»
کد خبر: ۸۲۸
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۵
ما هم باید سعی کنیم رفتار و گفتارمان تفریقه ای ایجاد نکند تا دولت بتواند با فراغ بال به حل مشکلات کشور بپردازد.
تدبیر و امیدبهار نوشت؛ هیاهویی که بعضی تندروهای اصولگرا علیه دولت منتخب مردم به پاکرده بودند، با معرفی کابینه او به اوج خود رسید. کابینه ای که رضایت نسبی اغلب اصلاح طلبان، میانه رو ها و اصولگرایان میانه رو را جلب کرد، خشم تندرو ها را برانگیخت، اما به گفته محمد هاشمی، برادر و رییس دفتر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، این تندروها برای تغییر دادن تلاش بی مورد می کنند. محمد هاشمی می گوید برآیند نیروهای سیاسی کشور به نفع این دولت است. دولتی که نمی خواهد حتی یک قدم از منافع مردم عقب بنشیند.

بخشی از اصولگرایان تندرو، فشار به دولت جدید را شروع کرده اند. آیا این فشارها می تواند دولت تدبیر و امید را از پیمودن مسیری بازدارد که به مردم وعده داده بود؟
این فشاری که شما از آن سخن می گوید، آن قدر تاثیر گذار نیست که از بتواند دولت آقای حسن روحانی را از مسیر خود خارج کند. آقای حسن روحانی در دوران تبلیغات انتخاباتی به مردم وعده هایی دادند که مصر هستند به همه آن ها عمل کنند؛ فشارهایی که این روزها سعی می شود به دولت وارد شود، در عزم دولت خللی وارد نمی کند.

 پس از معرفی کابینه بعضی از اصولگرایان تند رو سعی کردند با زیر سوال بردن بعضی از وزرای پیشنهادی، رییس جمهوری را به عقب نشینی ناچار کنند. آیا حسن روحانی در مقابل این فشارها تسلیم می شود؟
تاکنون ندیدم به دولت یا شخص رییس جمهوری فشار خاصی وارد شود که بتواند بر عزم دولت تاثیر بگذارد؛ البته اجرای برنامه های دولت یازدهم و عمل به وعده هایی که این دولت به مردم داده است، نیازمند همدلی همه گروه ها و جناح های سیاسی است. برداشت شخصی من از سخنان غیررسمی که در گوشه و کنار شندیدم، شکل گرفتن یک عزم جدی برای حل مشکلات کشور است. برآیند نظر تمام نیروهای سیاسی فعال در کشور درباره نحوه چنیش دولت و اعضای کابینه رضایت بخش است.

مجموعه نظام به این جمع بندی رسیده است برای حل مشکلات مردم و حل معظلاتی که مردم دست به گریبان آن هستند، هماهنگی و انسجام یک ضرورت است. دولت یازدهم با مشکلاتی در حوزه های داخلی، خارجی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دست به گریبان است. هرچند که دولت برای حل این مشکلات برنامه ریزی کافی انجام داده است، لازم است جناح های سیاسی برای برطرف کردن این مشکلات انسجام داشته باشند. کشور در شرایطی نیست که بتوانیم نیروها را صرف تلاش برای خنثی کردن کارشکنی ها یا سنگ اندازی رقبا کنیم. امیدورام برآینده نیروهای همه گروه ها و جناح های سیاسی، با درک درستی که از شرایط کشور دارد، در جهت مثبت صرف شود. در این صورت است که می توان امید داشت نتیجه مطلوب، در مدت زمان کمی حاصل شود.

پس به گمان شما فشارهایی که به حسن روحانی درباره اعضای پیشنهادی دولتش وارد می شود، به جایی راه نخواهد داشت؟
 غالب مردم و اکثر گروه های سیاسی باور دارند اجرای برنامه های دولت مهم تر از نام یا گرایش سیاسی یکی از وزرای کابینه است. هرچند قبول دارم که بعضا بعضی نکته ها یا مسائل درباره برنامه ها یا وزرای پیش نهادی دولت مطرح می شود، اما نکته هایی که مطرح می شود ممکن است تعابیر و آثار مختلفی در کشور داشته باشد. لزوما این فشارها کند شدن حرکت دولت در مسیر وعده داده را منجر نمی شود.
اما بعضی از تندرو ها در مقاطعی موفق شدند با فشارهایی که به دولت یا جناح های سیاسی وارد می کنند، آن ها را به عقب نشینی وادار کنند.

هر کنشی، در هر مقطع زمانی، تاثیری خاص دارد. ممکن است یک کنش خاص در یک مقطع زمانی تاثیر بازدارند و تخریبی داشته باشد، اما همان کنش در شرایطی دیگر ممکن است تاثیر شتاب دهنده داشته باشد. تجربه این سال ها نشان داده در بیشتر مواقع رفتارهای کیهان و دوستان اثری معکوس داشته است. خصوصا در چند ماه اخیر و در مقطع انتخابات ریاست جمهوری یازدهم دیدیم که مردم برخلاف آنچه تندروها می خواستند، عمل کردند. منظورم این نیست که در تمام موارد مردم برخلاف خواست تندروها عمل کردند ولی با توجه به بلوغ سیاسی مردم می توانیم امیدوار باشیم دیگر رفتارها و ادبیات این گروه ها برای عامه مردم جذاب و تاثیر گذار نیست. میزان فشاری که تندروها می توانند به دولت و آقای روحانی وارد کنند، بسیار کمتر از آن چیزی است که سعی می کنند نشان دهند. از سوی دیگر بیشتر گروه های سیاسی، گذشته از تندروها و دلسوزان کشور به این جمع بندی رسیده اند که برای حل مشکلات کشور باید به صورت منسجم همراه این دولت باشند.

ما هم باید سعی کنیم رفتار و گفتارمان تفریقه ای ایجاد نکند تا دولت بتواند با فراغ بال به حل مشکلات کشور بپردازد.

این فشارها و تندروی ها به شکستن آشتی دولت- ملت منجر نمی شود که پس از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم انجام شد؟
این فشار ها از شروع انتخابات تا امروز به انسجام بیشتر مردم و گروه های سیاسی کمک کرده است. همان طور که گفتم لزوما همیشه نتیجه عملکرد یک گروه افراطی آن چیزی که می خواهد نیست. با توجه به اقبالی که مردم نسبت به انتخابات نشان دادند و انتخاب آگاهانه ای که کردند نشان داد دیگر آنچه برخلاف خواست و اراده ملی باشد، بی نتیجه می ماند. مردم ما مردمی آگاه هستند. این تندروها برای تغییر واقعیت ها، تلاش بی مورد می کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین