|
|
امروز: دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۷
کد خبر: ۱۰۲۵۸۵
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۹
رهبر انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان خانه ملت و مراسم بیست و هفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، شاخص های انقلابی گری را تبیین کرد؛ مفهومی که در طول سال ‌های گذشته همواره در سخنان رهبری انعکاس و تواتر داشته است.
 رهبر انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان خانه ملت و مراسم بیست و هفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، شاخص های انقلابی گری را تبیین کرد؛ مفهومی که در طول سال ‌های گذشته همواره در سخنان رهبری انعکاس و تواتر داشته است.

انقلابی‌‌ گری و انقلابی ماندن معنایی است که پس از گذشت سال ها از وقوع انقلاب اسلامی و در دهه چهارم انقلاب، همچنان زنده و محل گفت وگو است؛ نکته ای که رهبر انقلاب در سخنرانی های گوناگون خود همواره بر آن تاکید داشته است.

رهبر انقلاب روز یکشنبه، شانزدهم خرداد ماه 1395 در دیدار رییس و اعضای مجلس دهم شورای اسلامی بر ضرورت های انقلابی گری تاکید کرد. رهبری مجلس را یک نهاد انقلابی دانست و به نمایندگان توصیه کرد که مجلس نهادی برآمده‌ از انقلاب است؛ باید انقلابی عمل کنید، انقلابی باشید و بمانید.

رهبر انقلاب پیش از این و در روز چهاردهم خرداد در بیست و هفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، شاخص های انقلابی گری را تبیین کرد. رهبری در این مراسم پنج شاخص برای انقلابی بودن برشمرد که از این قرار است: پایبندی به مبانی و ارزش‌های اساسی اسلام و انقلاب، هدف ‌گیری آرمان‌های انقلاب و همت بلند برای رسیدن به آن‌ها، پایبندی به استقلال کشور، حساسیت در برابر دشمن و نقشه دشمن و عدم تبعیت از آن و تقوای دینی و سیاسی.

*** پایبندی به مبانی و ارزش ‌های اساسی انقلاب

رهبری شاخص نخست انقلابی گری را پایبندی به مبانی و ارزش های اساسی انقلاب عنوان کرده و برخی از این مبانی را پیروی از «اسلام ناب» در مقابل «اسلام آمریکایی»، مردمی بودن و تقارن 2 مساله «محور بودن مردم» با «اسلام»، اعتقاد به پیشرفت، تحول، تکامل، پرهیز از انحراف ها و حمایت از محرومان برشمرده است.

رهبری در همین زمینه در سخنان بیست و سوم اردیبهشت ماه 1379 در نماز جمعه تهران توصیه کرد: کسانی که پایبند به ارزش ها هستند اگر این پایبندی را خوب حفظ کنند و کسانی هم که پایبند و دلبسته تحول و پیشرفت و روبه جلو رفتن و تغییر و تبدیلند، اگر این را حفظ کنند - البته به ارزش ها هم توجه داشته باشند- جامعه از هر دو سود خواهد برد و هر دو جناح به نفع جامعه عمل خواهند کرد و در واقع انقلاب را تکمیل می‌کنند و پیشرفت را در سایه ارزش ها تحقق می‌بخشند و می‌توانند خوب باشند.

***هدف ‌گیری آرمان‌ های انقلاب و همت بلند برای رسیدن به آن‌ ها

رهبری هدف ‌گیری آرمان‌ های انقلاب و همت بلند برای رسیدن به آن‌ ها را از دیگر شاخصه های انقلابی گری دانست و تاکید کرد: ما هرگز از رسیدن به اهداف و آرمان‌ های بلند انقلاب نباید منصرف شده و در مقابل فشارها تسلیم شویم.

پیش از این نیز رهبر انقلاب در دیدار مسوولان جهاد دانشگاهی به تاریخ یکم تیرماه سال 1383، در همین زمینه بیان داشت: انقلابی بمانید. روحیه انقلابی یعنی اسیر حدود تحمیلی نشدن، با امید دنبال هدف حرکت کردن و با انگیزه، با نشاط، با اصرار و پیگیری آن را به دست آوردن. این انقلاب و حرکت انقلابی است.

همت بلند در کلام رهبری را می توان به معنی داشتن روحیه جهادی نیز تعبیر کرد. در همین زمینه، رهبر انقلاب در دیدار کشاورزان در 14 دی ماه سال 1384بیان کرد: در هر بخشی از بخش ‌های گوناگون صنعتی و فنی و علمی و تحقیقاتی که ما با روحیه‌ جهادی وارد شدیم، پیش رفته ‌ایم. روحیه‌ جهادی یعنی چه؟ یعنی اعتقاد به این ‌که ما می ‌توانیم و کارِ بی‌ وقفه و خستگی ‌ناپذیر و استفاده از همه‌ ظرفیت وجودی، ذهنی و اعتماد به جوان‌ ها.

*** پایبندی به استقلال همه‌ جانبه‌ کشور

استقلال معنایی است که همواره در پیام ها و رهنمودهای رهبری مورد تاکید قرار می گیرد. رهبری یکی از شاخص های انقلابی گری را پایبندی به استقلال کشور عنوان و تصریح کرد: استقلال سیاسی معنایش این است که ما در زمینه‌ سیاسی فریب نخوریم، استقلال فرهنگی که از همه مهم تر است به این معنی است که سبک زندگی را سبک زندگی اسلامی ایرانی انتخاب کنیم و استقلال اقتصادی هم به معنای هضم نشدن در هاضمه‌ اقتصاد جامعه جهانی است.

پیش از این، رهبر انقلاب در دیدار کارگران و کارآفرینان در چهارم اردیبهشت ماه سال 1387بر مساله استقلال چنین تاکید کرد: انقلاب برای ما استقلال سیاسی را به بار آورد، این جرات را به این ملت داد که در مقابل نظام غیرعادلانه‌ سلطه در دنیا بایستد. اما اگر این ملت بخواهد این استقلال سیاسی را، این عرض ‌اندام فرهنگی را در مقابل سلطه ‌گران عالم حفظ کند، باید پایه‌ های اقتصادی خود را محکم کند. این، ریشه دواندن استقلال در کشور است.

رهبر انقلاب تامین استقلال را در گروی پایبندی به مبانی و ارزش های انقلاب دانسته است. رهبری در دیدار 19 بهمن ماه سال 1392در حضور فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش نیز تاکید کرد: آن چیزی که می تواند استقلال را تامین بکند برای انقلاب اسلامی ما، تکیه‌ صریح و شفاف بر مبانی انقلاب است. اصول انقلاب، مبانی انقلاب و ارزش های انقلاب به‌ شکل صریح و شفاف باید مورد تکیه قرار بگیرد.

*** حساسیت در برابر دشمن

رهبر انقلاب دشمن شناسی و حساسیت در برابر آن را از دیگر مولفه های انقلابی گری برشمرد. رهبری پیشتر نیز در زمینه هوشیاری و بی اعتمادی به دشمن در دیدار مسوولان نظام در 16 تیرماه 1393، تاکید کرد: جمهوری اسلامی از همان روز اول بر اساس منطق عقلانی و تکیه بر دو عنصر اساسی یعنی اعتماد به خدا و سنن آفرینش و شناخت و بی‌ اعتمادی به دشمن، سیاست‌ها و رفتار خود را بر قوه‌ عاقله متمرکز کرده است.

رهبری همچنین در دیدار 28 بهمن ماه با مردم آذربایجان شرقی در سال 1387 تصریح کرد: استکبار همه امکانات سیاسی اقتصادی و نظامی خود را برای نابود کردن انقلاب اسلامی به کار گرفته است اما به این نتیجه رسیده که حمایت بی دریغ ملت و اتکای نظام اسلامی به ایمان عمیق مردم، از بین بردن جمهوری اسلامی را ناممکن کرده است و به همین علت با همه توان، خنثی کردن وجهه ضداستکباری و کاهش محتوای دینی و روح انقلابی نظام را دنبال می کند که این واقعیت هوشیاری کامل ملت و مسئولان را می طلبد.

***تقوای دینی و سیاسی

تقوای سیاسی و دینی از دیگر مولفه های انقلابی گری از دیدگاه رهبر انقلاب است. رهبری پایبندی و رعایت آرمان‌ های اسلام را به عنوان تقوای دینی مطرح کرده است و تقوای سیاسی را به معنای پرهیز از لغزشگاه‌ هایی می داند که دشمن از آن استفاده می کند.

رهبری پیش از این نیز در دیدار استادان و دانشجویان دانشگاه قزوین در 26 آذرماه 1382، درباره تقوای دینی و سیاسی مسولان یادآور شد: آن کسی که به مجلس می رود یا به هر مسوولیت دیگری در نظام جمهوری اسلامی می رسد، غیر از کفایت ذاتی و داناییِ ذاتی، به شجاعت اخلاقی، تقوای دینی و سیاسی و عقیده درست هم احتیاج دارد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین