|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۰
کد خبر: ۸۳۴۶۱
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۸
سفیر ایران در ترکیه در ارتباط با وضعیت اتحادیه دموکراتیک کردستان سوریه نیز گفت: ما نگرانی‌های ترکیه را درک می‌کنیم و از دید ما راه حل مساله سوریه کمک به شکل‌گیری یک دولت قدرتمند در دمشق است.
سفیر کشورمان در ترکیه گفت: اجازه نخواهیم داد کشورهایی که اتکا به خواست ملت‌هایمان را ندارند در روابط ایران و ترکیه تاثیر بگذارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،علیرضا بیکدلی در پایان دوره ماموریت خود در جمع خبرنگاران ترکیه در آنکارا با تاکید بر نقش تعیین‌کننده رسانه‌ها در تنظیم روابط بین دو کشور گفت: روابط بین دو کشور ایران و ترکیه در هر وضعیتی باشد، رسانه‌ها در تعیین این وضعیت نقش تعیین‌کننده‌ای دارند و به دلیل اینکه روابط ایران و ترکیه در حال حاضر در جایگاهی خوب قرار دارد، رسانه‌ها نیز در این زمینه باید نقش مثبت و پرتحرکی ایفا کنند.

وی با تاکید بر اینکه توجه رسانه‌های دو کشور به مناسبات طرفین نشانگر اهمیت روابط است، اظهار داشت: روابط ایران و ترکیه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی گسترده است و رسانه‌ها نیز به دلیل گستردگی این روابط هر روز به مسایل فی‌مابین می‌پردازند.

سفیر ایران در آنکارا با اشاره به اینکه روابط دوستانه ایران و ترکیه این اطمینان را می‌دهد که روابط در مسیر مثبت بوده و این مسیر ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: در هر زمان مسایل و معضلات جدیدی شاید در پیش روی روابط دو کشور قرار بگیرد ولی ما باید اطمینان داشته باشیم که مکانیزم‌های لازم را برای حل این مسایل در اختیار داریم.

بدون همکاری ایران و ترکیه توسعه در دو طرف میسر نخواهد بود

بیکدلی با اشاره به اینکه اهداف بزرگی در پیش روی روابط دو کشور است، توضیح داد: بدون همکاری ایران و ترکیه توسعه در دو طرف میسر نخواهد بود و به صراحت می‌گویم، در کنار هم بودن و نزدیکی دو کشور موجب قدرتمندی و ثروتمندی دو طرف می‌شود و جدایی این دو نیز موجب تضعیف طرفین می‌شود و نباید فراموش کرد که علاوه بر نیاز متقابل، منطقه و جهان اسلام هم نیازمند اتحاد و نزدیکی ایران و ترکیه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر هفته گذشته ابراهیم رحیم‌پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به ترکیه گفت: وی در این سفر با فریدون سینرلی اوغلو قائم‌مقام وزارت خارجه ترکیه و نیز امید یالچین معاون وزیر خارجه دیدار کرد و این دیدار پنج ساعته فرصتی برای طرح تمامی مسایل در ارتباط با ابعاد همه‌جانبه روابط دو کشور فراهم کرد.

برنامه‌ سفرهای مسئولان دو کشور به تهران و آنکارا

به گفته بیکدلی، دو طرف در این سفر برنامه‌ریزی‌های سال ۲۰۱۶ را انجام دادند و پیشنهادهای خود را نیز ارایه کردند و در این راستا در شش ماهه نخست سال جاری میلادی احمد داود اوغلو نخست وزیر ترکیه به ایران سفر خواهد کرد و سفر ظریف نیز به ترکیه انجام خواهد شد. علاوه بر آن حسن روحانی رییس‌جمهوری کشورمان برای شرکت در سومین اجلاس شورای عالی همکاری‌های راهبردی دو کشور به آنکارا سفر خواهد کرد.

وی افزود: دیدار سه‌جانبه وزیران خارجه ایران، ترکیه و جمهوری آذربابجان در ایران و نیز مجموعه‌ای از سفرهای اقتصادی دو طرف نیز در شش ماهه نخست انجام خواهد شد.

زیرساخت‌های توسعه روابط فراهم است

به گزارش ایلنا،سفیر ایران در آنکارا هدف‌گذاری برای رساندن حجم تجارت دو کشور به رقم ۳۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ میلادی را یادآور شد و افزود: رقم یادشده می‌تواند تحقق یابد. ایران و ترکیه در سال‌های تحریم، رقم مبادلات اقتصادی ۲۳ میلیارد دلار را تجربه کرده‌اند. دو کشور زیرساخت‌های لازم را برای رشد و توسعه اقتصادی فی‌مابین فراهم کرده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه طبق پیش‌بینی‌های به عمل آمده دو طرف در بخش انرژی باید ۱۵ میلیارد دلار حجم تجارت داشته باشند، ابراز داشت: مساله حکمیت و داوری بین دو کشور به نتیجه رسیده و طرفین می‌توانند همکاری‌های خود در زمینه نفت، گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر را توسعه بدهند. علاوه بر این قرار گرفتن ترکیه در مسیر ترانزیت ایران به اروپا فرصتی برای توسعه همکاری‌ها در بخش حمل و نقل فراهم می‌سازد.

ترکیه در دوران تحریم‌ها در کنار ایران قرار داشت

بیکدلی با اشاره به اینکه در ۱.۵ سال گذشته از بخش خصوصی ترکیه برای دوران بعد از تحریم جهت شناسایی بازار ایران دعوت به عمل آمده است، خاطرنشان کرد: ترکیه در دوران تحریم‌ها در کنار ایران قرار داشت و مردم ایران این مساله را فراموش نخواهند کرد. ترکیه از مزیت‌های اقتصادی فراوانی در رابطه با اقتصاد ایران برخوردار است ولی باید این مزیت‌ها را به حرکت درآورد و با رقبای قدرتمند خود رقابت کند.

وی با اشاره به اینکه هنوز در بخش خصوصی ترکیه نوعی احتیاط در رابطه با بازار ایران وجود دارد، افزود: کارشناسان و صاحب‌نظران باید به بخش خصوصی در این رابطه جسارت بدهند.

سفیر ایران در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران ترک در زمینه تلاش ترکیه برای بهبود روابط با اسرائیل و نزدیکی ترکیه به عربستان و دیدگاه ایران در این زمینه گفت: روابط ایران و ترکیه ریشه‌دار و تاریخی است. هر دو کشور به منطقه و جهان اسلام تعلق دارند و گرایشات هر یک از دو کشور در سیاست‌های خارجی خود باید منطبق بر روابط تاریخی و ریشه‌دار بین دو طرف تنظیم شود.

وی با تاکید بر اینکه نقش ایران و ترکیه در صلح و ثبات منطقه و جهان اسلام نقشی محوری است، گفت: ایران و ترکیه باید در راستای وحدت جهان اسلام حرکت و معضلات و مشکلات را با یاری یکدیگر حل کنند.

عربستان باید با واقعیت‌های منطقه کنار بیاید

وی در پاسخ به سوال دیگری در زمینه ادعاهای موجود درباره مداخله زمینی عربستان در سوریه و نگرانی‌های ترکیه از اتحادیه دموکراتیک کردستان سوریه گفت: عربستان سرزمین وحی است و قبله مسلمانان در عربستان قرار دارد و ما با مردم عربستان به عنوان بخشی از جهان اسلام روابط خوبی داریم.

بیکدلی ادامه داد: متاسفانه سیاست‌های عربستان در طول چندین دهه گذشته منطقه را دچار بحران کرده و ما در هر بحران در منطقه، دست سعودی‌ها را می‌بینیم. عربستان باید با واقعیت‌های منطقه کنار آمده و در جهت نزدیکی کشورهای منطقه و جهان اسلام عمل کند، نه در راستای تفرقه. ایران و ترکیه دو کشور قدرتمند و صاحب فرهنگ هستند و اجازه نخواهند داد که دیگر کشورها با مناسبات عمیق و تاریخی آنها بازی کنند.

وی افزود: ایران و ترکیه دو کشور مدنی و متکی به آرای مردم هستند و این ویژگی، ما را از دیگر کشورها که این ویژگی را ندارند متمایز می‌کند و ما اجازه نخواهیم داد کشورهایی که ویژگی‌های ما در اتکا به آرای مردم و خواست ملت‌هایمان را ندارند در روابط ایران و ترکیه تاثیر بگذارند.

سفیر ایران در ترکیه در ارتباط با وضعیت اتحادیه دموکراتیک کردستان سوریه نیز گفت: ما نگرانی‌های ترکیه را درک می‌کنیم و از دید ما راه حل مساله سوریه کمک به شکل‌گیری یک دولت قدرتمند در دمشق است.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: فعالیت گروه‌های مختلف در سوریه به دلیل خلاء قدرت در سوریه است و ما به جای اینکه خود را با حواشی مشغول کنیم باید به مساله اصلی که کمک به حل و فصل اساسی بحران سوریه بر اساس انتخاب مردم آن کشور است، بپردازیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین