کد خبر: ۸۱۸۷۰
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۷
وزیر امور خارجه آلمان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان اظهار کرد: من در گفت وگو با طرف ایرانی متوجه این موضوع شدم که این آمادگی در ایران برای گفت وگو جهت بهبود روابط با عربستان وجود دارد و اینکه گام هایی در این مسیر برداشته شود.
اشتان مایر در پاسخ به سوال خبرنگار ایرانی مبنی بر اینکه زمانی اعلام شد که قرار است شما برای بار دوم به تهران بیایید که روابط تهران و ریاض دچار نوسانات و تحولاتی شده بود و آیا شما برای میانجگری بین ایران و عربستان این سفر را انجام داده اید، با توجه به اینکه بعد از ایران به عربستان سفر خواهید کرد؟ که این دیپلمات آلمانی در پاسخ گفت: لازم نیست که بین دو کشور همجوار ایران و عربستان بخواهیم وساطتی داشته باشیم.

وی به نقش و جایگاه ایران و عربستان و تاثیر آنها بر روی مسائل منطقه اشاره کرد و گفت: در جریان گفت وگوهایم با طرف ایرانی متوجه شدم که در آنها آمادگی گفت وگو برای بهبود روابط با عربستان وجود دارد و اینکه گام هایی در این مسیر برداشته شود.

به گزارش ایسنا، اشتاین مایر در ادامه نشست مطبوعاتی خود با ظریف با اشاره به اینکه در طول سه ماه گذشته این برای دومین بار است که به تهران سفر کرده است، گفت: این موضوع نشان دهنده این است که مطالب زیادی بین ایران و آلمان برای گفت وگو وجود دارد که برخی از این مسائل خوب و برخی از آنها نگران کننده است.

این دیپلمات آلمانی به اجرای برجام و بحث مذاکرات هسته ای اشاره کرد و گفت: ایران به وظایفی که در این راستا برایش مشخص شده بود عمل کرد و من مطمئن هستم و مطمئن می مانم که برجام، جهان و منطقه را مطمئن‌تر و امن‌تر کرده است.

وی با بیان اینکه دو طرف ایران و آلمان علاقه مند هستند که از فرصت به وجود آمده برای گسترش همکاری ها استفاده کنند، گفت: دو کشور چیزهای زیادی در بعدهای فرهنگی، علمی و دانش دارند که می توانند به یکدیگر عرضه کنند و گشایش روابط و گسترش آن برای هر دو طرف منافع خواهد داشت.

اشتان مایر با بیان اینکه مذاکرات هسته ای و اجرای برجام نشان داد که دیپلماسی و گفت وگو در عرصه سیاست خارجی فقط قائم به ذات نیست و می تواند تحرک ایجاد و راهکار ارائه کند، گفت: اگر به بحران های خونین در منطقه نگاه کنیم این موضوع به ما نشان می دهد که باید چیزی در منطقه عوض شود و این بحران ها باید با راهکار سیاسی و مذاکره حل و فصل شود.

این دیپلمات آلمانی با اشاره به بحث بحران سوریه ادامه داد: بین کشورهایی که در راستای ایجاد صلح در سوریه تلاش می کنند ممکن است برداشت های متفاوتی در مورد سوریه وجود داشته باشد ولی ما در مذاکرات وین به این باور رسیدیم که باید در این کشور همه قومیت ها و اقلیت های دینی و مذهبی در صلح و ثبات کنار هم زندگی کنند و جنگ و خونریزی به پایان برسد.

وی به آغاز مذاکرات ژنو 3 اشاره کرد و گفت: گفت وگوها در ژنو آغاز شده و چند روزی است که نمایندگان دولت سوریه و مخالفین گردهم آمده اند و برای موفقیت این مذاکرات همه کشورهایی که در این مسیر تاثیرگذار هستند باید تلاش کنند تا قراردادهای وین به اجرا درآید و از ادامه خونریزی ها جلوگیری شود.

این دیپلمات آلمانی با بیان اینکه ایران و عربستان در این زمینه می توانند نقش مهمی داشته باشند، ادامه داد: من در سفر قبلی که به ایران داشتم به این موضوع اشاره کردم که کشورهای مهم در منطقه در کنار علائق و منافع ملی در مورد وضعیت منطقه و همسایگان شان مسئولیت دارند و بار این مسئولیت را بر دوش می‌کشند که این موضوع در مورد مساله منطقه خاورمیانه دارای اهمیت زیادی است.

اشتان مایر در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به این سوال که آیا شما در جریان سفر به تهران حامل دعوت روحانی برای سفر به آلمان هستید؟ با اشاره مجدد به گسترش تعاملات ایران و آلمان در فضای جدید، گفت: چندی پیش معاون صدراعظم آلمان در راس یک هیات بلندپایه اقتصادی به تهران سفر کرد. طی هفت ماه گذشته 10 هیات مختلف از آلمان به تهران سفر کردند و هشت هیات دیگر نیز در راه هستند.

وی به دیدار روز چهارشنبه اش با حسن روحانی رییس جمهور کشورمان اشاره کرد و گفت: در دیداری که فردا با آقای روحانی خواهم داشت در مورد سفر آینده شان به اروپا نیز صحبت خواهم کرد.

این دیپلمات آلمانی در ادامه صحبت های خود به حضورش در جریان مذاکرات هسته ای اشاره کرد و گفت: یادم هست در جریان این مذاکرات با توجه به اختلافاتی که وجود داشت این امکان بود که این گفت وگو قطع شود و ما در شرایط دشوار نتوانیم به موفقیت دست پیدا کنیم ولی بر این موضوع تاکید داشتیم که باید سعی کنیم این گفت وگوها قطع نشود و شانسی را در این زمینه نگه داریم.

وی با بیان اینکه این برای وزرای خارجه خوشحال کننده است که روندی که در مورد یک موضوع برای رسیدن به یک راه حل شروع شده در زمان زندگی خاکی شان به ثمر برسد، گفت: من در شروع مذاکرات و پایان مذاکرات که به امضای برجام ختم شد حضور داشتم.

این دیپلمات آلمانی با اشاره به نقش آلمان در مذاکرات هسته ای و اینکه آلمان در این زمینه غیرفعال نبوده است، افزود: در شرایط جدید نه تنها زمینه برای گسترش روابط ایران و آلمان فراهم شده بلکه این زمینه برای گسترش روابط بین ایران و اتحادیه اروپا با توجه به رفع تحریم ها فراهم شده است.

وزیر خارجه آلمان در پاسخ به سوال خبرنگار آلمانی مبنی بر اینکه در چند روز آینده ما شاهد انتخابات در ایران هستیم و با توجه به اینکه شما گفتید برجام باعث ایجاد گشایش و تغییرات شد آیا این گشایش و تغییرات در ابعاد اجتماعی جامعه ایران نیز ایجاد خواهد شد، گفت: در سیاست خارجی نقطه وجود ندارد بلکه با علامت کاما و علامت سوال روبرو هستیم، جوامع هیچگاه سکون ندارند.

وی در بخش پایانی صحبت های خود با اشاره به نتایج مذاکرات هسته ای ادامه داد: امیدواریم این موضوع در بحث اجتماع داخل ایران نیز موثر باشد.

به گزارش ایسنا این دو دیپلمات ایرانی و آلمانی در پایان نشست مطبوعاتی مشترک در ضیافت شامی که از سوی محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان برگزار شده بود، شرکت کردند.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۴
0
3
Bravo
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین