کد خبر: ۸۴۸۶۷
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
محمد هاشمي درباره هجمه گسترده برخي جريانات اصولگرايي به ليست‌هاي انتخاباتي اصلاح‌طلبان و اتهاماتي نظير ليست انگليسي و غيره به «آرمان» گفت: «شيوه اين هجمه‌ها به نوعي نشان‌دهنده سناريويي از پيش نوشته شده است و معلوم بود كه از قبل طراحي شده است.»
شايد تا چند دهه پيش انگليس را كشوري مي‌خواندند كه آفتاب در سرزمين‌هاي تحت امرش غروب نمي‌كند، كشوري با صفاتي چون استعمار پير، كشوري با سياست‌هاي موذيانه وينستون چرچيل يا سياست‌هاي خشن مارگارت تاچر. اما پس از سال‌ها اكنون انگليس نيز در قامت يكي از اعضاي اتحاديه اروپا بخش زيادي از قدرت امپراتوري‌وار خود را از دست داده است. بريتانياي كبير اكنون تنها به جزيره‌اي نه‌چندان بزرگ در شمال اروپا به نام انگليس تبديل شده است. البته قابل انكار نيست كه انگليسي‌ها به منافع ملي خود توجه داشته و البته مانند ساير كشور‌هاي غربي بدشان نمي‌آيد با نگاه به بازار كشورهاي دیگر منافع ملي خود را تامين كنند. بريتانياي كبير و انگليس كوچك اما امروز مستمسكي در دست برخي گروه‌هاي سياسي هم است. گروه‌هايي كه حيات خود را تنها در گرو اتهام زني مي‌بينند. اتهام‌زني‌هايي البته بدون هيچ سند و مدرك معتبر و تنها بر اساس خيال‌پردازي‌هاي موهوم و بازي با كلمات. شكي نيست كه بازار ايران براي اكثر كشور‌هاي توسعه يافته بازار وسوسه برانگيزي است و به هر حال همه سعي مي‌كنند به نوعي در تحولات ايران نقش ايفا كنند اما نگاه به منافع و امنيت ملي بي‌شك نگاهي جرياني و حزبي نبوده و نگاهي كلان و ملي است. اصلاح‌طلبان همان‌گونه كه هميشه نيز گفته‌اند و در شعارهايشان هم هويداست هيچ گاه قائل به سوراخ كردن كشتي‌ای كه خود در آن نشسته‌اند نبوده و بارها نيز اين اصل را ثابت كرده‌اند. شكي نيست كه مراقبت از عدم دخالت بيگانگان در امور كشور به منافع ملي پيوند خورده و مردم به راحتي مي‌توانند با مقايسه‌اي ساده ميان 16سال دولت‌هاي سازندگي واصلاحات با 8 سال دولت‌های احمدي‌نژاد يا همان دولت تحت حمايت كامل اصولگرايان به روشني مشخص كنند كه در كدام دوره منافع ملي بیشتر حفظ یا به مخاطره افتاد. در همين راستا نيز چند شخصيت سياسي در گفت‌وگو‌هايي اختصاصي با«آرمان» از حناي رنگ باخته اتهام‌زني توسط اصولگرايان تحت عناويني چون ليست انگليسي و غيره گفته‌اند كه در ادامه مي‌خوانيم.

هاشمي: سناریويي از پيش نوشته شده است

محمد هاشمي درباره هجمه گسترده برخي جريانات اصولگرايي به ليست‌هاي انتخاباتي اصلاح‌طلبان و اتهاماتي نظير ليست انگليسي و غيره به «آرمان» گفت: «شيوه اين هجمه‌ها به نوعي نشان‌دهنده سناريويي از پيش نوشته شده است و معلوم بود كه از قبل طراحي شده است.» وي درباره محتواي اين هجمه‌ها نيز افزود: «در محتواي اين هجمه‌ها يك تناقض جدي وجود دارد. تناقض از اين جهت كه به هر حال همه مسئولان نظام و مردم بارها اعلام كرده‌اند كه اعلام موضع بيگانگان به نفع هر شخص يا گروهي در كشور به ضرر آن شخص يا گروه است. بارها نيز گفته شده است كه مردم به سخنان بيگانگان توجهي نكرده و حتي اين سخنان نتيجه عكس دارد. اما از سوي ديگر مي‌گويند اين جريانات مورد حمايت علني انگليس قرار گرفته‌اند. در نتيجه اگر با ذهني منطقي اين دو گزاره را در كنار هم بگذاريم درمي‌يابيم كه اتفاقا حمايت علني انگليس يا هر كشور بيگانه ديگر از يك گروه سياسي اتفاقا به نفع گروه ديگر است. در نتيجه مي‌توان اين حركت را كمك به ليست رقبا دانست و نتيجه گرفت اگر نيز حمايتي از گروهي توسط انگليس آن هم به طور علني اعلام شده است، اين حمايت در واقع در راستاي منافع گروه رقيب تلقي مي‌شود.»

اخلاق انتخاباتي رعايت شود

حسن غفوري فرد نيز در واكنش به اين اتهام زني‌هاي اصولگرايان به «آرمان» گفت: «بايد دانست كه هر ايراني غيرتمندي دخالت هر نوع نيروي خارجي را در امور كشور محكوم مي‌كند و اين امري بديهي و طبيعي است. اما مساله‌اي كه دراينجا مطرح مي‌شود اين است كه نبايد همديگر را بي‌جهت و بدون ارائه سند و مدرك متهم كرد. همه كساني كه مورد تاييد شوراي نگهبان قرار گرفته‌اند بسيار افراد محترمي هستند و به هيچ‌وجه نبايد بدون ارائه مستندات متهم شوند.» وی در ادامه افزود: «به هر حال اگر جايي نيز شائبه دخالت يا نفوذ نيرو‌هاي غير ايراني نيز وجود داشت همه بايد با صراحت اين دخالت را محكوم نمايند.» اين عضو حزب موتلفه اسلامي در ادامه گفت: «ملت ايران و همچنين شخصيت‌هاي سياسي با موضع‌گيري‌هايي كه مي‌كنند تصور امكان دخالت در كشور توسط بيگانگان را از بين مي‌برند و از اتهام زني به نيرو‌هاي داخلي بدون ارائه مستندات به طور جدي بايد خودداري كرد.» غفوري فرد درباره رعايت اخلاق انتخاباتي نيز تصريح كرد: «اخلاق انتخاباتي بايد رعايت شود و رقبا نبايد بدين شكل دست به تخريب ديگران بزنند اما اگر در جايي نيز موردي از نفوذ خارجي ديده شد همگان بايد محكوم كنيم.» وي اين هجمه‌ها را حاكي از رقابت انتخاباتي دانسته و تاكيد كرد: «رقابت انتخاباتي لازم است در فضايي سالم و بدون اتهام زني به پيش رود.»

توسلي: گوش مردم از اين اتهامات پر است

غلامعباس توسلي درباره اين هجمه‌های گسترده اصولگرايان به «آرمان» گفت: «اين اقدامات بيش از هر چيز بر اساس تصورات و گمانه‌هاي ساختگي است و بنابراين هيچ بنيان قوي و خاصي ندارد.» وي درباره علت این هجمه‌ها نيز افزود: «دليل اين هجمه‌ها كاملا مشخص است. اين هجمه‌ها به دليل هراسي است كه اين گروه از ميزان اقبال مردم به رقباي خود پيدا كرده‌اند. به همين سبب قصد دارند تا با اين قبيل حرکات ذهن مردم را مشوش كرده و آنان را در جهت خواسته خود هدايت كنند.» توسلي درباره بي‌اثر بودن اين ترفند‌ها نيز تاکید کرد: «اين هجمه‌ها هميشه بوده و اثري نيز نداشته‌اند. به هر حال چشم و گوش مردم از اين اتهامات و برچسب زني‌ها آن هم در آستانه انتخابات پر است.»

كاشفي: اين اتهامات توهين به ملت بود

حسين كاشفي نيز در پاسخ به سوال «آرمان» مبني بر دليل اين هجمه گفت: «هدف رقبا از اين هجمه‌ها اين است كه تصور مي‌كنند به اين طريق مي‌توانند بر رقيب غلبه كرده و با اين روش‌ها مي‌توانند تعداد افرادي که از ليست‌هاي اصولگرايان مي‌توانند به مجلس راه پيدا كنند را افزايش دهند. در صورتي كه هميشه عنوان شده است در رقابت‌هاي انتخاباتي اخلاق رعايت شود و مسائل حقوقي مدنظر قرار گيرد.» وي در ادامه افزود: «كساني كه اين اتهامات را مي‌زنند يعني در واقع تا اين حد مردم را ناچيز حساب مي‌كنند كه چنين ادعاهاي پوچ و بدون هيچ گونه سند و مدركي را قصد دارند در اذهان عمومي بگنجانند. اين افراد فكر نمي‌كنند كه با اين سخنان و واژه‌ها به يك ملت توهين مي‌كنند!»

اماني: حناي اين اتهامات رنگ ندارد

شهربانو اماني نيز در گفت‌وگويي كوتاه با «آرمان» درباره اتهام زني‌هاي جريان رقيب در طول روز‌هاي اخير گفت: «فكر مي‌كنم كه جريان رقيب تصميم گرفته است تا با استفاده از روش‌هاي ناصواب به هدف خود در اين انتخابات برسد.» وي در ادامه درباره ميزان تاثير‌گذاري اين تخريب‌ها در اذهان عمومي افزود: «اين اتهامات به دليل دلواپسي اين افراد در 7 اسفند بوده و در نتيجه با دستپاچگي به اتهام زني پرداخته‌اند امابايد بدانند حنای اين روش‌ها ديگر رنگی نزد مردم ندارد.»

انصاري: اتهام ليست انگليسي مشكوك است

همچنين روز گذشته حجت‌الاسلام مجيد انصاري نیز در قامت معاون پارلماني رئيس‌جمهور در نشستی خبري گفت: «انتخابات خبرگان حتي نسبت به انتخابات رياست‌جمهوري از اين حيث ممتاز است كه ارزش ولايت فقيه و اجتهاد و عدالت است كه در اين حوزه عده‌اي را متهم به ليست انگليسي مي‌كنند.» انصاري افزود: «آيا انگليسي خواندن عده‌اي از تاييد صلاحيت‌شدگان انتخابات خبرگان رهبري به اين معناست كه اگر آنها انتخاب شوند انگليس در انتخابات ايران رأي آورده است؟ گويا افرادي كه اين اتهامات را وارد مي‌كنند لوازم گفته‌هايشان را نمي‌فهمند و من به اين جريان مشكوك هستم و به طور كل جريان ليست انگليسي را مشكوك و پيش‌ساخته مي‌دانم. »

نوبخت: قطعا لیست انگلیسی نداریم

سخنگوی دولت در واکنش به برخی اظهارنظرها درباره لیست انگلیسی تاکید کرد: قطعا لیست انگلیسی نداریم. محمدباقر نوبخت در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی درباره نظرش در مورد لیستی که در انتخابات به لیست انگلیسی مشهور شده اظهار کرد: قطعا چیزی به نام لیست انگلیسی نداریم و اگر کسی بخواهد بگوید چنین لیستی داریم در واقع به شورای نگهبان اهانت می‌کند و می‌خواهد بگوید افرادی که شورای نگهبان آنها را تائید کرده اینگونه هستند، در حالی که همه از احتیاط و دقت شورای نگهبان صحبت می‌کنند و قطعا چنین حرف‌هایی نادرست است. وی ادامه داد: اینکه یک رسانه خارجی یک حرفی زده باشد و یکی از میهمانان آن‌ها در آنجا چیزی گفته باشد ملاک نیست. ما اجازه دخالت از هیچ مرجع خارجی نسبت به موضوعات داخلی خود به ویژه انتخابات را نمی‌دهیم. اینکه عده‌ای از این فرصت استفاده کنند و چنین مطلب قبیحی بگویند یک نکته غیراخلاقی است اما مردم ما فهیم‌تر از این مسائل هستند. وی اضافه کرد: اینکه در انتخابات تابلویی باشد و در آن خوب‌ها و بد‌ها بنویسیم درست نیست. همه این عزیزان فرزندان ملت هستند چه اصولگرا باشند چه اصلاح طلب و چه اعتدالگرا. منتها با یکدیگر اختلاف سلیقه دارند ولی هیچ کس نباید در تقوا و پایبندی آنها کوچک‌ترین تردیدی داشته باشد. این افراد از مجرای دقیق شورای نگهبان گذشته‌اند و همه این اسامی که روی دیوار‌ها می‌بینیم از نگاه تیزبین شورای نگهبان گذشته‌اند.

منبع: آرمان

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین