کد خبر: ۱۰۰۴۸۶
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۱
اين تنها بخش خوش‌بينانه ماجرا نيست. گمانه‌زني‌ها حكايت از آن دارد كه احتمالا مرتضي ميرباقري معاون اسبق سيما جانشين علي‌اصغر پورمحمدي معاون كنوني سيما خواهد شد تا به اين ترتيب تركيب مديريتي تلويزيون دستخوش تغيير اساسي شود.
  در سال‌هاي اخير و خاصه در ۱۸ ماهي كه محمد سرافراز، رياست رسانه ملي را عهده‌دار بود، رسانه ملي گردش به راست شیب‌داری داشت اما با استعفاي سرافراز، گويي رئيس جديد تمايل دارد سازمانش را به‌ریل منطقی برگرداند. رسانه‌اي كه در امتحاناتي مثل برجام، مذاكرات پيش و پس از آن و انتخابات مجلس دهم، اگر نگوييم رفوزه، بايد گفت كه با حداقل نمره قبول شد. اما در ماه‌هاي آينده، عملكرد رئيس جديد با نگاه تيز ناظران رصد خواهد شد. شايد نخستين آزموني كه صدا و سيما در روزهاي نخست رياست عبدالعلي علي‌عسکري با آن مواجه شد، درخشش سينماگران مطرح كشورمان، در جشنواره بين‌المللي فيلم كن بود. گرچه توقع مي‌رفت كه دريافت جايزه بهترين بازيگر مرد توسط شهاب حسيني و جايزه بهترين فيلمنامه توسط اصغر فرهادي از جشنواره معتبر كن، به صورت زنده پوشش داده شود، اما همين كه با تاخير و البته مفصل‌تر از گذشته، نسبت به اين رخداد مهم ملي و هنري واكنش نشان داده شد، پالس‌هاي مثبتي را از جام‌جم مخابره مي‌كند.

عزم جدي براي تعامل با دولت

اين تنها بخش خوش‌بينانه ماجرا نيست. گمانه‌زني‌ها حكايت از آن دارد كه احتمالا مرتضي ميرباقري معاون اسبق سيما جانشين علي‌اصغر پورمحمدي معاون كنوني سيما خواهد شد تا به اين ترتيب تركيب مديريتي تلويزيون دستخوش تغيير اساسي شود؛ تغييراتي كه توسط پورمحمدي در روزهاي اخير و طي نشست‌هاي مختلف زمينه‌سازي شده است. از سوي ديگر قائم مقام صدا و سيما، اعلام كرد كه اولويت اين سازمان، ارتباط بيشتر با دولت است. رضا پورحسين كه اجراي مناظره‌هاي جنجالي سال ۱۳۸۸ را عهده‌دار بود، در اين خصوص گفت: «آقاي علي‌عسكري، هم در صحبت‌هايش در مراسم توديع و معارفه و هم در گفت‌وگوي با خبرنگاران به اين موضوع اشاره كرد كه حتما ارتباط بيشتري با دولت خواهند داشت.» پورحسين در پاسخ به اين سوال كه آيا رابطه بهتر صداوسيما با دولت مي‌تواند در رفع مشكلات مالي اين سازمان، كارگشا باشد، گفت: «بحث بودجه روال خاص خودش را دارد كه بايد طبق اين روال پيش برود. من فكر مي‌كنم حضور آقاي علي‌عسكري بتواند در اين زمينه كمك‌كننده باشد.» حزب اسلامي كار هم در بيانيه‌اي كه روز چهارشنبه منتشر كرد، عملكرد رسانه ملي را مورد نقد قرار داده و خواستار تغيير در سياستگذاري‌هاي اين سازمان شد. در اين بيانيه آمده است: «پخش اخبار جانبدارانه در سطح ملي و بين‌المللي باعث شده بسياري از آحاد جامعه، بعد از شنيدن هر خبر، در پي تاييد يا تكذيب آن از سوي ساير رسانه‌ها باشند. تخريب هنجارهاي ملي و ديني جامعه و جايگزيني فرهنگ عاميانه‌اي كه با نوعي سطحي‌نگري و بي‌مبالاتي فرهنگي همراه شده است، گفتمان اجتماعي را نيز تحت تاثير قرار داده و بسياري از مردم شاهد بيان مطالبي از طريق صداوسيما هستند كه شايسته يك رسانه ملي نيست. »

اعتدال؛ تنها مسير پيش رو

رياست ۱۸ ماهه محمد سرافراز بر صدا و سيما نشان داد كه مديريت سازماني با آن گستردگي، مضاف بر آنكه سابقه و تجربه فعاليت در آن سازمان را مي‌طلبد، نياز به هوش مديريتي بالايي نيز دارد. مشخصه‌اي كه سرافراز نشان داد از آن کمی فاصله دارد. اما علي عسكري اگر به راستي قصد دارد به وضعيت سلف خود دچار نشود، راهي جز تغيير سياست‌هاي جاري در پيش رويش نيست. امري كه ظاهرا رئيس جديد به آن واقف است و از تجربيات تلخ رئيس پيشين، درس گرفته است. در اين بين، صدا و سيما، خاصه در موضع‌گيري‌هاي جانبدارانه سياسي و انتقادات بي‌سابقه عليه دولت تدبير و اميد، نيازمند تجديد نظر جدي است. چرا كه رسانه ملي، بعد از انتخابات هفتم اسفند و نتايج غير قابل باور آن براي نيروهاي تندرو، راهي جز تغيير مسير به سمت اعتدال در پيش ندارد. قادر باستاني کارشناس رسانه ، درباره پاشنه آشيل رياست جديد سازمان صدا و سيما مي‌گويد: «رسانه ‌ملي زماني مي‌تواند سلايق را به هم نزديك كند كه منصف باشد، جانبدارانه عمل نكند. انصاف، جوانمردي و خضوع در برابر حقيقت و آزادمنشي در رفتار رسانه، قابل درك و مشاهده باشد. موفقيت‌هاي سازمان صدا و سيما زماني جلوه‌گر خواهد شد كه مخاطب، انصاف را در بيان رويدادها احساس كند و اين پاشنه آشيل، نقطه عطف عملكرد رئيس جديد سازمان خواهد بود.»

شرط بقا

علي عسكري در جلسه معارفه، با چشم خود ديد و با گوش خود نيز شنيد كه علي لاريجاني، به عنوان يكي از برجسته‌ترين نيروهاي اصولگرا در كشور، چطور از عملكرد صدا و سيما در مواجهه با برجام انتقاد كرد. گرچه انتقادات رئيس مجلس نهم از مديريت محمد سرافراز، در بخش‌هاي مختلف خبري سانسور شده و پخش نشد، اما رئيس جديد مي‌داند كه با قدم نهادن در مسيري كه سرافراز شروع كرده بود، نه تنها خيل عظيم مخاطباني كه با رسانه ملي قهر كرده‌اند، باز نخواهند گشت بلكه مديريت او هم مورد انتقادات جدي قرار خواهد گرفت. تغيير چهره مجلس دهم، از مجلسي با نيروهاي خاص و نطق‌هاي آتشين به مجلسي كه در حرف و عمل، اعتدالي خواهد بود، ظاهرا رئيس جديد صدا وسیما را هم مجبور كرده است كه گردشي به سمت اعتدال داشته باشد. با اين فرض و در شرايطي كه دولت و مجلس، در يك مسير و جهت قرار گرفته‌اند، صدا و سيما نيز براي باقي ماندن در ميداني كه رهبري، تحت عنوان «جنگ» از آن ياد كرده‌اند و هزاران غول رسانه‌اي نيز در آن حضور دارند، راهي جز قدم گذاشتن در مسير اعتدال در پيش ندارد.

منبع: آرمان

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین