|
|
امروز: جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۲
کد خبر: ۹۹۶۱۷
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۳
این فیلم کودکان و نوجوانان اهل اندونزی و مالزی را نشان می‌دهد که لباس و جلیقه‌های رزمی به تن دارند و کلاشینکف AK-47 را در هوا تکان می‌دهند و همزمان عده‌ای کودک دیگر آن‌ها را در فریاد تکبیر به عربی همراهی می‌کنند.
کودکان لباس‌های نظامی به تن می‌کنند، آموزش‌های رزمی می‌بینند و اسلحه و تفنگ شلیک می‌کنند. آن‌ها پاسپورت‌های اندونزیایی خود را در جرقه آتشی بزرگ می‌سوزانند.

 به نقل از فارین پالسی، این‌ها تصاویری است که این هفته در ویدئویی شانزده‌دقیقه‌ای از داعش در تلگرام و توییتر منتشر شد. تحلیلگران تأیید کرده‌اند که این تصاویر در استانی در شمال شرق سوریه که گروه داعش آن را "البرکه" می‌نامد ، فیلم‌برداری شده است.

این فیلم کودکان و نوجوانان اهل اندونزی و مالزی را نشان می‌دهد که لباس و جلیقه‌های رزمی به تن دارند و کلاشینکف AK-47 را در هوا تکان می‌دهند و همزمان عده‌ای کودک دیگر آن‌ها را در فریاد تکبیر به عربی همراهی می‌کنند.

ترجمه‌ای منتشرشده از یک گروه اطلاعاتی که پیام‌های آنلاین گروه‌های تروریستی را بررسی می‌کند ازاین‌قرار است: "زمانی که توله‌های خلافت خود را برای تبدیل‌شدن به قهرمانان فتح و مبارزه در آینده‌ای نزدیک آماده می‌کنند، پدرانشان لحظه‌ای از جنگیدن در میدان‌های مبارزه و عملیات‌ انتحاری برای گسترش قلمرو داعش و حفاظت از هر ذره  از خاک آن،دست بر‌نمی‌دارند"

پسری بزرگ‌تر با اسلحه‌ای در دست می‌گوید:" ما از ملل نوسانترا(اندونزی)، فیلیپین و مالزی، به اراده خداوند به سرزمین خلافت مهاجرت کرده‌ایم؛ و از سرزمین جهل، تحقیر و دروغ به سرزمینی که الله آن را تکریم کرده پیوسته‌ایم"

درصحنه بعدی کودکان سرشان را به دعا خم می‌کنند درحالی‌که یکی از آن‌ها احادیثی را می‌خواند.

کودکی دیگر می‌گوید: "هر کس مشرکان را جزو کافران حساب نکند، یا به کفرشان شک و تردید کند، یا سعی به اصلاح عقایدشان کند خود نیز کافر است. همانند کسانی که یهودیان و مسیحیان را کافر نشمارده‌اند."

گروه تروریستی داعش دائماً کودکان را (گاهی به‌اجبار) به عضویت خود درآورده و آموزش می‌دهد. علاوه بر کودکانی که توسط جنگجویان خارجی به منطقه آورده  می‌شوند، بر اساس تخمین هیئت معاونت سازمان ملل متحد در عراق، گروه داعش بیش از 900 کودک هشت‌تا پانزده‌ساله را از ایزدی‌ها و ترکمن‌ها ربوده است.

جی. ام. برگر کارشناس مسائل افراط‌گرایی در دانشگاه جورج واشنگتن در ایمیلی گفت: "مشکل کودکانی که به خدمت داعش درمی‌آیند فراتر از اندونزی است، ما در ویدئوهای داعش کودکانی از ملیت‌های مختلف دیده‌ایم که باارزش‌ها و جهان‌بینی داعش آموزش می‌بینند."

ریدوان حبیب کارشناس اطلاعاتی و تروریسم در دانشگاه اندونزی به سایت خبری این کشور Tribunnews گفت در این ویدئو بیست‌وسه کودک هشت‌تا دوازده سال دیده می‌شود. وی گفت: "سه سال آینده را تصور کنید که این کودکان بزرگ‌شده‌اند و به اندونزی بازگردند."

آیمن جواد تمیمی در گفتگو با فارین پالیسی گفت: "نمی‌دانم دولت اندونزی چه کمکی می‌تواند به این کودکان کند، به‌خصوص که آن‌ها در حال حاضر در سوریه هستند."

گروه داعش مدت زیادی است اندونزی که بزرگ‌ترین جمعیت مسلمان جهان را دارد، برای جذب نیروهای جدید و اهداف بالقوه در نظر دارد. نوامبر گذشته، دولت اندونزی اعلام کرد که حداقل 700 شهروند این کشور برای پیوستن به گروه داعش، به سوریه سفرکرده‌اند؛ اما تحلیلگران معتقدند تعداد حقیقی چیزی کمتر از 500 نفر است. در ژانویه در حمله‌ای که توسط افراط‌گرایان داعش به مرکز جاکارتا صورت گرفت و در سرکوب هواداران داعش توسط نیروهای پلیس، چهار تن کشته و بیست‌وسه نفر زخمی شدند. چهار مهاجم داعش نیز در درگیری‌ها کشته شدند.

فیتریان زمزمی سردبیر روزنامه‌ای در جاکارتا به فارین پالسی گفت: "تقریباً هیچ هفته‌ای بدون دستگیری افراد مشکوک به حمایت از داعش، سپری نشد." در میان حامیان داعش، آن‌هایی که تصمیم به اقدام در راستای اعتقادات خود می‌گیرند، سعی می‌کنند خود را به سوریه برسانند. سیدنی جونز مدیر موسسه‌ی تجزیه‌وتحلیل سیاست‌های جنگ ماه گذشته در شبکه‌ای. بی .سی نیوز استرالیا گفت: "این افراط‌گرایان تمام انرژی و تمرکز خود را بر رفتن به سوریه و پیوستن به داعش می‌گذارند."

طبق اطلاعات ارائه‌شده توسط یک سازمان مشاوره امنیت بین‌المللی به نام "سوفان"، اولین شهروندان اندونزی که به عضویت گره داعش درآمدند، از قبل با ویزای دانشجویی در این منطقه حضور داشتند. دیگر حامیان داعش همانند اکثر جنگجویان خارجی، از ترکیه وارد سوریه شده‌اند که شامل زنان و کوکان نیز می‌شوند. ترکیه صدها تن از آن‌ها را از خاک خود بیرون رانده است.

در ماه فوریه، فیلم‌بردار شبکه‌ای. بی .سی شاهد ملاقاتی برای عضویت در داعش در مسجدی در جاکارتا، پایتخت اندونزی بود. اندونزی به‌عنوان کشوری با دویست میلیون مسلمان، سهم بسیار کمی در نیروهای خارجی داعش دارد، مخصوصاً در مقایسه با کشورهای غربی مانند فرانسه که از آن 1800 نفر خانه‌های خود را ترک کرده و به سوریه رفته‌اند.

فرصت ایجاد خلافت توسط داعش، در حمایت سی هزار مبارز خارجی از بیش از صد کشور دنیا ریشه دارد. بدون شک، جنگجویانی که از اندونزی به سوریه و عراق سفرکرده‌اند؛ زمانی که در تعداد بالا به کشورشان بازگردند تهدیدی بزرگ برای امنیت این کشور محسوب می‌شوند. پیش‌بینی آینده کودکان این ویدئو دشوار است.
 
برگر دراین‌باره گفت: "مشخص نیست در پایان جنگ چه اتفاقی برای این افراد می‌افتد و آیا به کشورهایشان بازمی‌گردند یا نه. مطالعه و تحقیق درباره کودکان سرباز نشان داده است که معمولاً زمان بزرگ‌سالی خشن نیستند، اما با توجه به اهداف حاکمیت جهانی داعش، رویکرد این افراد کاملاً متفاوت خواهد بود."

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین