کد خبر: ۹۱۴۴۶
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۰
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه اما این حملات را صرف حمله بدون هدف نمی‌داند و معتقد است این طیف برای انتخابات ریاست‌جمهوری آینده برنامه دارد و دستاوردهای دولت را بی‌ارزش جلوه می‌دهند تا مانع اقبال دوباره مردم به آقای روحانی شود.
پیروزی‌های دولت اعتدال در انتخابات مجلس دهم کامل شد و برخلاف تمامی تخریب‌ها و همچنین با توجه به ردصلاحیت‌های گسترده، مردم پیام خود را مبنی‌بر حمایت از اعتدال و سیاست‌های دولت یازدهم اعلام کردند


به گزاش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،از جای بخیه ایراد می‌گیرند تا روزهای سخت را برای شیخ دیپلمات سخت‌تر کنند. همان زمان که برجام به فرجام رسید پیش‌بینی می‌شد مخالفان آن، که خود را دلواپس نامیده بودند، تمام تلاش خود را به کار گیرند تا بعد از شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم حداقل بهارستان را از دست ندهند. اما پروژه‌شان با شکست مواجه شد و مردم در حالی ترکیب مجلس دهم را تغییر دادند و اکثریت آن را به اصلاح‌طلبان و حامیان دولت سپردند که طیف دلواپس در زمان تبلیغات انتخاباتی مجلس دهم هر آنچه را در چنته داشت رو کرد تا دولت را ناکارآمد جلوه دهد و دستاوردهای آن به‌ویژه دستاوردهای هسته‌ای را نه‌تنها بی‌ارزش، بلکه برخلاف منافع ملی تفسیر می‌کرد. با این حال مردم اکثریت کرسی‌های سبز بهارستان را به کسانی سپردند که در شعارهای انتخاباتی‌شان از عملکرد دولت دفاع می‌کردند و یکی از حامیان برجام بودند.

هدف از حمله به دولت و برجام برای از دست ندادن بهارستان گرچه به بار ننشست و جواب عکس داد، این طیف همچنان دست‌بردار نیست و نه‌تنها در برابر خواست مردم کوتاه نیامده، آتش توپخانه‌اش علیه برجام و دولت را گسترده‌تر کرده است. حملات شدید‌تر شده است و واژه‌ها تندتر. به نفرات‌شان هم افزوده می‌شود و از تریبون‌های مختلف به برجام حمله می‌کنند یا به قول حسن روحانی از جای بخیه
ایراد می‌گیرند.

غلامعلی دهقان، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه دلیل تشدید حملات به دولت و برجام را در یک جمله خلاصه می‌کند: «انتقام شکست در انتخابات مجلس دهم.» او شرایط کشور قبل از برجام را با استناد به آمار و ارقام یادآور می‌شود و مانند رئیس‌جمهوری تاکید دارد اگر برجام نبود امروز حتی یک بشکه نفت هم نمی‌توانستیم بفروشیم.

این فعال سیاسی از آرامش بازار، ثبات قیمت ارز، کاهش نرخ تورم، بازگشت امید به کشور، میزان تبادلات بین‌المللی و سفرهای مقامات اروپایی و همچنین همسایگان به کشور به‌عنوان دلایلی برای اثبات موفقیت سیاست‌های دولت یازدهم نام می‌برد. او تصریح می‌کند: «ادامه پیروزی‌های دولت اعتدال در انتخابات مجلس دهم کامل شد و برخلاف تمامی تخریب‌ها و همچنین با توجه به ردصلاحیت‌های گسترده مردم پیام خود را مبنی‌بر حمایت از اعتدال و سیاست‌های دولت یازدهم اعلام کردند.»

دهقان بر این باور است پیروزی اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در انتخابات مجلس این جریان سیاسی را غافلگیر کرده و باعث عصبانیت آنها شده است و برای همین اکنون این گروه پرخاشگرانه علیه دولت سخن می‌گوید و به برجام حمله می‌کند.

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه اما این حملات را صرف حمله بدون هدف نمی‌داند و معتقد است این طیف برای انتخابات ریاست‌جمهوری آینده برنامه دارد و دستاوردهای دولت را بی‌ارزش جلوه می‌دهند تا مانع اقبال دوباره مردم به آقای روحانی شود.

این تحلیل را عباسعلی منصوری‌آرانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هم دارد. او نیز با اطمینان می‌گوید تندروها انتخابات 96 را با تخریب برجام کلید زده‌اند تا دولت حسن روحانی را بی‌اعتبار جلوه دهند و مانع رای‌آوری دوباره او شوند. او تندروها را این‌گونه تعریف می‌کند: «‌بازیگران این جنگ روانی کسانی هستند که در انتخابات دوره بعدی ریاست‌جمهوری قصد حمایت از نامزدی غیر از آقای روحانی دارند.

بنابراین برای رسیدن به هدف خود می‌کوشند که موفقیت‌ها و دستاوردهایی را که مربوط به عملکرد دولت روحانی می‌شود، نزد مردم بی‌اعتبار جلوه دهند.»

با این حال او این فضاسازی‌ها و تخریب‌ها را بی‌اثر می‌داند.

به گزارش فرهیختگان، برای این تحلیلش مصداق هم دارد. انتخابات مجلس دهم و اقبال مردم به کسانی که حامی سیاست‌های دولت و برجام بودند دلیل منصوری‌آرانی برای بی‌اثر بودن حملات به برجام است. او می‌گوید: «همان‌طور که در انتخابات هفتم اسفند شاهد بودیم، جنگ روانی و فضاسازی‌های تبلیغات در انتخابات دوره بعدی ریاست‌جمهوری مورد استقبال عموم مردم قرار نخواهد گرفت و جریان سنتی مجددا نخواهد توانست اثر خودش را در انتخابات با فضاسازی‌ها داشته باشد.»

سیدمحمد غروی، عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تحلیلی از دلایل حملات جدید به دولت ندارد، اما به نکته‌ای اشاره می‌کند که نشان می‌دهد چرا حملات به برجام افزایش یافته است. او با بیان اینکه «برخورد سلبی با موضوع برجام و دستاوردهای دولت در عرصه سیاست خارجی صحیح نیست و مقام معظم رهبری هم این‌گونه برخورد‌ها را قبول ندارند»، گفته است: «مسائلی که رهبر معظم انقلاب در زمینه بحث توافق هسته‌ای و برجام مطرح می‌کنند، برخورد سلبی با این موضوع نیست که بیشتر هشدارهایی است تا مسئولان مورد غفلت قرار نگیرند؛ حتی خود مسئولان دولتی هم می‌گویند اگر تذکرات و هشدارهای ایشان نبود، اصلا نمی‌توانستیم به موقعیت کنونی برسیم.»‌

او سپس به دفاع از برجام پرداخته و تاکید کرده است: «تلاش‌هایی که دیپلمات‌های برجسته کشورمان در قضیه توافق هسته‌ای و برجام انجام دادند بسیار عالی بود، به‌گونه‌ای که حیرت دشمنان‌مان را برانگیخت. برجام و توافق هسته‌ای فرصتی برای ایران شد تا از زیر بار تحریم‌های ظالمانه‌ای که قصد داشت کشور ما را به انزوا بکشد، رهایی یابیم؛ آن هم نه‌فقط تحریم‌های آمریکا، بلکه تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل؛ از طرفی آن تحریم‌های سابق، حقوق مسلم و سرمایه‌های کشورمان را بلوکه کرده بود و برای برخی شخصیت‌های سیاسی، اقتصادی و ... کشور نیز محدودیت‌هایی را اعمال می‌کرد، اما اکنون با بسیاری از کشورهای دنیا امکان تبادلات اقتصادی وجود دارد.»‌

حملات به دولت و برجام هرچه باشد این روزها تشدید شده و هر روز به دامنه آن افزوده می‌شود، اما توصیه منصوری‌آرانی به دولت این است که در زمین مخالفان بازی نکند و تنها به تشریح دستاوردهای خود اکتفا کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین