|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۴
کد خبر: ۹۹۴۰۷
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۵
عضو انجمن صنایع لبنی کشور با بیان اینکه بازار مصرف شیر و مواد لبنی در کشور قفل شده است، گفت : مشکل اول دامداران این است که شیر از آنها خریداری نمی‌شود و محصولشان روی دست آنها مانده است.
عضو انجمن صنایع لبنی کشور با بیان اینکه بازار مصرف شیر و مواد لبنی در کشور قفل شده است، گفت : مشکل اول دامداران این است که شیر از آنها خریداری نمی‌شود و محصولشان روی دست آنها مانده است.

حسین چمنی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو، با بیان اینکه طبق تصمیم چند سال پیش دولت صنایع لبنی موظف هستند که شیر را با قیمت تضمینی از دامداران بخرند، ادامه داد: این خود مشکلاتی را برای صنایع لبنی و تبدیلی به وجود آورده چرا که کشور دچار رکود تورمی است،‌ مردم قدرت خرید ندارند و مشکلات مربوط به این موضوع همچون زنجیره‌ای دامداران، صنایع لبنی و مردم را درگیر کرده است.

وی گفت : قیمت تمام شده تولید شیر در کشور بالاست و در واقع شرایط اقتصادی کشور باعث شده که قیمت تمام شده تولید شیر در کشور بالا برود و از دیگر سو قدرت خرید مردم نیز کاهش پیدا کرده چنانکه خرید این کالا از سبد خرید مردم حذف شده است و این خود می‌تواند در آینده با توجه به پیر شدن جمعیت کشور تبعات سنگینی برای کشور داشته باشد.

چمنی با بیان اینکه در تمام دنیا صنعت شیر مورد حمایت دولت‌هاست در صورتی که در کشور ما این موضوع به نحوی بر عهده صنایع لبنی گذاشته شده است در حالی که خود آنها نیز با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند، افزود: دولت باید از طریق یارانه صادراتی از صنعت شیر حمایت کند.

در ادامه این برنامه سیدمحمود موسوی، نایب رئیس اتحادیه مرکزی دامداران با طرح این سوال که اگر دولت نمی‌تواند از شیر و تولیدات دامی حمایت کند چرا اینقدر پروانه دامداری به افراد می‌دهد، ادامه داد: در وزارت کشاورزی افرادی مشغول به کار هستند که خود در شرکت‌های لبنیاتی مطرح کشور دارای سهام هستند و از دیگر سو وزارت جهاد کشاورزی متصدی امور دام کشور است و حال این سوال پیش می‌آید که این آقایان در موقع تصمیم‌گیری به نفع صنایع لبنی که خود در آن سهم دارند تصمیم می‌گیرند یا دامداران؟

موسوی با طرح این پرسش که چرا وزارت بهداشت به شیر یارانه نمی‌دهد؟ افزود: دولت برخی از کالاها را که می‌تواند حتی پنج سال آنها را در انبار نگه داشت خرید تضمینی می‌کند ولی در مورد شیر این اتفاق نمی‌افتد از دیگر سو باید پرسید چرا ما بازار صادرات شیرمان را از دست داده‌ایم؟ آیا بالا بودن نرخ تمام شده تولید باعث از دست دادن این بازار شده یا سوءمدیریت‌هایی که وجود دارد؟

نایب رئیس اتحادیه مرکزی دامداران، با بیان اینکه صنایع تبدیلی و لبنیاتی شیر خشک صادراتی را می‌خرند و از آن استفاده می‌کنند ولی شیر خام را نمی‌خرند، ادامه داد: برخلاف آنچه که گفته می‌شود واردات شیرخشک نداریم، برخی از شرکت‌های بزرگ از طرق مختلف این شیر را وارد می‌کنند.

وی در پایان گفت: اگر روند این گونه پیش برود ما در آینده نزدیک شاهد تعطیل شدن واحدهای دامی خواهیم شد. چنانکه اکنون برخی از آنها تعطیل شده است و این واحدها به باغی برای برگزاری عروسی تبدیل شده‌اند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین