|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۰
کد خبر: ۱۰۱۹۶۳
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۹
وی ضمن تاکید بر لزوم توانمند سازی مردم در خصوص رفتارهای اجتماعی، اظهار داشت: به عنوان نمونه در موضوع خودکشی ابتدا یک فرد اقدام به چنین کاری کرد و پس از آن برخی دیگر نیز چنین اقدامی را انجام دادند. بنابراین لازم است تا الگوهای صحیح در جامعه گسترش یابد.
 وزیر بهداشت با بیان این که 90 درصد ابتلا به سرطان های ریه به دلیل استعمال سیگار است، افزود: 75 درصدسرطان های زبان، دهان و دستگاه گوارش مربوط به سیگار و مواد دخانی است.

سید حسن هاشمی در دهمین جلسه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات با اشاره به استفاده 8 میلیون نفر از مواد دخانی در کشور، اعتیاد را یک مصیبت بیان کرد و گفت: اعتیاد به مواد دخانی با مصرف سیگار شروع می‌شود و علاوه بر این که زندگی فرد را فلج می‌کند باعث می‌شود که خانواده فرد معتاد نیز درگیر شود.

هاشمی گفت: اعتیاد از سیگارشروع می‌شود یک بحث علمی است.

وزیر بهداشت با بیان این که 90 درصد ابتلا به سرطان‌های ریه به دلیل استعمال سیگار است، افزود: 75 درصد سرطان‌های زبان، دهان و دستگاه گوارش مربوط به سیگار و مواد دخانی است و کسی که به خود آسیب می‌زند به جامعه نیز آسیب می‌زند.

وزیر بهداشت ادامه داد: اگر استعمال دخانیات به همین روال در کشور ادامه یابد تا 40 سال آینده ایران همانند کشور مصر و پاکستان بالاترین آمار مصرف مواد دخانی را خواهد داشت.

وی در خصوص اظهارات برخی از مسئولان مبنی بر این که وزارت بهداشت نباید دخالتی در مبارزه با استعمال مواد دخانی داشته باشد، اظهار کرد: مابه دنبال پیشگیری از بروز بیماری‌ها و کاهش بار مالی ناشی از آن هستیم و در کنار تمام این مسائل نگران رشد نداشتن کشور نیز هستیم. بنابر این وظیفه خود می‌دانیم که در امر کنترل و مبارزه با دخانیات وارد عمل شویم چرا که مردم و خانواده‌ها از ما انتظار دارند.

هاشمی با اشاره به مصرف رو به افزایش قلیان و سیگار در کشور، تاکید کرد: باید همه دستگاه‌ها به‌خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما در امر مبارزه با دخانیات در قله این برنامه‌ها فعال باشند و هر چقدر در این زمینه برنامه پخش شود باز هم کم است چرا که بخش عمده‌ای از آسیب‌ها و معضلات فرهنگی ما از تولیدات فرهنگی ناشی می‌شود .

وزیر بهداشت با تاکید بر این که نباید واعظ بی عمل باشیم، خاطر نشان کرد: کسانی که از سیگار و قلیان استفاده می‌کنند نمی‌توانند در مبارزه با دخانیات و کنترل آن موفق و تاثیرگذار باشند بنابراین لازم است ابتدا ازخودشان شروع کنند.

 هاشمی یکی از مشکلات بزرگ در بحث استعمال دخانیات را استفاده از قلیان و ریخته شدن قبح و زشتی آن در میان افراد بیان کرد و افزود: تنها 20 درصد مواد قلیان، تنباکو است و 80 درصد آن از مواد روانگردان، بنزن و حلال‌های آروماتیک و قارچ‌های بیماری‌زا است که بنزن موجود در قلیان باعث می‌شود فرد قلیانی 15 سال زودتر به سرطان مبتلا شود.

وزیر بهداشت بر لزوم اطلاع رسانی و فرهنگ‌سازی برای پیشگیری از مصرف دخانیات تاکید کرد و گفت: مردم بیش از 85 درصد اطلاعاتشان را از صدا و سیما می‌گیرند بنابر این صدا و سیما نقش موثری در فرهنگ‌سازی خواهد داشت.

 هاشمی در ادامه در خصوص قاچاق کالا و سیگار تاکید کرد: باید موضوع قاچاق در کشور درست شود تا در اقتصاد مقاومتی درست عمل کنیم و در ادامه این سوال را مطرح کرد که آیا نمی‌توانستیم طی 20 سال گذشته جلوی قاچاق را بگیریم!؟

وی در ادامه به مصوبه مجلس نهم در خصوص افزایش مالیات بر سیگار اشاره کرد و افزود: ما هیچ  هاشمی با اشاره به وجود توانایی‌های لازم برای مبارزه با دخانیات در کشور و نبود اراده کافی از سوی دستگاه‌های مختلف، گفت: ما به عنوان وزارت بهداشت قربانی ناکارآمدی بخشی از دستگاه‌هایی که می‌توانند کارآمدعمل کنند، شده‌ایم.

وزیر بهداشت در ادامه با تاکید بر این که افزایش مالیات بر سیگار تاثیر زیادی در کاهش مصرف آن خواهد داشت، گفت: عده ای بر این باورند که مالیات بر سیگار در مصرف آن تاثیری ندارد اما حتی مقاله‌های مختلف و بررسی‌های صورت گرفته در دنیا نشان می‌دهد که افزایش مالیات بر سیگار باعث کاهش مصرف سیگار شده است.

 وی ضمن تاکید بر لزوم توانمند سازی مردم در خصوص رفتارهای اجتماعی، اظهار داشت: به عنوان نمونه در موضوع خودکشی ابتدا یک فرد اقدام به چنین کاری کرد و پس از آن برخی دیگر نیز چنین اقدامی را انجام دادند. بنابراین لازم است تا الگوهای صحیح در جامعه گسترش یابد.

وزیر بهداشت با بیان این که مصرف قلیان تفریح نیست بلکه مصیبت است، یادآوری کرد: ضروری است تا مردم مصرف نداشتن مواد دخانی به‌ویژه قلیان را جدی بگیرند اما سیاستمداران نیز باید به این مسئله مهم توجه ویژه‌ای داشته باشند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین