کد خبر: ۹۴۸۱۹
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۴
هیچ کسی دوست ندارد شخصیتش را تغییر دهد و مبتلایان به این اختلال‌ها از آنجایی که سال‌هاست خود را با این ویژگی‌ها شناخته‌اند، تمایلی به تغییر نشان نمی‌دهند یا اگر تغییراتی هم در آنها ایجاد شود مقطعی و موقتی خواهد بود.
هر چیزی را که بتوانید به شانس و اقبال حواله کنید یا فکر کنید با صبوری آن را تحمل خواهید کرد، این یکی را نمی توانید.

زندگی با فردی که بیمار نیست اما عادی هم به نظر نمی رسد بسیار دشوار و دردسرساز است و بدتر از همه آنکه کمتر کسی می تواند باور کند زندگی شما این همه دردسر پنهان داشته باشد. بنابراین بهتر است چشمان تان را باز کنید تا در چاله افراد مبتلا به اختلال شخصیت نیفتید.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت، اغلب جذاب هستند و خیلی ها را شیفته خود می کنند. جنبه هایی از شخصیت هستند که مانع از شناخت افراد دارای اختلال شخصیت در همان اوائل آشنایی می شوند. این افراد غالبا اول آشنایی تصویر خیلی خوبی از خودشان ارائه می دهد که بقیه را جذب می کند. افراد دارای اختلال شخصیت از نظر ظاهری با بقیه فرقی ندارند و آنها هم ممکن است زیبا و باهوش باشند و در کارشان حسابی افراد موفقی باشندکه این ویژگی ها باعث می شود برای دیگران جذاب به نظر برسند.

از سوی دیگر، برای تشخیص اختلال شخصیت، باید گذشته او را دانست و اطلاعات زیادی از روابط او با دیگران و الگوهای رفتاریش داشت که در آشنایی کوتاه مدت به دست نمی آید. علاوه بر همه اینها، افراد دارای اختلال شخصیت ویژگی هایی را از خودشان بروز می دهند که می تواند دیگران را مجذوب آنها کند؛ برای مثال آیا تا به حال کسی از اطرافیان تان شیفته فردی شده است که خیلی شیرین زبان است؟

یا با ساختن داستان درباره اینکه به چه موقعیت‌های بالایی رسیده و چه آدم‌های مهمی را می‌شناسد. او را به خود جذب کرده باشد؟ همین ویژگی‌ها که او را جذب کرده، اتفاقا مربوط به اختلال شخصیتی او بوده است. به هر حال، در این‌باره کسی را سرزنش نکنید و یادتان باشد همه ما دارای این گرایش درونی هستیم که به سمت افراد نابهنجار جذب می‌شویم.

اختلالات شخصیت چیزی نیستند که شما بتوانید به طور قطع و یقین درباره آن نظر بدهید. تشخیص این اختلالات در حیطه کار روانشناسان و متخصصان است. شما فقط می‌توانید نشانه‌های آزاردهنده را مشاهده کرده و با مشاور مطمئن و با تجربه‌ای در میان بگذارید

اختلالات شخصیت طیف دارند. یعنی ممکن است به شکل ضعیف یا قوی در فرد بروز کنند. حتی این اختلالات در برخی افراد در زمان‌های مختلف افت و خیز دارد. به هر حال آنچه مهم است، اینکه خصوصیات اخلاقی یک فرد وقتی به عنوان اختلال شخصیت شناخته می‌شوند که اولا مشخصه‌های معینی داشته باشند و ثانیا شدت آنها به گونه ای باشد که زندگی خود و اطرافیانشان را دچار مشکل کند.

این مساله آنقدر جدی است که روانشناسان می‌گویند بیشتر گزینه‌های نامناسب برای ازدواج افرادی هستند که اختلال شخصیت دارند یا دارای برخی ویژگی های اختلال شخصیت هستند. در واقع شما شاید بتوانید برای تفاوت طبقاتی، عدم کفایت یا رشد نیافتگی فرد مقابل کاری بکنید اما با این یکی هیچ کاری نمی‌توانید انجام دهید چون مبتلایان به اختلالات شخصیت آنقدر سخت درمان هستند که تقریبا روانشناسان از درمان آنها قطع امید کرده اند.

هیچ کسی دوست ندارد شخصیتش را تغییر دهد و مبتلایان به این اختلال‌ها از آنجایی که سال‌هاست خود را با این ویژگی‌ها شناخته‌اند، تمایلی به تغییر نشان نمی‌دهند یا اگر تغییراتی هم در آنها ایجاد شود مقطعی و موقتی خواهد بود.

مشاوران از افرادی که خواهان ازدواج با هم هستند، تست شخصیت می‌گیرند اما هر تست شخصیتی قدرت تشخیص اختلالات شخصیت را ندارد . بنابراین انجام تستی که بتواند اختلال شخصیت را قبل از ازدواج آشکار کند، یکی از وظایف اصلی مشاورین ازدواج است.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین