|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۳
کد خبر: ۸۱۹۱۲
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۱
ماموریت فرستادگان واتیکان و رم، تحکیم دوستی، صمیمت، صلح و نزدیک شدن دین اسلام و مسیحیت و در وهله بَعد برقراری سفر کاروان‌های زیارتی و سیاحتی کاتولیک‌های جهان بویژه ایتالیا و واتیکان به ایران است.
نامه آیت‌الله خامنه‌ای (به جوانان اروپا و آمریکا) را خوانده‌ام. دقیقا به همین دلیل ایران هستم و می‌خواهم همه مؤمنان مسیحی جهان را متوجه کشوری کنم که چهره‌ای صلح‌جو و خیرخواهانه دارد. معتقدم در جایی که ذهن‌ و تفکرِ قدرتمندان جهان نتوانسته است کاری کند، قلب‌ها و پاهای زائران حتما می‌تواند صلح را توسعه دهد.»

نامه مقام معظم رهبری که حدود دو ماه پیش پس از حوادث تروریستی فرانسه، انتشار تصاویر توهین‌آمیز به مقدسات اسلامی در یک نشریه فرانسوی و تشدید جریان اسلام هراسی از سوی مقامات و رسانه‌های غربی منتشر شد و پس از آن، سفر رییس‌جمهور ایران به واتیکان و دیدارش با رهبر کاتولیک‌های جهان برای تاکید بر ترویج صلح و پرهیز از خشونت و افراطی‌گری، هیأتی را از واتیکان و ایتالیا روانه‌ی ایران کرد تا این‌بار فراتر از گفتمان، برای ایجاد جهانی عاری از خشونت، گام برداشته شود.

واتیکان و ایران به این باور رسیده‌اند که پیوند ادیان و صلح‌جویی را از طریق "توریست" در جهان اشاعه دهند.

اسقف «مونسینیور آندره آتا»، رییس سازمان زیارت و گردشگری واتیکان در گفت‌وگویی با خبرنگار گردشگری ایسنا که در میانه گشت و گذر ادیان پایتخت ایران (سی تیر) ‌انجام شد، مؤمنان مسیحی را که قرار است به ایران سفر کنند "شاهدان صلح" خواند و گفت: زائران ما، مؤمنانی هستند که اوقات زیادی از شبانه‌روز را به دعا و نیایش می‌گذرانند، آن‌ها در سفر شاهدانی برای صلح هستند و من این تعبیر را دارم، در جایی که ذهن و تفکرِ قدرتمندان جهان نتوانسته است کاری کند، این قلب‌ها و پاهای زائران است که می‌تواند صلح را توسعه دهد.

ماموریت فرستادگان واتیکان و رم، تحکیم دوستی، صمیمت، صلح و نزدیک شدن دین اسلام و مسیحیت و در وهله بَعد برقراری سفر کاروان‌های زیارتی و سیاحتی کاتولیک‌های جهان بویژه ایتالیا و واتیکان به ایران است.

اسقف آتا معتقد است؛ سطح روابط و تعاملات ایران و واتیکان درحال حاضر، بهترین وضعیت خود را در کل تاریخ تجربه می‌کند.

فرستادگان واتیکان

او به گفتمانی که سال‌هاست بین ایران و واتیکان جریان دارد اشاره کرد و افزود: امروز شاهد به میوه نشستنِ آن گفتمان هستیم. هدف ما از سرگیری تورهای گردشگران مذهبی از اروپا و بویژه ایتالیا با مدیریت و برنامه‌ریزی واتیکان در ایران است، اتفاقی که در گذشته شاهد آن بودیم و برای مدتی متوقف شده بود.

اسلامی که آیت‌الله خامنه‌ای نشان داد

رییس سازمان زیارت و گردشگری واتیکان در پاسخ به این سوال که با توجه به تشدید تحرکات تروریستی و به دنبال آن اسلام‌هراسی که جهان را در برگرفته، چقدر قائل به این موضوع است که برقراری جریان گردشگری بین دو قطب اسلام و مسیحیت، می‌تواند مانع از گسترش این تفکر شود و جهانی عاری از خشونت را پدید آورد؟ گفت: در مطبوعات و رسانه‌های ایتالیا و اروپا خیلی درباره اسلام، کلی‌گویی می‌شود و این واژه آن‌قدر در کنار خشونت و تروریسم به کار رفته که متاسفانه اسلام به استعاره‌ای از خشونت و تروریسم تبدیل شده است. ما دقیقا به همین منظور می‌خواهیم، این سفرها از اروپا و ایتالیا به ایران برقرار شود تا مردم از نزدیک چهره‌ی متفاوت اسلام را در کشوری مثل ایران ببینند، چهره‌ای صلح‌جویانه و خیرخواهانه و مردمی از ادیان مختلف که در آرامش و ثبات، کنارهم در چنین کشوری زندگی می‌کنند.

«آتا» سپس به نامه‌ی مقام معظم رهبری خطاب به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی و همچنین دیدار اخیر حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی و پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، اشاره کرد و گفت: دقیقا به این دلیل در ایران هستیم. نخست به خاطر نامه آیت‌الله خامنه‌ای که از طریق مقامات ایرانی در ایتالیا به دست ما رسید. من این نامه را خوانده‌ام و آن را از طریق واتیکان به تمام دانشگاه‌ها و سازمان‌های جوانان مسیحی ایتالیا فرستادیم تا همه بخوانند و متوجه شوند اسلامی هم وجود دارد که در این قالب صحبت می‌کند. انگیزه دیگر این سفر، دیدار تازه‌ی پاپ فرانسیس و آقای روحانی بود که هر دو طرف خواستار شدند با جنگ، خشونت و شر مبارزه شود.

تصور نمی‌کردم ایران تا این حد باز باشد

رییس سازمان زیارت و گردشگری واتیکان و همراهانش که سه فرستاده از سازمان زیارتی رُم هستند و برای نخستین‌بار به ایران سفر کرده‌اند، از برخورد مردم، معاشرت اجتماعی زن‌ها و مردها، معماری شهری، آثار تاریخی و زندگی آزادانه ادیان مختلف در کنارهم، به هیجان آمدند و به این غافلگیری‌شان در طول مصاحبه، اشاره کردند.

فرستادگان واتیکان

«آتا» گفت: درست است که قبلا درباره ایران خیلی مطالعه کرده بودم و می‌دانستم ایران، آن کشوری نیست که رسانه‌های ما معرفی کرده‌اند، اما با این حال وقتی به ایران رسیدم، دیدم که اثر مطبوعات ما چقدر زیاد بوده است.

وی اظهار کرد: با وجود آن همه اطلاعات از ایران، این مواجهه‌ی از نزدیک بود که من را به شدت تحت تاثیر قرار داد. اصلا تصور نمی‌کردم ایران تا این حد کشوری باز و آماده‌ی گفت‌وگو و تعامل با جهان باشد. بویژه در مردم می‌بینم که به تعامل با جهان معتقدند و متوجه هستند توریسم کمک بزرگی به اقتصاد کشورشان می‌کند، این‌ها حاکی از آمادگی ذهنی و آگاهی مردم این کشور است و واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم و فکر نمی‌کردم ایران چنین کشوری باشد.

خبرنگاران مشهور ایتالیا برای ایران قلم می‌زنند

اسقف «آتا» سپس برنامه‌ای را که برای تعامل گردشگری با ایران درنظر گرفته است، تشریح کرد و افزود: پس از بازگشت به واتیکان، گروه کاری مشترکی با مقامات وزارت فرهنگ و ارتباطات، سازمان‌های حج و زیارت و گردشگری ایران تشکیل می‌دهیم تا برای سفر تعدادی از خبرنگاران مشهور ایتالیا که قلم شناخته شده‌ای دارند و مدیران آژانس‌های قوی این کشور که سفرهای زیارتی از ایتالیا در اماکن مقدس جهان اجرا می‌کنند، برنامه‌ریزی کنیم تا منظره‌ها و جاذبه‌های ایران را مشاهده کنند. هریک از آن‌ها می‌توانند تعداد زیادی گروه را از ایتالیا و سایر کشورهای اروپا به ایران، هدایت کنند و برای آن‌ها برنامه‌ریزی سفر داشته باشند.

طبق آماری که رییس سازمان زیارت و گردشگری واتیکان به ایسنا ارائه کرد، سالانه حدود 50 هزار زائر از این کشور به اقصی نقاط جهان سفر می‌کنند. تعداد زائرانی که تحت تاثیر برنامه‌ریزی واتیکان از خارج این کشور، به سفر می‌روند گاه تا 100 هزار نفر می‌رسد.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین