|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۳
کد خبر: ۸۵۵۲۶
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ‌ایجاد شدن این گونه مسائل در توافق‌های بین کشورها بی‌سابقه نیست و بعضا این مساله پیش می‌آید که اجرای توافق‌ها و قراردادها رخ می‌دهد و مساله مورد اشاره از مجاری خود در حال پیگیری است.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان برگزاری موفقیت آمیز انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی را به ملت ایران تبریک گفت و افزود: ملت ایران با مشارکت گسترده خود در انتخابات یک بار دیگر ظرفیت‌های نظام جمهوری ایران مبتنی بر مردم سالاری و نقش آفرینی محوری و اساسی ملت در نظام تصمیم‌گیری کشور را نشان دادند و بار دیگر پیوند خود با نظام و انقلاب اسلامی را به منصه ظهور رساندند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، حسین جابری انصاری در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با علت لغو سفر رییس‌جمهور آفریقای جنوبی به تهران اظهار کرد:‌ سفر آقای جاکوب زوما، رییس‌جمهور آفریقای جنوبی قرار بود در هفته جاری برگزار شود و در این چارچوب هیات‌های مقدماتی از این کشور به تهران سفر کرده بودند و چهار دور گفت‌وگوهای مقدماتی بین دو کشور انجام شده بود.

وی افزود:‌ در آستانه سفر به دلیل امر فوق‌العاده‌ای که در قاره آفریقا رخ داد و ایشان نیز با توجه به مسوولیت‌شان در اتحادیه آفریقا مجبور شدند که سفر خود را به تهران به تعویق بیاندازند و همراه هیاتی برای وضعیت مساله‌ پیش آمده در بروندی به این کشور سفر کنند تا مساله داخلی ایجاد شده در این منطقه تبدیل به بحرانی عمیق و فاجعه‌ای انسانی در کل آفریقا نشود.

او گفت: با توجه به این موضوع در حال حاضر مقامات دو کشور در حال رایزنی هستند که تاریخ جدیدی را برای انجام این سفر تعیین کند.

در این نشست خبرنگاری در مورد اتصال بانک‌های ایران به سیستم سوییفت پرسید و از سخنگوی وزارت خارجه خواست نام چند بانک ایرانی را که به این سیستم وصل شده‌اند نام ببرد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ گفت: جواب سوال شما را به لحاظ فنی باید مقامات بانک از جمله مقامات بانک مرکزی پاسخ دهند و در این ارتباط اطلاع‌رسانی کنند.

جابری‌انصاری در همین زمینه افزود: یکی از تعهدات طرف مقابل در برجام رفع این مشکل بود، البته اجرای آن به دلایل و مشکلات فنی با تاخیراتی همراه بود و باید سیستم فنی بانک‌های ما به این سیستم متصل می‌شدند و این امر انجام شد، ولی در مورد جزییات فنی این موضوع شما باید از مراجع بانکی و بانک مرکزی سوال کنید.

پرداخت‌های قرار داد اس 300 بر اساس جدول زمان‌بندی انجام می‌شود

در ادامه نشست هفتگی سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان، خبرنگاری در مورد خرید اس 300 پرسید و گفت که برخی از مقامات وزارت دفاع روسیه اعلام کردند که ایران هزینه مربوط به خرید اس 300 را پرداخت نکرده و ممکن است این قرارداد لغو شود. از دیگر سو آقای سرمدی، قائم‌مقام وزارت خارجه در مصاحبه‌ای که روز گذشته با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه داشتند خبر از انعقاد قراردادهای جدیدی در مورد خرید اس 300 از روسیه کرده بود که سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به آن اعلام کرد:‌ دقت خبر آخری که اشاره کردید باید مورد بررسی قرار بگیرد.

وی افزود: پیش از این در مورد مبادله اس 300 اعلام نظر شده است. پرداخت‌ها در این زمینه بر اساس جدول زمان‌بندی ایجاد شده انجام می‌شود و طرف مقابل نیز بر اساس این جدول زمانی به تعهدات خود باید عمل کند و هرگونه اختلافی در این مسیر ایجاد شود از مجاری دیپلماتیک و خاص خود پیگیری می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ‌ایجاد شدن این گونه مسائل در توافق‌های بین کشورها بی‌سابقه نیست و بعضا این مساله پیش می‌آید که اجرای توافق‌ها و قراردادها رخ می‌دهد و مساله مورد اشاره از مجاری خود در حال پیگیری است.

انصاری در پاسخ به این سوال که آیا در جریان سفر رییس‌جمهور آذربایجان به تهران دو کشور در ارتباط با لغو روادید به نتیجه رسیدند و توافقی در این زمینه صورت گرفته است؟ گفت: در این زمینه بین دو کشور توافقی صورت نگرفته است و اگر چنین توافقی صورت بگیرد در مورد آن اطلاع‌رسانی می‌شود و حصول چنین توافقی بستگی به میزان نیاز دو کشور و رفت و آمد هیات‌ها و توافق دو کشور است.

او در پاسخ به سوالی در مورد کمک دولت ایران به ملت فلسطین و مسائل مطرح شده در مورد این موضوع در طی روزهای اخیر و اظهارنظر مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی از مبارزه مردم فلسطین برای رهایی از اشغال حمایت کرده و طبیعی است انجام کمک‌ها در این مسیر در چارچوب قانونی خود و بر اساس توافقی که بین ایران و نمایندگی‌های قانونی و مشروع ملت فلسطین صورت می‌گیرد انجام می‌شود و هرگونه امری در این چارچوب به شکل مناسب بر اساس توافق صورت گرفته انجام خواهد شد.

انصاری هم‌چنین بار دیگر بر سیاست کلی ایران بر حمایت از ملت فلسطین و مبارزه آن‌ها برای رهایی از اشغال تاکید کرد.

از صحبت‌های اوحدی درباره دیه جانباختگان منا سوء برداشت شده است

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او در مورد اظهارات اوحدی، رییس سازمان حج و زیارت مبنی بر این که عربستان برای پرداخت دیه جان‌باختگان فاجعه منا اعلام آمادگی کرده است پرسید که انصاری در پاسخ گفت: وزارت خارجه از ابتدای وقوع این فاجعه پیگیر ابعاد حقوقی و انسانی این موضوع بوده است.

وی تصریح کرد: سخنانی که به رییس سازمان حج و زیارت نسبت داده شده، صحبت دقیقی نیست و ایشان نیز خود اعلام کرده‌اند که از صحبت‌های ایشان سوءبرداشت شده و خبر منتشر شده دقیق نیست.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان با بیان این که پرونده این موضوع مفتوح و در حال پیگیری است، خاطرنشان کرد: عربستان باید به تعهدات قانونی و اخلاقی خود در مورد این فاجعه به عنوان کشور میزبان عمل کند و به طور طبیعی اولین کار در مورد این فاجعه که هزاران انسان در آن کشته شدند، جبران خسارت جانباختگان است و همان‌طور که پیش از این اشاره کردم پیگیری این موضوع از ابعاد مختلف در دستور کار وزارت خارجه است.

اظهارات نبیل العربی تنها به تشدید منازعات در منطقه منجر می‌شود

صحبت‌های چند روز اخیر نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب در مورد برجام و پیامدهای آن برای کشورهای عربی از جمله دیگر سوالاتی بود که در این نشست از سخنگوی وزارت خارجه پرسیده شد که او در واکنش اظهار کرد: این‌گونه اظهارات هیچ‌گونه خدمتی به منافع کشورهای عربی و اتحادیه عرب نمی‌کند.

وی با اشاره به مسالمت‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران گفت: توافق حاصل شده در زمینه مذاکرات هسته‌ای و تلاش ایران برای افزایش قدرت قانونی خود علیه هیچ‌یک از کشورهای منطقه و خارج از منطقه نیست و برخی از کشورهای عربی به جای پیگیری سیاست ایران‌هراسی که نتیجه‌ای برای آن‌ها ندارد بهتر است بر روی مسائل داخلی خود و برنامه ملی‌شان برای افزایش قدرت و اقتدارشان متمرکز شوند.

جابری‌ انصاری با تاکید بر این که این گونه موضع‌گیری‌ها تنها به تشدید منازعات در منطقه منجر می‌شود و متضمن هیچ سود و منفعتی نیست، ادامه داد: این‌گونه سیاست‌ها برای خود این کشورها تبعات منفی زیادی به همراه دارد و پیشنهاد ما به آنها این است که آنها به جای صادر کردن مشکلات خود به دیگر کشورها تلاش کنند که برای افزایش قدرت ملی‌شان و حل مشکلات‌شان برنامه‌ریزی کنند و در این زمینه اهتمام داشته باشند. به این نکته توجه داشته باشند که ایران‌هراسی و حمایت از این موضوع برای کشورهای عربی هیچ سودی نخواهد داشت.

سخنگوی وزارت خارجه به صحبت‌های مرحوم حسنین هیکل، روزنامه‌نگار و متفکر مصری اشاره کرد و افزود: او در سخنان خود بارها اعلام کرده بود که من علت دشمنی کشورهای عربی با ایران را نمی‌توانم درک کنم و این که چرا این کشورها از ظرفیت آزاد شده انقلاب اسلامی به صورت مناسب استفاده نمی‌کنند.

او با بیان این که کشورهایی که سیاست‌های مبتنی بر دشمنی با ایران را در دستور کار خود قرار داده‌اند به هیچ نتیجه‌ای نخواهند رسید، تاکید کرد: البته باید به این نکته نیز توجه داشت که ایران با بسیاری از کشورهای عربی روابط رو به رشدی دارد و این روابط را بر اساس منافع مشترک ادامه می‌دهد و سیاست مورد اشاره سیاستی است که از سوی برخی کشورها عربی دنبال می‌شود.

یک هیات اقتصادی همراه ظریف به شرق آسیا می‌رود

این دیپلمات ارشد کشورمان در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی به سفر آسیایی ظریف اشاره کرد و افزود: این سفر از 15 اسفند آغاز خواهد شد.

وی با بیان این که وزیر خارجه کشورمان در ابتدای این سفر به جاکارتا خواهند رفت، ادامه داد: اجلاس فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی در مورد موضوع فلسطین در جاکارتا برگزار خواهد شد و وزیر خارجه کشورمان به نمایندگی از ایران در این اجلاس شرکت خواهد کرد.

انصاری هم‌چنین به سفر رییس دستگاه دیپلماسی کشور به کشورهای تایلند، برونئی، نیوزیلند، استرالیا و سنگاپور در چارچوب همین تور آسیایی اشاره و اعلام کرد: در این سفر یک هیات اقتصادی وزیر خارجه را همراهی می‌کند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به تلاش دستگاه دیپلماسی و کشور برای استفاده حداکثری از فضای پسابرجام و ظرفیت آزاد شده جهت گسترش مناسبات با کشورهای مختلف از جمله کشورهای آسیایی تصریح کرد: در این سفرها مناسبات اقتصادی از جمله اولویت‌ها است و در مورد همکاری‌های سیاسی، منطقه‌یی و بین‌المللی نیز رایزنی و گفت‌وگو خواهد شد.

بحث لغو یا تسهیل روادید بین ایران و کشورهای مختلف یکی دیگر از سوالاتی بود که در این نشست از سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان مورد پرسش قرار گرفت که این دیپلمات ایرانی در پاسخ، گفت: پیگیری این سیاست در بین کشورها به میزان تبادل هیأت‌ها و توافقاتی که بین دو کشور صورت می‌گیرد بستگی دارد و ما در مسیر همکاری که با کشورهای مختلف داریم با توجه به مولفه‌های مورد اشاره این موضوع را پیگیری می‌کنیم. با برخی از کشورها برای تسهیل صدور روادید و با برخی دیگر نیز در مورد لغو روادید توافق شده است و همان‌طور که اشاره کردم این موضوع بسته به شرایط هر کشور، میزان نیاز دو کشور و تبادل هیأت‌ها و هم‌چنین شرایط امنیتی و حساسیت‌هایی که در مورد آن کشورها وجود دارد صورت می‌گیرد.

وی هم‌چنین گفت: همان‌طور که در جلسات پیشین نیز گفتم ایران برای تعداد زیادی از کشورها صدور ویزای فرودگاهی را نیز در نظر گرفته است.

سفر ولیعهد عربستان به فرانسه و تأکید مقامات دو کشور مبنی بر لزوم کناره‌گیری بشار اسد از قدرت پیش از انجام این سفر سوال دیگری بود که سخنگوی وزارت امور خارجه در موضع‌گیری در ارتباط با آن اعلام کرد: سفر مقامات کشورهای مختلف به کشورهای دیگر ارتباطی به ما ندارد و این یک امر عادی است ولی این که کشورهای دیگر بخواهند برای کشور دیگری تعیین تکلیف کنند پذیرفتنی نیست.

وی با اشاره به آن چه که در نشست‌های وین مربوط به حل بحران سوریه مورد تأکید قرار گرفته است، افزود: در این گفت‌وگوها نیز بر این موضوع تأکید شده که باید تصمیم‌گیری نهایی در ارتباط با آینده سوریه توسط مردم این کشور صورت بگیرد و این گفت‌وگوها برای تسهیل حل بحران، انجام گفت‌وگوهای سوری- سوری و ترک مخاصمه انجام شود.

شرکت کننده در نشست وین باید عمل‌شان مطابق آن چیزی باشد که در نشست‌ها اعلام کرده‌اند

جابری انصاری با بیان این که همانطور که بارها اشاره کرده‌ایم این ملت سوریه است که در مورد آینده این کشور تصمیم می‌گیرد و دیگر کشورها نمی‌توانند نظرات خود را به دولت و ملت سوریه تحمیل کنند، تأکید کرد: موضع کشورها برای خودشان محترم است ولی همان‌طور که گفتم آینده سوریه تنها به تصمیم‌گیری ملت سوریه بستگی دارد و هیچ بازیگر خارجی نمی‌تواند نظر خود را در مورد آینده سوریه به مردم این کشور تحمیل کند.

او در پاسخ به سوالی در همین ارتباط، خاطرنشان کرد: تشدید بی‌ثباتی در سوریه مشکلاتی برای کل منطقه و عرصه بین‌المللی به همراه خواهد آورد و کشورهای شرکت کننده در نشست وین باید عمل‌شان مطابق آن چیزی باشد که در نشست‌ها اعلام کرده‌اند و امیدوارم همه در این مسیر حرکت کنند.

این دیپلمات وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به سفر رییسان‌جمهور کشورهای سوییس و آذربایجان به تهران و توافقات حاصل شده در جریان این سفرها، گفت: قطعاً این سفرها تأثیرات مثبتی در زمینه افزایش همکاری‌های بین دو کشور انجام خواهد شد.

وی با اشاره به برخی از توافقات حاصل شده در جریان حضور الهام علی‌اف در تهران، تصریح کرد: از جمله موضوعات مورد توافق بررسی زمینه همکاری جهت انجام سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی و تجاری سه‌جانبه بین ایران و آذربایجان و برخی دیگر از کشورهای منطقه از جمله روسیه بود چنان که در این زمینه قرار شد وزیران مربوطه زمینه‌های این موضوع را بررسی و جهت عملیاتی شدن آن با یکدیگر گفت‌وگو کنند.

عربستان برای ترمیم روابط با ایران تلاشی نکرده است

سخنان اخیر یکی از مقامات عربستانی مبنی بر این که عربستان در دوره دولت آقای روحانی تلاش زیادی کرده که با ایران تعامل داشته باشد ولی این تلاش‌ها از سوی ایران بی‌پاسخ مانده است، موضوع دیگری بود که در این نشست از سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد آن پرسیده شد که وی در پاسخ اظهار کرد: این سخنان خلاف واقعیت است.

او با بیان این که این صحبت که عربستان در طول این مدت جهت گسترش همکاری با ایران تلاش کرده واقعیت ندارد و ایران در طول سه سال گذشته به مانند قبل تلاش‌های گسترده‌ای برای ترمیم روابط انجام داده است، خاطرنشان کرد: مشکل ایجاد شده مربوط به سیاست عربستان است چرا که سیاست این کشور مبتنی بر بحران‌آفرینی و تنش است. این کشور به اشتباه منافع خود را در تشدید بحران تعریف کرده است.

جابری انصاری افزود: عربستان به جای تلاش برای حل مشکلات داخلی خود و آسیب‌شناسی این مسائل اقدام به فرافکنی می‌کند ولی این کشور باید بداند صدور مشکلاتش به خارج از عربستان و ایجاد فرافکنی در این زمینه کمکی به آن نمی‌کند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با انتقاد از فرافکنی مقامات سعودی در مورد این اظهار نظر مقام سعودی درباره این که مشکل ما با نظام ایران است نه با مردم ایران، گفت: آن چه که از سخنان مطرح شده در این زمنیه برداشت می‌شود در مورد نظام بدوی ماقبل مدرن صدق می‌کند.

وی ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی ایران نظامی برآمده از یک نظام مردمی است و پیوند عمیق و وسیعی بین دولت و ملت وجود دارد و دولت در عرصه‌های مختلف از جمله عرصه سیاست خارجی ملت ایران را نمایندگی می‌کند.

صادر نکردن روادید برای هیات ایرانی به ریاست حمید بعیدی‌نژاد جهت شرکت در اجلاس جده از سوی عربستان مساله‌ای دیگری بود که سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران به آن واکنش نشان داد و گفت: همان‌طور که می‌دانید در ابتدای سال آینده نشست عادی سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول برگزار می‌شود و با توجه به این مهم قرار بود که اجلاس مقدماتی و کارشناسی آن در جده برگزار شود. ایران نیز به عنوان یکی از کشورهای عضو این سازمان درصدد بود که در این اجلاس مقدماتی حضور پیدا کند ولی متاسفانه از سوی عربستان به درخواست روادید از سوی ایران پاسخ داده نشد. در حالی که این نقض آشکار تعهدات دولت میزبان است.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به این که مقر سازمان همکاری اسلامی در جده قرار دارد و دولت میزبان مطابق با قوانین بین‌المللی تعهد دارد که در زمینه تسهیل سفر هیات‌های کشورهای عضو این سازمان تسهیلات لازم را فراهم کند، خاطرنشان کرد: دولت عربستان به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرد و آن چه که در اجلاس کارشناسی مورد توافق قرار می‌گیرد به دلیل حضور نداشتن یکی از کشورهای عضو از اعتبار قانونی لازم و کافی برخوردار نیست.

میزان و نحوه حضور نیروهای ایرانی تابع درخواست دولت عراق است

خبر منتشر شده از سوی برخی از رسانه‌های خارجی مبنی بر این که دولت عراق برای نیروهای مستشاری ایران محدودیت‌هایی ایجاد کرده و خواهان کاهش حضور آن‌ها شده است، سوال دیگری بود که در این نشست از سخنگوی وزارت خارجه پرسیده شد و جابری انصاری در یک موضع‌گیری قاطع گفت: این‌گونه شایعات هیچ‌گونه تاثیری در روند روابط ایران و عراق ندارد. حضور ایران در عراق مستشاری است و به درخواست قانونی دولت عراق انجام شده است و میزان و نحوه حضور تابع نیاز صحنه میدانی عراق، درخواست دولت قانونی این کشور و توافقات بین دو کشور است و این شایعات در روند رو به رشد روابط بین ایران و عراق تاثیری ندارد.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان در پاسخ به این سوال که در انتخابات هفتم اسفند منتقدان برجام نتوانستند وارد مجلس شوند و واکنش وزارت خارجه به این موضوع چیست و چه تاثیری می‌تواند بر عملکرد وزارت خارجه داشته باشد، تصریح کرد: ما به انتخاب ملت ایران هرگونه که هست احترام می‌گذاریم. انتخابات به شکل دموکراتیکی انجام شد و ملت ایران انتخاب خود را انجام داد.

وی با تاکید بر این که هرگونه انتخابی از سوی نهادهای قانونی دیگر نیز قابل احترام است به اهتمام جامعه به تیم دیپلماسی کشورمان اشاره کرد و گفت: ما از این اهتمام تشکر می‌کنیم و همانگونه که ملت ایران در طول هشت سال جنگ تکمیلی از رزمندگان خود در جنگ تحمیلی حمایت کرد اکنون نیز از دیپلمات‌های خود در صحنه دیپلماسی و دفاع از منافع ملت ایران حمایت می‌کند و ما این را یک امر طبیعی می‌دانیم و در برابر این‌گونه حمایت‌ها از ملت ایران تشکر می‌کنیم و به آن‌ها تعظیم می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اهمیت همکاری بین دولت و ملت و تاکید مقام معظم رهبری بر همدلی و همراهی در این زمینه اظهار کرد: همکاری بین تمام نهادهای مختلف در نظام جمهوری اسلامی ایران زمینه را برای تحقق اهداف جمهوری اسلامی ایران و منافع ملی ایران در زمینه‌های مختلف فراهم می‌کند.

این دیپلمات ارشد ایرانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در نشست هفتگی خود با خبرنگاران حملات روز گذشته تروریستی در بغداد را محکوم کرد و تصریح کرد: در این عملیات انتحاری تعداد زیادی از مردم بیگناه کشته و مجروح شدند. ما این اقدام را محکوم می‌کنیم.

او با بیان این که گروه‌های تروریستی درصدد هستند که مانع حل بحران سیاسی در سوریه و عراق شوند، گفت: عملیات‌های تروریستی به مانند آن چه که روز گذشته در بغداد انجام شد کل منطقه را ناامن می‌کنند و این گروه‌های تروریستی به دنبال آتش‌افروزی و انتقام‌گیری از ملت‌های منطقه هستند که با آن‌ها همراهی نمی‌کنند. ما با شدیدترین ادبیات انفجارهای رخ داده را محکوم می‌کنیم و با دولت و ملت عراق ابراز هم‌دردی داریم.

صحبت‌های اخیر جان کری در جلسه استماع کنگره آمریکا مبنی بر این که ایران نیروهای نظامی خود در سوریه را به صورت چشمگیری کاهش داده است، سوال دیگری بود که در این نشست مطرح شد و سخنگوی وزارت خارجه در موضع‌گیری قاطعی در این ارتباط گفت: ایران در سوریه حضور مستشاری و نظامی دارد و این حضور به درخواست رسمی دولت قانونی سوریه انجام شده است.

وی تصریح کرد: ادامه این حضور و میزان حضور منوط به درخواست دولت سوریه و توافقات بین دو کشور است و هیچ بازیگری نمی‌تواند در این زمینه دخالت داشته باشد.

جابری انصاری خاطرنشان کرد: نحوه حضور مستشاری ایران در سوریه منوط به وضعیت حل بحران سوریه، درخواست قانونی این کشور و تصمیم‌گیری ایران در مراجع ملی خود است.

آتش‌بس ایجاد شده در سوریه از بامداد روز شنبه و نقض آن از سوی برخی از گروه‌های تروریستی در سوریه و کشورهای حامی این گروه‌ها دیگر سوالی بود که سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به آن به صورت تفصیلی گفت: آتش‌بس یا به تعبیر دقیق‌تر ترک مخاصمه و یا توقف آن از بامداد شنبه آغاز شده و این اتفاق براساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل صورت گرفته است و به طور طبیعی مشکلات میدانی و سیاسی در بحران پیچیده سوریه در روند این موضوع تاثیرگذار است. چنان که در روزهای اخیر طرف‌ها مواردی از نقض آتش‌بس را اعلام کردند.

او ادامه داد: مهم‌ترین مساله‌ای که توقف مخاصمه را با مشکل مواجه می‌کند تلاش گروه‌های تروریستی برای تثبیت نشدن آتش‌بس و ترک مخاصمه و اجرای توافقات حاصل شده است چراکه این گروه‌های تروریستی حیات خود را در ادامه تنش تعریف کردند و ما امیدواریم با اراده قاطع بین‌المللی در زمینه برخورد با تروریست‌ها، مسیر برای مدیریت این بحران و کمک به وضعیت حل بحران سوریه به نحوی که تصمیم‌گیر اصلی مردم سوریه باشند بیش از گذشته فراهم شود و ایران براساس سیاست ثابت خود از ابتدای این بحران بر حل سیاسی این موضوع تاکید کرده و برای تحقق این موضوع تلاش کرده است.

مشارکت گسترده مردم در انتخابات و تاثیر آن بر دیپلماسی کشور موضوع دیگری بود که برای بار دوم از سخنگوی وزارت خارجه در این جلسه پرسیده شد که جابری انصاری در پاسخ با اشاره به گفته‌های قبلی خود در این زمینه تصریح کرد: مهم‌ترین نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران پشتوانه مردمی این نظام است و یکی از مصادیقی که این پشتوانه نمود گسترده‌ای پیدا می‌کند انتخابات است. مردم در انتخابات روز جمعه حضور گسترده‌ای داشتند و این حضور به افزایش برآیند قدرت و اقتدار ملی ایران منجر می‌شود. قطعا سیاست خارجی کشور به صورت مستقیم از این وضعیت سود می‌برد و در چارچوب اهداف جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت ایجاد شده برای پیشبرد منافع کشور حداکثر استفاده خواهد شد.

دخالت گسترده خارجی‌ها در لبنان روند انتخاب رییس‌جمهور را طولانی می‌کند

جابری انصاری در مورد دخالت برخی از کشورها از جمله عربستان در امور داخلی لبنان نیز اظهار کرد: متاسفانه دخالت گسترده برخی از کشورهای خارجی در امور لبنان به پیچیدگی بیش‌تر وضعیت این کشور منجر شده است و شرایط داخلی این کشور از جمله انتخاب رییس‌جمهور لبنان با مشکلات بیش‌تری همراه می‌کند و روند کار را طولانی می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه به موضع ثابت و اصولی ایران در ارتباط با موضوع لبنان اشاره کرد و گفت: همان‌طور که پیش‌از این اعلام کردیم ایران از توافق ملی تمام جریان‌ها و گروه‌های لبنان و هم‌چنین ملت لبنان برای حل مشکلات داخلی‌شان و رفع مسائلی که وجود دارد حمایت می‌کند و این توافق را در حد مقدور و شبکه ارتباطی که از آن برخوردار است، تسهیل می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت هوشیاری گروه‌های مختلف سیاسی در لبنان گفت: آن‌ها باید با وفاق ملی زمینه را برای خروج کشورشان از مشکلات موجود فراهم کنند و اجازه ندهند که برخی از بازیگران خارجی که به دنبال تشدید تناقضات و افزایش تنش در لبنان در چارچوب منافع خود هستند به اهداف‌شان دست پیدا کنند. چراکه این اقدامات نه به نفع لبنان است و نه به نفع منطقه.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که یکی از مقامات عربستانی انفجارهای تروریستی اخیر در ریاض را متوجه ایران عنوان کرده و کشورمان را در این زمینه مقصر عنوان کرده است، تصریح کرد: سیاستی که عربستان در پیش گرفته است مبتنی بر این است که مشکلات داخلی خود را به دیگر کشورها صادر کند در واقع این مشکلات را انکار کند و با فرافکنی مسوولیت آن را بر گردن دیگر کشورها بیاندازد. در حالی که این سیاست هیچ نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت و منجر به تعمیق مشکلات داخلی عربستان خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به این که عربستان منافع خود را در مدت‌های اخیر در حمایت از گروه‌های تروریستی و افراطی تعریف کرده، ادامه داد: نتیجه این سیاست‌ها به خود کشور عربستان بازگشته است و کشورهای منطقه باید توجه داشته باشند که فضای منطقه به هم پیوسته است و این‌گونه نیست که یک کشور از تروریسم و افراطی‌گری حمایت کند و نتیجه این سیاست به خودش برنگردد. عربستان باید بداند نتیجه سیاست‌هایش مستقیم به خود این کشور برمی‌گردد و با متهم کردن دیگران هیچ تغییر مثبتی حاصل نمی‌شود.

انصاری در این نشست بار دیگر از سوی خبرنگاران در مورد آتش‌بس در سوریه و تلاش برخی از کشورها برای به شکست انجامیدن آن و طرح‌هایی که در این زمینه مدنظر آن‌هاست مورد پرسش قرار گرفت که در پاسخ گفت: هنوز از موضع آتش‌بس و ترک مخاصمه در سوریه دو روز بیش‌تر نگذشته است که برخی از بازیگران منطقه‌یی از اجرای طرح "ب" سخن می‌گویند که این موضوع در اراده این بازیگران در همراهی با آن چه که در نشست‌های وین مطرح شد و مورد توافق قرار گرفته تردید ایجاد می‌کند.

وی با بیان این که این گونه مواضع از سوی کشورهای مطرح‌کننده باعث زیرسوال بردن اراده آن‌ها در همراهی با آن چه که در نشست‌های وین مورد توافق قرار گرفته است می‌شود، ادامه داد: این‌گونه اظهارات علامت مثبتی نمی‌دهد و بیش‌تر تردید ایجاد می‌کند و ما امیدواریم این‌گونه نباشد.

جابری انصاری تاکید کرد که عمل کشورهای شرکت‌کننده در نشست وین باید با آن چه که توافق کرده‌اند هم‌راه و هم‌سو باشد و همان گونه که در این نشست‌ها با راه‌حل سیاسی همراهی کرده‌اند در عمل نیز این راهبرد را داشته باشند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین