نمی‌تواند توجه ما را از این هدف منحرف کند و بر عکس، ضرورت این هدف را بیشتر می‌کند.

وی افزود: 20 سال پیش زمانیکه معاهده منع آزمایش هسته‌ای در مقر سازمان ملل در نیویورک برای امضا مطرح شد، جهان دهه‌ها بود که آزمایشات هسته‌ای انجام می‌داد. پس از دهه ها سخت جنگ سرد، این معاهده به ما این امیدواری را القا کرد که یک جهان صلح آمیزتر و مبتنی بر همکاری در واقع امکانپذیر است.

موگرینی در ادامه به برشمردن دستاوردهای این معاهده در طول 20 سال گذشته پرداخت و گفت: 183 کشور آن را امضا کرده و 164 کشور نیز معاهده را به تصویب رسانده‌اند که این امر نشان دهنده حمایت بین‌المللی قوی از این معاهده و اهدافش است. تمام کشورهای دارای تسلیحات هسته‌ای یا این معاهده را تصویب کرده‌اند، ‌یا به یک محدودیت در خصوص انفحارهای ناشی از آزمایشات هسته‌ای پایبند مانده‌اند.

وی افزود: یک رژیم راستی آزمایی هسته‌ای بی سابقه در خصوص دسترسی جهانی ایجاد شده و به طور موثر کار می‌کند، هر چند هنوز به دلیل آغاز اجرایی شدن این معاهده در وضعیت موقت و مشروط قرار دارد. ظرفیت‌های انسانی اساسی برای کمک به اجرای کامل مفاد این معاهده ایجاد شده است.

موگرینی خاطر نشان کرد: ظرفیت‌ها و کاربردهای صلح آمیز مهم، همچون هشدارهای مربوطه به زلزله یا نظارت بر نشست‌های احتمالی در حوادث رادیواکتیوی نیز ایجاد شده است. تمامی این موارد  اهداف مقدماتی رژیم راستی آزمایی را تامین می‌کنند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه معاهده منع آزمایشات هسته‌ای تاکنون رژیم بین‌المللی منع اشاعه را تقویت کرده است، تاکید کرد که این معاهده یک ابزار کارآمد برای خلع سلاح هسته‌ای و عدم اشاعه در تمام جنبه‌هایش به شمار می آید.

موگرینی در ادامه به بررسی چالش های بزرگ پیش رو و لزوم مقابله با آن‌ها پرداخت و عنوان کرد: حذف کامل انفجارهای ناشی از آزمایشات هسته‌ای و انفجارهای هسته‌ای هنوز کامل نشده و خطر آن همچنان وجود دارد و اتحادیه اروپا تمام آزمایشات اخیر را قویا محکوم می‌کند. هم‌چنین معاهده منع گسترش سلاح های هسته‌ای هنوز اساس رژیم جهانی منع اشاعه است، اما سال گذشته کنفرانس بازنگری نتوانست به یک جمع بندی در خصوص سند نهایی دست یابد. مسأله دیگر این است که حتی پس از گذشت 20 سال از معاهده منع آزمایشات هسته‌ای این معاهده هنوز اجرایی نشده است. کشورهای مهم که نقش کلیدی در روابط بین‌الملل ایفا می‌کنند، ‌هنوز این معاهده را امضا یا تصویب نکرده اند.

موگرینی ادامه داد: همگی ما مسئولیت تسهیل امضا و تصویب این معاهده در کشورهای باقیمانده را بر عهده داریم. برای  این منظور ما باید با موسسات دولتی و کشورها همکاری کنیم. امضای این معاهده برای کشورهایی که خواهان افزایش اتحاد  خود با جامعه جهان هستند یک گام مهم خواهد بود.

وی تاکید کرد: ما باید به دنبال متحدان بیشتر در تمام جوامع در سراسر جهان باشیم و وظیفه داریم تا این معاهده و ارتباط آن را برای تمام شهروندان جهان تشریح کنیم چرا که شهروندان معمولی می‌توانند قدرتمندترین حامیان این معاهده به همراه تصمیم گیرندگانی باشند که قدرت اجرایی کردن این معاهده را دارند.

موگرینی در پایان گفت: یک معاهده موثر قابل راستی آزمایی و معتبر پتانسیل قوی برای تقویت اعتماد جامعه جهانی دارد. چنین اعتمادی می‌تواند تاثیری مثبت بر دیگر زمینه‌های منع اشاعه و خلع سلاح داشته باشد. از این رو یک گام مهم در مسیر اهداف بلندمدت این معاهده یعنی خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای می‌تواند از طریق معاهده منع آزمایشات هسته‌ای و  امضای آن توسط کشورهای باقیمانده در این منطقه حاصل شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین