کد خبر: ۱۰۲۷۹۰
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۳
تام کوتون سناتور جمهوری‌خواه منتقد توافق هسته‌ای نسبت به نتایج غیرهسته‌ای برجام هشدار داد و در همین رابطه قدرت گرفتن ایران در منطقه و جهان را ناشی از توافق و عامل هجمه به منافع آمریکا خواند.
  تام کوتون سناتور جمهوری‌خواه منتقد توافق هسته‌ای نسبت به نتایج غیرهسته‌ای برجام هشدار داد و در همین رابطه قدرت گرفتن ایران در منطقه و جهان را ناشی از توافق و عامل هجمه به منافع آمریکا خواند.

یک سال بعد از امضای توافق هسته‌ای ایران، تام کوتون، سناتور جمهوری‌خواه که در خلال مذاکرات خود را با نوشتن نامه‌ای به اوباما با محتوای هشدار در رابطه با لغو توافق توسط رئیس جمهور بعدی مطرح کرده بود، مجددا نسبت به نتایج توافق ابراز نگرانی کرد.

خبرگزاری دیلی سیگنال نوشت: با وجود اجرایی شدن برجام و توقف دستیابی ایران به بمب هسته‌ای، کوتون مدعی شد که بعد از یک سال تمام ترس‌های او در رابطه با این توافق به وقوع پیوسته  است .

کوتون در نشست خبری روز چهارشنبه در موسسه هریتیج به خبرنگاران گفت: آنچه ما را نگران می‌کند نتایج غیرهسته‌ای توافق یعنی قدرت گرفتن ایران در منطقه‌ای است که  آمریکا و هم‌پیمانانش در آن منافعی دارند.

او مدعی شد درگیری ایران در جنگ سوریه و یمن و ادامه دادن ایران به حمایت از حزب الله و حماس و آزمایش موشک‌های بالستیک در ایران از جمله رفتار های تهاجمی ایران بعد از توافق هسته بوده است.

این سناتور جمهوری‌خواه با بیان این ادعا که ظرف یک سال گذشته رفتارهای تهاجمی و نفوذ  ایران نه تنها در خاورمیانه که در سطح جهان افزایش یافته گفت:  این‌ها از نتایج توافق هسته‌ای است.

ماه گذشته مجلس سنا به اصلاحیه کوتون مبنی بر ممنوعیت خرید آب سنگین از ایران رای مثبت داد.

روز گذشته کوتون از طرح بازگشت قانون تحریم‌ها علیه ایران که توسط  برخی سناتورهای کنگره به دلیل رد روادید سه تن از نمایندگان جمهوری‌خواه مطرح شده بود، استقبال کرد.

گری سامور مشاور سابق اوباما در سیاست‌های هسته‌ای در این رابطه به خبرنگار دیلی سیگنال گفت: اوباما هرگونه قانونی که به توافق هسته‌ای آسیب بزند وتو خواهد کرد چرا که چنین کاری به ایران این بهانه را می‌دهد که از چارچوب توافق خارج شود. بنابراین هر کاری که کنگره در این رابطه انجام دهد تا زمانی که رئیس‌جمهور بعدی انتخاب شود، بی‌اثر خواهد بود .

او با بیان اینکه ایرانی‌ها از آثار تحریم‌های باقی‌مانده ابزار نارضایتی می‌کنند، گفت: بانک‌های اروپایی در سرمایه‌گذاری و اعتباردهی به پروژه‌های بزرگ مالی و تجاری با ایران احتیاط می‌کنند چرا که هنوز برخی تحریم‌های غیرهسته‌ای علیه ایران باقی مانده است.

سامور در پاسخ به این ادعای کوتون که گفته بود ایرانیان به دلیل سرخوردگی‌شان از نتایج توافق ، قبل از موعد آن را ترک خواهند کرد چرا که بسیاری از محدودیت‌ها علیه این کشور بعد از 10 تا 15 سال برطرف می‌شود، گفت: به نظر نمی‌رسد در حال حاضر ایران برای خروج از توافق به اندازه کافی عصبانی باشد.
منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین