کد خبر: ۱۰۲۲۱۱
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۶
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام رشد 10 درصدی قیمت دارو در سال 95 گفت: رشد 10 درصدی تعرفه های پزشکی کافی نیست و پیشنهاد وزارت بهداشت رشد حداقل 15 درصدی تعرفه ها بوده است اما اکنون وزارت بهداشت مصوبه رشد 10 درصدی تعرفه ها در دولت را اجرا می کند.
 سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام رشد 10 درصدی قیمت دارو در سال 95 گفت: رشد 10 درصدی تعرفه های پزشکی کافی نیست و پیشنهاد وزارت بهداشت رشد حداقل 15 درصدی تعرفه ها بوده است اما اکنون وزارت بهداشت مصوبه رشد 10 درصدی تعرفه ها در دولت را اجرا می کند.  
 
ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری دو هفتگی خود در وزارت بهداشت افزود: سیاست کلی وزارت بهداشت در مورد تعرفه های پزشکی حرکت به سمت واقعی شدن تعرفه های پزشکی و افزایش نیافتن سهم پرداختی مردم است.
 
وی ادامه داد: با این سیاست پیشنهاد وزارت بهداشت برای تعرفه های پزشکی سال 95 رشد 15 درصدی بود، پیشنهاد سازمان نظام پزشکی نیز افزایش 20 درصدی تعرفه ها بود، برخی بیمه ها نیز خواهان رشد صفر درصد تعرفه های پزشکی بودند، پیشنهاد رشد 10 درصدی تعرفه های پزشکی نیز در شورای عالی بیمه وجود داشت که در نهایت رشد 10 درصدی تعرفه ها در دولت تصویب شد.
 
وی اضافه کرد: نگرانی وزارت بهداشت این است که با این سبد رشد کلی 10 درصدی آیا چرخ بیمارستان ها می چرخد یا نه، زیرا در شرایطی هستیم که حداقل 70 درصد هزینه های وزارت بهداشت، هزینه های پرسنلی است که شاهد رشد 12 تا 15 درصدی حقوق کارکنان هستیم، علاوه بر آن تورم در بخش سلامت بیش از تورم عمومی است بنابراین رشد 10 درصدی تعرفه های پزشکی را کافی نمی دانیم.
 
وی گفت: پس از مصوبه دولت، شورای عالی بیمه چهارشنبه هفته گذشته در مورد رشد تک تک اجزای تعرفه های سلامت تصمیم گیری کرد، بیشترین رشد مربوط به ویزیت پزشک عمومی و پزشک خانواده و بعد از آن ویزیت پزشکان متخصص بود که بیش از میانگین 10 درصد افزایش یافت و کمترین رشد مربوط به حق العمل جراحی بود که از میانگین رشد 10 درصدی پایین تر بود.
 
وی اضافه کرد: در مورد رشد قیمت داروها نیز با تصمیم گیری شورای عالی بیمه برای سبد کلی داروهای کشور رشد قیمت 10 درصدی نسبت به سال گذشته پیش بینی شده است البته در مورد قیمت داروهای خارجی رشد صفر درصدی را در سال 95 خواهیم داشت.
 
وی گفت: یکی دیگر از اجزای تعرفه های پزشکی هزینه تخت روز ( هتلینگ) بیمارستان ها است که رشد تعرفه های این بخش نیز بیش از 10 درصد پیش بینی شده است البته قیمت اجزای تعرفه های پزشکی هنوز به امضای مسئولان دولت نرسیده است و بهمین علت رقم دقیق این تعرفه ها را علام نمی کنیم.
 
حریرچی اضافه کرد: نگرانی اصلی وزارت بهداشت این است که هنوز تعرفه خدمات پزشکی با قیمت واقعی این خدمات فاصله زیادی دارد، بعنوان مثال تعرفه هتلینگ یا تخت روز یک تخت بیمارستان درجه یک هم اکنون 108 هزار تومان است در حالی که قیمت تمام شده خدمات بیمارستانی یک تخت درجه یک که شامل مراقبت های بیمارستانی، خدمات غذا و .... می شود 203 هزار تومان است بنابراین فاصله قیمت تمام شده و تعرفه هتلینگ بیمارستانی حدود دو برابر است.
 
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: تعرفه‌گذاری ابزار سیاستگذاری وزارت بهداشت در بازار سلامت است. سیاستگذاران سلامت می‌توانند با اعمال تعرفه‌های منطقی بازار سلامت را اقتصادی و سودآور کنند که لازمه این سیاست،واقعی شدن تعرفه خدمات پزشکی است.
 
وی ادامه داد: اکنون وزارت بهداشت با کمبود بیش از 100هزار تخت بیمارستانی مواجه است، بسیاری از مردم به علت کمبود زیرساختهای درمانی مدتها در انتظار می مانند، بیماران در اورژانس بیمارستانها باید ظرف 6 ساعت به بخش منتقل شوند اما به علت کمبود تخت بیمارستانی، بسیاری از بیماران در اورژانس بیمارستانها معطل می شوند.
 
معاون کل وزارت بهداشت گفت: علت کمبود تختهای بیمارستانی سودآور نبودن بخش سلامت و نبود زمینه و انگیزه لازم برای سرمایه گذاری در این بخش است که علت آن واقعی نبودن تعرفه‌های پزشکی است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین