|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۶
کد خبر: ۸۴۷۵۸
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۰
با وجود این، ستاره‌شناسان هنوز هم چشم به فضاهای دور‌تر دارند. تلسکوپ «تی‌ای اس اس» برای راه‌اندازی در سال ۲۰۳۰ پیشنهاد شده است. این تلسکوپ که هنوز در مراحل اولیه برنامه‌ریزی قرار دارد قطری بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ اینچ خواهد داشت.
دانشمندان ناسا کار روی تلسکوپ فضایی جدیدی از نوع «پیمایش مادون قرمز میدان عریض» به نام «جیمز وب» را آغاز کرده‌اند که میدان دیدی ۱۰۰ برابر قوی‌تر از تلسکوپ هابل خواهد داشت. این  در حالی است که تلسکوپ فضایی «هابل» که بیش از ۲۵ سال در مدار قرار دارد تصاویر شگفت‌انگیزی از اجرام آسمانی ارسال کرده که به اکتشافات علمی ارزشمندی منجر شده است.

 به نقل از Engadget، تلسکوپ فضایی جیمز وب، کهکشان‌های تازه‌ای را برای ما رصد خواهد کرد. همچنین بینشی تازه در مورد ماده تاریک و انرژی تاریک فراهم خواهد کرد که دهه‌هاست یکی از رمزآلود‌ترین فرضیه‌های فیزیک نظری است.

به عقیده ستاره‌شناسان، تلسکوپ جدید میلیون‌ها کهکشان جدید و هزاران سیاره خارج از منظومه شمسی را کشف خواهد کرد. جالب است بدانید که این تلسکوپ از باقی‌مانده‌های یک ماهواره جاسوسی بلااستفاده ساخته می‌شود.

تلسکوپ فضایی جیمز وب نسل جدید تلسکوپ هابل است. این تلسکوپ غول‌پیکر از 18 آینه مستقل استفاده می‌کند؛ این‌ آینه‌ها طوری تنظیم شده‌ که از آینه‌ای با قطر بیش از ۲۵۰ اینچ را در فضا درست شود. این تلسکوپ که بسیار بزرگ‌تر از تلسکوپ ۲۰۰ اینچی «مونت پالومار» است قرار است در اکتبر ۲۰۱۸ راه‌اندازی شود.

مسئولان ناسا در گزارشی اعلام کردند: «تکنولوژی هابل ما را بر آن واداشت تا روی طول موج‌های بلند‌تر و فرا‌تر از آن چیزی که هابل تاکنون انجام داده است تمرکز کنیم. اجرام هر چه دور‌تر می‌شوند نورشان از ماوراء بنفش به مادون قرمز تمایل پیدا می‌کند. رصد اجرام دور‌تر (برای مثال، اولین کهکشان‌هایی که در کائنات شکل گرفتند) نیاز به یک تلسکوپ مادون قرمز دارد».

با وجود این، ستاره‌شناسان هنوز هم چشم به فضاهای دور‌تر دارند. تلسکوپ «تی‌ای اس اس» برای راه‌اندازی در سال ۲۰۳۰ پیشنهاد شده است. این تلسکوپ که هنوز در مراحل اولیه برنامه‌ریزی قرار دارد قطری بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ اینچ خواهد داشت.



این تلسکوپ در حتی کوچک‌ترین اندازه‌اش ۲۰۰۰ برابر قوی‌تر از تلسکوپ هابل و ۵ تا ۱۰ برابر دقیق‌تر از تلسکوپ جیمز وب خواهد بود. ستاره‌شناسان از این رصدخانه عظیم برای جستجوی متان، ازون، بخار آب و دیگر نشانه‌های وجود حیات در دنیاهای ناشناخته استفاده خواهند کرد
منبع: آنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین