کد خبر: ۹۱۱۵۶
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۵
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی از تدوین 12 برنامه ملی همسو با اقتصاد مقاومتی در قالب بیش از 250 پروژه خبر داد و گفت: به دلیل نامگذاری سال 1395 قرار شد از این مجموعه 50 پروژه در اولویت قرار گیرد.
 دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی از تدوین 12 برنامه ملی همسو با اقتصاد مقاومتی در قالب بیش از 250 پروژه خبر داد و گفت: به دلیل نامگذاری سال 1395 قرار شد از این مجموعه 50 پروژه در اولویت قرار گیرد.

«فرهاد دژپسند» در مراسم «تقسیم كار ملی و منطقه ای برای افزایش تولید ملی» افزود: قرار است این طرح ها به صورت مدیریت پروژه كنترل و گزارش گیری شود و برای اجرای آن تشویق و تنبیه را كنار هم داشته باشیم.

دژپسند گفت: برنامه ملی ارتقای بهره وری، برنامه ملی پیشبرد برونگرایی اقتصاد، برنامه ملی عدالت بنیان كردن اقتصاد و توسعه عدالت اجتماعی، برنامه ملی ارتقای توان تولید ملی و برنامه ملی برقراری انضباط مالی در بخش عمومی و قطع وابستگی بودجه از جمله 12 برنامه ملی اقتصاد مقاومتی است.

وی ادامه داد: همچنین برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان، گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی، برنامه شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد، توسعه ظرفیت تولید نفت، گاز و تكمیل زنجیره پایین دستی و توسعه باز، هدفمندسازی یارانه ها، مردمی كردن اقتصاد و سیاست های پولی و ارزی از دیگر برنامه های ملی برای اقتصاد مقاومتی است كه در این زمینه 12 كارگروه تشكیل شده است.

دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: بر اساس سازماندهی های انجام شده قرار است تا پایان چشم انداز 20 ساله كل سیاست های اقتصاد مقاومتی محقق و تا پایان برنامه ششم بخشی از آن اجرا شود.

دژپسند اضافه كرد: همچنین قرار است تا پایان امسال 10 محوری كه رهبر معظم انقلاب در سخنان آغازین سال نو بیان كردند، پوشش داده شود.

به گفته وی، می توان اقتصادی را كه تاب آور، توانمند و برخوردار از قدرت بالای برگشت پذیری به مسیر تعالی جدید باشد اقتصاد مقاومتی دانست، به گونه ای كه این اقتصاد با هر تنش، چالش و شوك از مسیر تعادل خارج نشود.

وی رویكردهای اصلی اقتصاد مقاومتی را درون زا، برونگرا، عدالت پایه، دانش بنیان و مبتنی بر ویژگی های مردمی اعلام كرد و گفت: اقتصاد ایران باید در شرایطی قرار گیرد كه جهش صادرات نفتی ایجاد شود. همچنین باید در بخش عدالت بنیانی نیز با حضوردر عرصه های بین المللی از دانش مناسب بهره گیری شود.

دژپسند گفت: ایران دارای تورم دو رقمی، استقاده غیربهینه از منابع نفت و گاز، برخورداری از بودجه پرنوسان و نرخ ارز متكی به متغیرهای برونزای درآمدهای نفتی است، اما باید این مسیرها اصلاح شود و برای اجرای اقتصاد مقاومتی مدل مفهومی داشت.

معاون امور هماهنگی سازمان امور هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی ها قرار شد در این زمینه مدل مفهومی داشته باشیم؛ زیرا آنچه از ما خواسته شد اقتصادی پویا، پیشرو و با رویكردهای مناسب بود كه با یك الگوی اقتصادی بومی به این مهم می رسیم.

وی راهكارهای تحقق سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی را به ترتیب در لحاظ كردن برنامه های عملیاتی اقتصاد مقاومتی مصوب شورای اقتصاد، سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی در بودجه سال های 1393 و 1394 و سیاست كلی اقتصاد مقاومتی در بخش های مختلف دانست.

دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: موضوع های خاص برنامه ششم با اقتصاد مقاومتی همخوانی دارد؛ به شیوه ای كه آب، محیط زیست، صندوق های بازنشستگی، صنعت و معدن، گردشگری، محیط كسب و كار، توجه به منطقه مكران و... لحاظ شده است.

امسال به تدبیر رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفته است.

سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی كه بیست و نهم بهمن ماه 1392 از سوی حضرت آیت الله خامنه ای ابلاغ شد، شكوفایی اقتصادی از منظرهای گوناگون را در نظر دارد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین