کد خبر: ۸۳۷۱۵
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۴
وی تصریح کرد: اینک که فضاهای آموزشی رشد پیدا کرده و گسترده شده این خلاء بیش از پیش احساس می شود و نظام آموزشی کشور نتوانسته از امکانات و تکنولوژی های جدید به موقع استفاده کند و نتوانسته ایم در جهت اهداف نظام تعلیم و تربیت در جامعه از آن بهره ببریم .
اولین نشست شورای سیاستگذاری شبکه هوشمند دانش (شهد) با هدف تأسیس این شبکه با سرمایه گذاری مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و همکاری و هدایت دستگاه های حاکمیتی و سرمایه گذاران راهبردی برگزار شد.



به گزارش روابط عمومی مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، این نشست روز یکشنبه ٢٥ بهمن ١٣٩٤ در ساختمان مؤسسه و با حضور جناب آقای دکتر شهاب‌الدین غندالی مدیرعامل مؤسسه، دکتر مهر محمدی رییس دانشگاه فرهنگیان، دکتر کریم‌زادگان معاون سازمان فناوری و اطلاعات کشور، دکتر مرادی نماینده مرکز ملی فضای مجازی، مهندس نیری معاون مرکز همکاری های ریاست جمهوری و … برگزار شد.

این شبکه در راستای تحقق عدالت آموزشی و یکپارچه سازی بستر ارائه محتوا و خدمات آموزش الکترونیک و هم افزایی و بهره وری هرچه بیشتر در استفاده از ظرفیت های موجود آموزشی، فرهنگی، رسانه ای و فناوری های نوین و تحت سیاستگذاری و نظارت دستگاه های حاکمیتی ذیربط و با مشارکت بخش خصوصی بر اساس مصوبه هیات مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان ایجاد می شود.

دکتر شهاب الدین غندالی مدیر عامل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به رویکرد فرهنگی مؤسسه، ورود به سرمایه گذاری های جدید در حوزه فناوری اطلاعات را اقدامی مناسب دانست و گفت: به رغم اقداماتی که در زمینه ایجاد زیر ساخت های فناوری اطلاعات از زمان مرحوم علاقه مندان انجام شده، خلاء های جدی در این زمینه در آموزش و پرورش کشور وجود دارد.

وی تصریح کرد: اینک که فضاهای آموزشی رشد پیدا کرده و گسترده شده این خلاء بیش از پیش احساس می شود و نظام آموزشی کشور نتوانسته از امکانات و تکنولوژی های جدید به موقع استفاده کند و نتوانسته ایم در جهت اهداف نظام تعلیم و تربیت در جامعه از آن بهره ببریم .

دکتر غندالی با اشاره به اینکه ضرورت توجه به این امر در مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان مورد بحث و بررسی قرار گرفت، افزود: در نهایت برنامه ای در قالب شبکه هوشمند مطرح شد تا سازمان هایی که می توانند در این زمینه موثر باشند، اجازه ندهند مانند ابزارهای کمک آموزشی شرکت های مختلف بدون توجه به اصول و استانداردها ظهور کنند و در حوزه فضای مجازی و شبکه های هوشمند، نظام آموزش و پرورش کشور را متأثر سازند.

مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: از این رو هماهنگی خوبی بین نهادهای ذیربط انجام شد و پیشنهاد می شود تمامی سازمان هایی که در ارتباط با این موضوع فعالیت می کنند به لحاظ فکری و مالی در این مجموعه جدید شریک شوند تا این کار میسر شود.

وی گفت: به رغم اینکه مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان یک مؤسسه خصوصی است و  از زوایه مسائل اقتصادی و سودآوری به مسائل نگاه می کنیم اما رسالت و تکلیفی هم در حوزه آموزش و پرورش برای خود قائل هستیم و در حوزه هایی که می تواند به آموزش و پرورش کمک کند و سودآوری مناسبی هم برای مجموعه داشته باشد اولویت نخست مؤسسه برای سرمایه گذاری و فعالیت است.

دکتر غندالی در پایان ضمن استقبال از همکاری با سایر نهادهای ذیربط، اظهار امیدواری کرد که با همکاری سایر شرکاء این طرح، گام مهمی در راستای ارتقاء کیفی نظام تعلیم و تربیت کشور برداشته شود و سود حاصل از این سرمایه گذاری نیز به فرهنگیان کشور بازگردد.

«شهد» یک طرح هوشمندانه از سوی مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان است

رییس دانشگاه فرهنگیان نیز ضمن ابراز خرسندی از تقبل این مسئولیت از جانب مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: مایه تحسین است که صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان یک رکن اقتصادی و غیردولتی در خدمت توسعه کشور است و برای توسعه کیفی آموزش و پرورش به تفکر افتاده است و شبکه هوشمند دانش یک طرح هوشمندانه از سوی این مؤسسه است.

دکتر مهر محمدی با اشاره به آمادگی کامل دانشگاه فرهنگیان برای همکاری با این طرح، افزود: دانشگاه فرهنگیان یک نهاد استراتژیک در خدمت توسعه آموزش و پرورش است به طوری که هر تغییر و تحولی در آموزش و پرورش اتفاق بیافتد، مبدأ آن دانشگاه فرهنگیان و از جانب معلمانی است که در این دانشگاه تربیت می شوند.

وی با اشاره به اینکه یکی از جنبه ها و رگه های تحولی در آموزش و پرورش مربوط به توسعه آموزش الکترونیک است، تصریح کرد: یکی از برنامه های ما تربیت معلمانی کاملاً روزآمد و آشنا به فناوری اطلاعات روز است و امیدواریم از این شبکه هم برای تقویت شایستگی معلمان به نیکویی استفاده کنیم.

سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی آماده همکاری با صندوق ذخیره فرهنگیان است

نماینده سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش ضمن اشاره به اینکه آنگونه که باید در در حوزه فناوری اطلاعات در آموزش و پرورش اقدام جدی صورت نگرفته است، گفت: از اقداماتی که در حوزه توسعه خدمات الکترونیکی در حوزه محتوا و خدمات آموزشی بود بحث پایه گذاری شبکه ملی مدارس ایران (شبکه رشد) بود که کار خوبی در کشور قلمداد می شود و امروز نیز به عنوان ظرفیت بسیار خوب در عرصه ارائه خدمات در حال فعالیت است.

مهندس باهو ضمن اشاره به اقدامات آموزش و پرورش در زمینه تولید نرم افزارهای آموزشی در حوزه اسناد بالادستی تصریح کرد: کارهای بسیار خوبی انجام شد و در نهایت سند توسعه فناوری اطلاعات در آموزش و پرورش در سال ١٣٨٦ به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسید.

 وی افزود: اخیرا یک توافقنامه ای بین مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و سازمان پژوهش امضاء شد و امید است با این حرکت جدید که در حوزه ارائه خدمات فناورانه صورت گرفته، ضمن استفاده از تمام پتانسیل های جامعه، راهبری واحدی را ایجاد کنیم و بحث استانداردسازی و توجه به سیاست های کلی آموزش و پرورش را نیز در نظر داشته باشیم.

زیرساخت های سازمان فناوری اطلاعات ایران در خدمت «شهد» است

رئیس مرکز برنامه ریزی و توسعه راهبردی سازمان فناوری اطلاعات ایران با اعلام آمادگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای همکاری با هر گونه حرکتی در حوزه فرهنگی و آموزشی در حوزه IT گفت: زیرساخت هایی که توسط سازمان فناوری اطلاعات در سطح همه استانهای کشور فراهم شده در خدمت مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و شبکه هوشمند ملی قرار دارد.

دکتر کریم زادگان با اشاره به فعالیت های گسترده این سازمان در سطح ملی به ویژه در حوزه شبکه پرسرعت ملی و مراکز داده ی استانی افزود: سازمان فناوری اطلاعات به جز اینکه فراهم کننده زیرساخت فیزیکی برای فناوری اطلاعات در کشور است، پشتیبانی کننده کسب کارهایی است که مبتنی بر فناوری اطلاعات در عرصه های مختلف بانکی، بیمه، بهداشت، آموزش و ... باشد.

وی با اشاره به اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان می تواند در زمینه سرمایه گذاری در حوزه آموزش پیشتاز باشد، تصریح کرد: در حال حاضر ١٠ بنگاه اول اقتصادی جهان نه صاحب چاه نفت است و نه صاحب پتروشیمی بلکه فقط صاحب ایده است و سردمداران این ایده ها صاحب شرکت هایی هستند که شاید ده سال پیش اصلاً وجود نداشتند. آنها جوانانی هستند که ١٠ سال پیش فقط فکر داشتند و آن فکر و ایده را به عمل رساندند.

رئیس مرکز برنامه ریزی و توسعه راهبردی سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: حداقل سرمایه مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان دسترسی به یک میلیون معلم تربیت شده در نظام آموزشی کشور است و مؤسسه باید یک اتاق فکر در رده بالا داشته باشد و از ظرفیت مشاوران ایرانی بهره مند شود و از مشاوران عالی رتبه ایرانی که در کمپانی های تراز اول جهان می درخشند دعوت شود تا به منظور ثروت آفرینی، ایده های نوینی را برای ورود به عرصه سرمایه گذاری ارائه و عملیاتی نمایند.

دکتر کریم زادگان در خاتمه یادآور شد که شبکه هوشمند دانش، مدل کسب و کار مناسبی است که نه تنها اقتصادی و ثروت آفرین است بلکه می تواند غنی ترین بستر محتوای موجود کشور برای تغذیه آموزش و پرورش و چه بسا آموزش عالی و دوره های مهارتی  و ... باشد.

هدف اصلی توسعه فناوری، کسب ثروت و ایجاد رفاه برای مردم است

نماینده مرکز همکاری های  فناوری و نوآوری های ریاست جمهوری با اشاره به اینکه مجموعه مرکز همکاری های فناوری، سی و دومین سال تأسیس خود را پشت سر گذاشت، گفت: عمده دغدغه این مجموعه در سطح انتقال فناوری بود و طی سال های گذشته بحث توسعه فناوری و تحقق اقتصاد دانش بنیان از محورهای فعالیت مجموعه بوده است.

مهندس نیری افزود: در حال حاضر بیش از ٢٧ فناوری در حوزه فعالیت های مجموعه است و پارک فناوری های پردیس، توسعه فناوری نانو و نهادهای سرمایه گذاری مثل صندوق توسعه تکنولوژی، انجمن های تخصصی از خروجی های این مجموعه به شمار می رود.

وی با تأکید بر اینکه هدف اصلی توسعه فناوری این مجموعه در راستای کسب ثروت و ایجاد رفاه برای عموم مردم است، تصریح کرد: در تشکیل شبکه هوشمند دانش چند اتفاق مهم روی داده است. نخست آنکه محوریت کار در اختیار بخش خصوصی است و یک مجموعه اقتصادی متعلق به فرهنگیان محوریت این موضوع را به عهده گرفته که با تدبیر جناب آقای دکتر غندالی، این اتفاقی خجسته در سیاستگذاری  این طرح است.

نیری گفت: نکته دوم اینکه این شبکه بر محوریت فناوری پایه گذاری شده است و نباید اینطور فکر کرد که توسعه فناوری یک توسعه هزینه کردی بدون بازگشت است زیرا ارزش آفرینی و ثروت اندوزی در دنیای امروز در دستان نوآوران است اما فناوری و نوآوری اگر همراه با ایجاد یک کسب و کار مناسب نباشد محکوم به شکست است .

وی همچنین ضمن اعلام آمادگی مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری برای همکاری با این طرح ملی یادآور شد: شبکه هوشمند دانش اقدام بزرگی است که سنگ بنای آن را مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان گذاشته اما باید تمامی نهادهای مرتبط برای تحقق و به ثمر نشستن آن همکاری کنند.

لزوم توجه به اهداف پرورشی در شبکه هوشمند دانش

مشاور معاونت پرورشی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه از خیلی پیش نیاز به این امر احساس می شد گفت: روح کلی حاکم بر سند تأسیس شبکه هوشمند ملی همچنان آموزشی است و به حوزه پرورشی و تربیتی کمتر توجه شده است و لازم است با همکاری یکدیگر روح تربیتی و پرورشی را بر شبکه هوشمند دانش حاکم کنیم.

مهندس هاشمی افزود: معاونت پرورشی در حوزه تولید محتوا مجموعه ای به ظرفیت حدود ٨٠٠ گیگا بایت برای استفاده مربیان و همکاران فرهنگی  آماده کرده است که می توان در طرح شهد از آن استفاده کرد. جامعه هدف ما ٧٠ هزار مربی سراسر کشور است که مدیریت راهبری موضوع تربیتی دانش آموزان را بر عهده دارند.

وی تصریح کرد: باید در نظر داشته باشیم که حدود ١٨ هزار دانش آموز در در ٨٧ کشور در خارج از ایران در حال تحصیل هستند و لازم است شبکه هوشمند دانش آنها را نیز مدنظر قرار دهد.

مهندس رمضانی مشاور معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش نیز ضمن استقبال از این طرح شبکه هوشمند دانش گفت: انتظار ما این است که شبکه هوشمند دانش در حوزه تربیت بدنی و سلامت که بخش بزرگی از نیازهای دانش آموزان کشور است نیز وارد شده و این ظرفیت را پوشش دهد.

دانشگاه شیراز به عنوان نهاد آموزشی پیشگام در حوزه IT آماده همکاری با «شهد» است

استاد دانشگاه شیراز و مدیر مرکز آموزش های مجازی این دانشگاه با اشاره به اینکه طرح شبکه هوشمند ملی بر عدالت آموزشی استوار است گفت: این طرح در عین حال که در حوزه آموزشی و پرورشی بسیار کارآمد است یک کار اقتصادی بسیار بزرگ است.

دکتر محمدی افزود: دانشگاه شیراز ١٢ سال است که دانشکده آموزش های الکترونیکی دارد و تاکنون بیش از ١٥ هزار فارغ التحصیل در این رشته داشته است و این دانشگاه نیز اعلام آمادگی می کند که در هر زمینه ای که لازم باشد برای تحقق شبکه هوشمند دانش همکاری کند.

هدف «شهد» تولید محتوای مناسب برای دانش آموزان است

مدیرعامل شرکت صنایع آموزشی با اشاره به اینکه این شرکت به عنوان مجری اصلی طرح شبکه هوشمند دانش انتخاب شده است از منظر اقتصاد آموزش و پرورش به طرح پرداخت و گفت: خروجی آموزش و پرورش نیروهایی است که در نهایت باید انسان های توسعه یافته ای باشند تا اجتماع را به یک اجتماع توسعه یافته تبدیل کنند.

معصومی افزود: نیازهای نیروی انسانی توسعه یافته مشخص است و دانش آموزی که می خواهد تربیت شود به فضای آموزشی، معلم، کتب درسی و تجهیزات آموزشی و همچنین وسایل کمک آموزشی در حوزه سخت افزار و نرم افزار نیاز دارد.

وی با اشاره به اینکه امروزه در حوزه نرم افزار در فضای مجازی تولید محتوای آموزشی نقش بسیار موثری در ارتقاء کیفیت نیروی انسانی ایفا می کند، تصریح کرد: یکی از پارامترهای مهم استفاده از وسایل آموزشی و تولید محتوای مناسب برای دانش آموزان است.

مدیر عامل شرکت صنایع آموزشی طرح شبکه هوشمند دانش را در راستای کاهش هزینه های ناشی از افت تحصیلی عنوان کرد و یادآور شد: شبکه هوشمند دانش می تواند در جهت ارتقاء کیفیت آموزشی برای دانش آموزان کشور مثمر ثمر باشد و خروجی آن انشان های توسعه یافته است.

مهندس نورهان مدیر امور حقوقی و قراردادهای مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان نیز گفت: امید است با اتخاذ تدابیر مناسب، راه اندازی شبکه هوشمند دانش بتواند خواسته کامل آموزش و پرورش را با دیدگاه تسری به جامعه برآورده کند.

«شهد» می تواند نقصان موجود در حوزه تولید محتوا را رفع کند

نماینده هلدینگ گسترش الکترونیک مبین با اشاره به اینکه محور هدف گذاری برای دانش آموزان بوجود آوردن فرزندانی خلاق و نوآور است گفت: با نظام فعلی آموزشی کشور یعنی نظام کلاسیک و کادر بندی شده امکان پذیر نیست و باید رویکرد خود را تغییر دهیم.

وی افزود: اگر می خواهیم فرزندانی خالق تکنولوژی را پرورش دهیم باید از بحث ایجاد سیستم و بستری برای خلاقیت و نوآوری برای دانش آموزان کار کنیم و به نظر می رسد شبکه هوشمند دانش ظرفیت لازم برای پر کردن این خلاء را خواهد داشت.

«شهد» می تواند شتاب دهنده تولید محتوا و آموزش باشد

نماینده مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به بازار رو به رشد فناوری اطلاعات گفت: بازار خرید و فروش محتوای آموزشی میلیاردها دلار ارز ش دارد و شبکه هوشمند دانش نیز می تواند سهمی از این بازار را نصیب خود کند.

دکتر مرادی افزود: زیر ساخت لازم برای اجرای ایده ها از ده سال گذشته فراهم شده و اکنون نیازمند یک ایده و خلاقیت هستیم تا بستری برای استفاده ایجاد کند، بستری که دارای شرایط زیر باشد:

- بستری باشد برای اینکه محتوای آموزشی که در فضای کشور تولید می شود را به دست مخاطب برساند.

- بستری باشد که به عنوان بانک ایده برای معلمان کشور عمل کند.

- بستری فراهم شود که در آن معلم خلاقیتش را بروز دهد و دانش آموز و والدین از محتوایی که معلمان تولید می کنند استفاده کنند. این بستر ارزش آفرین و ثروت آفرین بر ای معلم می شود.

شبکه هوشمند دانش، یک طرح اقتصادی فرهنگی است

معاون برنامه ریزی و امور شرکت های مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به  اینکه دورنمای خوبی برای این طرح وجود دارد گفت: مؤسسه به عنوان یک بنگاه اقتصادی در درجه اول تلاش دارد که با جهت گیری های اقتصادی فعالیت های خود را پیش ببرد اما اینکه در ظرف و دل مجموعه ای به نام فرهنگیان در حال فعالیت است و در آموزش و پرورش تعریف می شود، نمی تواند از فضای فرهنگی و آموزشی کشور دور باشد.

دکتر علیمرادی افزود: مدیران مؤسسه خودشان از مسئولان آموزش و پرورش بوده و حتی جهت گیری های مؤسسه به نوعی متوجه مسائل آموزشی است که ثمره آن تلاقی دو مبحث اقتصاد و آموزش و پرورش و ارتقاء و توسعه آموزش است.

در این نشست همچنین دکتر آهنگری رییس ستاد اجرایی شبکه هوشمند دانش به معرفی کامل این طرح و جزییات آن پرداخت که در قالب سرفصل های زیر قابل بیان است:

اهداف و ماموریت های شبکه هوشمند دانش

از مهم ترین اهداف و ماموریت های این شبکه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    توجه به مشارکت هر چه بیشتر معلمان و اساتید در فرایند تولید محتوای آموزش الکترونیکی
    تشکیل هسته پویا و گسترده ممیزی و رتبه بندی محتواهای آموزشی
    روزآمد سازی و تدوین استانداردهای توسعه محتوا و خدمات آموزش الکترونیکی
    ایجاد شبکه بازار معرفی و عرضه محصولات فرهنگی و آموزشی و صنایع مرتبط با دانش آموزان و معلمان سراسر کشور
    همکاری با وزارت آموزش و پرورش در توسعه هوشمند سازی مدارس
    تلاش برای تحقق سامانه تعلیم و تربیت هوشمند در کشور
    توسعه شبکه جامع آموزش الکترونیکی در سطح دانشگاه ها و سایر دستگاه های فرهنگی و آموزشی کشور

نهادهای همکار در زمینه ایجاد شبکه هوشمند دانش

شبکه هوشمند دانش با محوریت مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و همکاری و مشورت چندین نهاد مرتبط دولتی تشکیل خواهد شد و روسای این مراکز و نهادها به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری شهد فعالیت خواهند داشت:

    رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به عنوان ریاست شورای سیاستگذاری
    مرکز همکاری های ریاست جمهوری به عنوان نایب رییس شورا
    دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش
    رییس مرکز ملی فقضای مجازی
    رییس سازمان فناوری و اطلاعات ایران
    مدیرعامل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان رییس شورای راهبری
    رییس دانشگاه فرهنگیان
    معاون آموزشی وزارت آموزش و پرورش
    معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش
    معاون پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش
    معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش
    مدیرعامل شبکه هوشمند دانش به عنوان کارگزار تخصصی مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان
    مدیر شورای راهبری
    دانشگاه شیراز به عنوان دانشگاه مادر و پیشرو در آموزش های الکترونیکی
    سه نفر کارشناس ارشد در حوزه فاوا

از سوی دیگر امتیاز شبکه هوشمند دانش به مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان تعلق دارد از این رو مؤسسه ضمن تلاش و برای فعال نمودن بخش خصوصی در این عرصه، نسبت به ایجاد بازار رقابتی به منظور کیفیت بخشی در طراحی و تولید محتوای آموزشی در جهت تعلیم و تربیت شایسته دانش آموزان اقدام می کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین