|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۱
کد خبر: ۹۷۱۷۶
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷
این مصاحبه توسط خبرنگار فرانسه زبان مجله انجام شده و در این فرآیند همکار فرانسوی وی از طریق یکی از دوستان خانم رایس زمینه آن را فراهم آوردند.

مجله عصر اندیشه در جوابیه ای خطاب به مدیر مسوول روزنامه دنیای اقتصاد آورده است؛

با سلام و ادب

نظر به درج خبری با عنوان «مصاحبه جعلی دلواپسان با کاندولیزا رایس» در تاریخ 15/02/95، مقتضی است برابر قانون مطبوعات متن کامل این جوابیه را با همان موقعیتی که اخبار و گزارش‌های مذکور روی خروجی قرار گرفته است، منتشر فرمایید.

1- این مصاحبه توسط خبرنگار فرانسه زبان مجله انجام شده و در این فرآیند همکار فرانسوی وی از طریق یکی از دوستان خانم رایس زمینه آن را فراهم آوردند. بخش مهمی از مکاتبات این مصاحبه نیز به زبان فرانسه جریان داشت که در عالم حرفه‌ای امری مسبوق به سابقه است. رایس نیز سابقه نگارش و گفت‌وگو به زبان‌های دیگر را داشته و در رزومه وی و سوابق اینترنتی موجود نیز به تسلط وی به 4 زبان اشاره شده است و در محیط بین‌الملل تکلم به زبان‌های دیگر با خبرنگاران خارجی رویه معمولی است و اساسا کاربرد تسلط به زبان‌های دیگر برای چنین موقعیت‌هایی است.

2- برخلاف ادعای برخی رسانه‌ها، اگر مبنا بر ساختگی بودن مصاحبه بود، دلیلی وجود نداشت تا اولا مکاتبات اورژینال به زبان اصلی منتشر شود و به راحتی می‌توانست متنی انگلیسی ساخته شود. استفاده از ایمیل‌های شخصی از دامنه‌های معتبر دیگر نیز مساله‌ای است که در طول سال‌های گذشته میان سیاستمداران و روزنامه‌نگاران سابقه داشته و بارها در سطح درجه یک بین‌المللی و هم‌اکنون درباره خانم کلینتون نیز همین مناقشه وجود دارد.

روشن است که باز هم اگر بنا بر ساختگی بودن مصاحبه و تاییدیه آن بود، نیازی به انتشار ایمیل‌ شخصی‌ای که تحت دامنه معتبر فرانسوی ثبت شده، وجود نداشت و سیاستمداران نیز در روابط‌شان از ایمیل‌های مختلفی استفاده می‌کنند که بتوانند خود را از حمله هکرها و مشکلات امنیتی مصون نگه دارند، اما جای تعجب است که روزنامه‌نگاران مدعی حرفه‌ای‌گری به بدیهی‌ترین لوازم فعالیت در این سطوح آگاه نیستند یا خود را جاهل نشان می‌دهند.

ایراد شبهاتی مانند اینکه چرا نام کوچک رایس در ایمیل به نام Condi ثبت شده نه Codo در حالی  است که در همه بیوگرافی‌های رسمی وی آمده که نام کوچک وی به همان اسم شهرت جهانی دارد و با یک سرچ ساده و اندک اطلاعاتی از زبان انگلیسی قابل فهم است، یا در خصوص بزرگ و کوچک حروف اسم در ایمیل یاهو، این مساله به نوع ثبت آن توسط صاحب ایمیل بستگی دارد، کما اینکه ایمیل خبرنگار مجله تحت یاهوست، نه ایمیل خانم رایس!

طبعا چنین نکات بدیهی‌ای نمی‌تواند وارونه شود یا دستمایه ادعاهای کذب قرار گیرد.

3- تنها ساعتی پس از انتشار روزنامه‌نگاران مشهوری چون باربارا اسلاوین درباره آن تحقیق کردند و آن را از طریق توئیتر برای وزیر خارجه سابق آمریکا فرستادند. در عرف بین‌المللی این نوع مصاحبه‌ها در صورتی که فاقد اعتبار باشد، به سرعت واکنش‌برانگیز است، اما به‌رغم این بازتاب گسترده هیچ توضیحی درباره آن منتشر نشد و خانم رایس نیز تاییدیه خود را برای مجله ارسال کرد و دو اسکرین شات آن نیز منتشر و «هدر ایمیل» آن به عنوان شناسه غیرقابل جعل که توسط سرورهای اینترنتی تولید می‌شود برای سردبیران رسانه‌ها ارسال گشت.

4- انگیزه‌های نشر اکاذیب علیه مجله و مدیران آن ناشناخته نیست و بدون شک، همه ما نیز متلزم به قانون و عدالت هستیم. از این رو، برای تعیین تکلیف نهایی سردبیر مجله اعلام کرده است که عصر اندیشه پیرامون ادعای ساختگی بودن ایمیل‌ها از دادگاه‌ تقاضای صدور قرار کارشناسی خواهد کرد و از رسانه‌هایی که علیه آن نشر اکاذیب کرده‌اند، شکایت خواهد کرد. از این رو، به زودی حقیقت روشن خواهد شد و مجله حق پیگرد قانونی کلیه رسانه‌هایی که مبادرت به ایراد افترا کرده‌اند، در این زمینه را برای خود محفوظ می‌داند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین