کد خبر: ۱۰۲۴۰۳
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۲
يكي از موضوعات مهم و مورد بحث در ماه مبارك رمضان، داشتن تغذيه‌اي سالم است كه تامين كننده نيازهاي اساسي بدن روزه‌داران در اين ايام، باشد.
 يكي از موضوعات مهم و مورد بحث در ماه مبارك رمضان، داشتن تغذيه‌اي سالم است كه تامين كننده نيازهاي اساسي بدن روزه‌داران در اين ايام، باشد.

از روزهاي قبل از آغاز ماه مبارك رمضان، هر سال كارشناسان و متخصصان بهداشت، تغذيه و سلامت، توصيه‌هايي را براي روزه‌داران مطرح مي‌كنند.

بي‌ترديد در ماهي كه توجه به معنويات و سلامت معنوي، مهمترين اولويت مومنان است، عمل به توصيه‌هاي بهداشتي و تغذيه‌اي، تامين كننده سلامت جسمي روزه‌داران خواهد بود

مسئول گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نيز در ارتباط با اصول تغذيه صحيح و سالم در ايام ماه مبارك رمضان، توصيه‌هايي را براي روزه‌داران دارد.

رضیه شناور با اشاره به اينكه در برخی منابع توصیه شده که افراد روزه‌دار همانند زمانی که روزه نیستند، سه وعده غذا ميل كنند، اين وعده‌ها را شامل سحري، افطاري و شام عنوان كرد.

وي گفت: صرف غذا در نوبت‌های کمتر از دو بار، خصوصا در سال‌هایی که ماه مبارک رمضان همزمان با تابستان است، به هيچ عنوان توصيه نمي‌شود.

اين كارشناس ارشد تغذيه گفت: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری، ویژگی وعده ناهار را داشته باشد، تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.

شناور مصرف مواد غذایی شیرین را براي وعده سحري توصيه نكرد و گفت: مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قندخون به سلول‌ها و در پی آن کاهش قندخون می‌شود.

اين كارشناس گفت: استفاده از مواد غذايي شيرين و حاوي قندهاي ساده مانند شكلات، شيريني و ... در وعده سحري باعث خواهد شد كه روزه‌دار زودتر گرسته شود.

توصیه به مصرف شیر گرم، فرنی و شیربرنج در وعده افطار

او معتقد است كه هنگام افطار، مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه‌های غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر)، میوه و سبزی، نان و غلات (مانند برنج و نان) برای افزایش قندخون مناسب است.

شناور ادامه داد: تناول غذاهايي مانند نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان روزه‌دار در این ایام است، علاوه بر آن، مصرف شیر گرم، فرنی و شیربرنج هنگام افطار توصيه مي‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن، همچنين مايعات مختلف در زمان افطار و سحري، زمينه حفظ تعادل آب و مواد معدني روزه‌دار را فراهم مي‌كند.

شناور تصريح كرد كه حلیم يكي از منابع خوب غذايي و حاوي مواد نشاسته‌ای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم است لذا روزه‌داران بايد از اين نوع مواد غذايي استفاده بيشتري داشته باشند.

اين كارشناس ارشد تغذيه گفت: سبزی و میوه‌ به دلیل این که منبع خوبی از آب و فیبر به‌شمار مي‌روند، تناول اين مواد غذايي هنگام افطار و در فاصله بین افطار تا سحر، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مصرف آنها مانع بروز يبوست خواهد شد.

 شناور گفت: سبزی به‌دليل دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تأمین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می‌کند.
منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین