|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۸
کد خبر: ۸۶۷۵۸
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۱
گزارش ورلد ویژن تاکید دارد، استراتژی بازسازی پس از خاتمه جنگ در سوریه الزامی است تا از ناکامی‌هایی شبیه عراق و افغانستان پیشگیری شود. در فقدان رشد اقتصادی تا سال 2020 جنگ در سوریه حدود یک تریلیون پوند(1/7 تریلیون دلار) هزینه برجای می‌گذارد.
  گزارش ورلد ویژن تاکید دارد، استراتژی بازسازی پس از خاتمه جنگ در سوریه الزامی است تا از ناکامی‌هایی شبیه عراق و افغانستان پیشگیری شود. در فقدان رشد اقتصادی تا سال 2020 جنگ در سوریه حدود یک تریلیون پوند(1/7 تریلیون دلار) هزینه برجای می‌گذارد.

به نوشته روزنامه گاردین، گزارش خیریه بین‌المللی کودکان موسوم به «ورلد ویژن» و شرکت مشاوره «فرانتیر اکونومیکس» برآورد می‌کند جنگ سوریه که در روزهای آتی وارد ششمین سال خود می‌شود، ماهیانه سه میلیارد و 200 میلیون پوند هزینه برای سوریه دارد.

در این گزارش تاکید شده که دولت انگلیس باید از وجود یک طرح بین‌المللی برای بازسازی این کشور تکه‌تکه در پایان جنگ اطمینان حاصل کند. گزارش این نهاد همچنین تاکید دارد که حتی اگر جنگ امسال تمام شود، خسارت اقتصادی به 485 میلیارد پوند می‌رسد و اگر جنگ برای یک دوره پنج ساله دیگر ادامه یابد، این رقم به 915 میلیارد پوند افزایش می‌یابد.

در گزارش مذکور هشدار داده شده، اگر یک استراتژی بین‌المللی مورد توافق برای دوران پس از خاتمه جنگ در سوریه آماده نشود، خطر با تهدید تکرار ناکامی‌هایی که در عراق و افغانستان رخ داد، مواجه می‌شود.

ورلد ویژن می‌گوید، گرچه بحران سوریه جان بیش از 250 هزار تن را گرفته و بر زندگی بیش از هشت میلیون کودک سوری اثر گذاشته اما تبعات اقتصادی آن در معرض خطر چشم‌پوشی قرار دارد.

این گزارش، چگونگی تخریب ظرفیت تولید، سرمایه‌گذاری و هدایت هزینه‌های دولتی به سمت بودجه‌های نظامی و امنیتی را بررسی می‌کند. براساس بررسی‌ها، امید به زندگی از زمان آغاز درگیری‌ها 15 سال کاهش یافته، حملات به بیمارستان‌ها موجب شده تا تنها 43 درصد از آنها کارایی داشته باشند و نیمی از پزشکان سوری هم از کشور گریخته‌اند.

تیم پیلکینگتون، مدیر اجرایی نهاد ورلد ویژن انگلیس گفت: از میان رفتن توان مالی برابر با تراژدی انسانی است؛ نابودی آموزش، بهداشت، شغل و از بین رفتن فرصت‌ها. هزینه‌های این درگیری متزلزل است. اگر ما اکنون اقدام نکنیم، این جنگ نه تنها بر یک نسل از کودکان سوری بلکه بر نسل کودکان کودکان ما تاثیر می‌گذارد. جهان نباید منتظر پایان جنگ بماند تا آن زمان طرحی برای آینده را آغاز کند.

وی افزود: ما باید اکنون زمینه را برای صلح فراهم کنیم. هر چه بازسازی سوریه بیشتر طول بکشد، هزینه‌ها و چالش‌ها افزایش می‌یابد. جهان نباید همان شکست‌هایی که پس از جنگ‌های اخیر مرتکب شد، دوباره تکرار کند.

این گزارش همچنین بر تبعات منطقه‌ای بحران مذکور اشاره و تاکید می‌کند که این جنگ "شوک اقتصادی بزرگتری" برای همسایگان سوریه دارد. لبنان بین سال‌های 2012 تا 2014 حدود 700 میلیون پوند برای آوارگان سوری هزینه کرده است. این کشور اکنون میزبان بیش از یک میلیون آواره سوری است و باید هزینه‌های بیشتری را برای سیستم آموزشی، آب و زیر ساخت‌های بهداشتی اختصاص دهد.

اردن که اکنون بیش از 600 هزار آواره سوری را در خود جای داده است، با کاهش 12 درصدی سطح استانداردهای زندگی شهروندان خودش مواجه شده و طبق آمار بانک جهانی، سرانه هزینه‌های بهداشتی در دو سال نخست آغاز درگیری‌ها 20 درصد کاهش نشان می‌دهد.

در همین حال ترکیه سه میلیارد و 200 میلیون پوند برای میزبانی از آوارگان سوری در سال 2014 هزینه کرده است. ترکیه تا پایان همان سال، از پاکستان به عنوان بزرگترین کشور میزبان مهاجران در جهان پیشی گرفت. ترکیه اکنون میزبان یک میلیون و 900 هزار آواره است که در این میان یک میلیون و 700 هزار تن از آنان سوری هستند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین