کد خبر: ۸۱۸۶۴
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۶
وزیر خارجه کشورمان در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای آلمانی خود در وزارت خارجه خبر داد که اقدامات مقدماتی لازم برای انجام گفت وگوهای سطح بالا بین ایران و اروپا انجام شده و به زودی مذاکرات در این زمینه در سطح معاونین آغاز می شود.
ظریف در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای آلمانی خود در ابتدا با خوشامدگویی به این دیپلمات و هیات همراهش گفت: مایر در راس یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی به ایران سفر کرده و فردا نیز دیدارهایی را با برخی از مقامات کشورمان خواهد داشت و هیات همراهش نیز با همتایان ایرانی خود در بخش دولتی و خصوصی در خصوص گسترش روابط دوجانبه و چندجانبه گفت وگو و تبادل نظر خواهند کرد.

وی به روابط دیرینه ایران و آلمان در زمینه های سیاسی و اقتصادی اشاره کرد و گفت: ما امشب در مورد موضوعات مختلفی از جمله مسائل دوجانبه، اجرای برجام و ... گفت وگو کردیم. ما معتقدیم که اجرایی شدن برجام برای همه کشورها این فرصت را جهت گسترش تعاملاتشان در زمینه های مختلف با ایران فراهم کرده و این فرصت را نیز برای ایران به وجود آورده که با کشورهای مختلف در عرصه های اشاره شده همکاری داشته باشد.

ظریف به زمینه های گسترش همکاری بین ایران و آلمان در زمینه های سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: در این دیدار در مورد مسائل منطقه، مساله پناهندگان و افراط و تروریسمی که اکنون منطقه خاورمیانه با آن روبروست گفت وگو کردیم.

وی با بیان اینکه قرار شده که گفت وگو و تبادل نظر بین مقامات دو کشور در سطوح مختلف به صورت منظم ادامه پیدا کند، خاطرنشان کرد: امروز شرایط منطقه ما نیازمند همکاری و همفکری همه کنشگران منطقه ای و بین المللی است و خطری که اکنون منطقه ما با آن روبروست کل جهان را تهدید می کند.

ظریف با اشاره به آغاز مذاکرات ژنو 3 پیرامون مسائل سوریه، اظهار کرد: ما خوشحال هستیم که این مذاکرات آغاز شده ولی هنوز به آن حدی که ما تمایل داریم نرسیده است.

وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه ایران و آلمان در راستای حل بحران سوریه به عنوان دو عضو گروه کمک کننده به پروسه صلح سوریه به همکاری هایشان ادامه می دهند، گفت: ما در زمینه افغانستان نیز گفت وگو و تبادل نظر کردیم از جمله در مورد بحث ترانزیت موادمخدر و مسائلی که در این ارتباط وجود دارد.

وی با تاکید مجدد مبنی بر اینکه روابط ایران و آلمان دیرینه است، ادامه داد: البته دو کشور در مورد برخی از موضوعات منطقه ای و بین المللی ممکن است اختلاف نظر داشته باشند ولی علاقه مند هستند که تعاملات شان را با یکدیگر گسترش دهند.

ظریف گفت: آلمان و آقای مایر در جریان مذاکرات هسته ای نقش مثبتی را ایفا کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما قرار است در روز پنج شنبه به لندن سفر کنید و گویا بعد از 12 سال شما اولین وزیر خارجه ایران هستید که به انگلیس سفر خواهید کرد. آیا در جریان سفر به انگلیس دیدارهای دوجانبه ای نیز خواهید داشت که این دیپلمات ایرانی در پاسخ گفت: همان طور که می دانید در روز پنج شنبه در لندن کنفرانسی در ارتباط با سوریه برگزار خواهد شد؛ این اجلاس بین المللی است و برای کمک به مردم سوریه برگزار می شود.

وی به اهمیت حضور ایران در این اجلاس به عنوان کشوری که همواره در مسیر ارائه کمک های انسانی به مردم سوریه تلاش کرده اشاره کرد و گفت: در کنار شرکت در این اجلاس، گفت وگوهایی را نیز با برخی از مقامات شرکت کننده در اجلاس در مورد سوریه و اجرای برجام خواهیم داشت و در مورد مسائل دوجانبه نیز با برخی از شرکت کنندگان در این کنفرانس گفت وگو خواهیم کرد.

ظریف در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران و عربستان و اینکه آیا به نظر وی پیچیدگی روابط ایران و عربستان بر حل بحران سوریه اثر منفی خواهد گذاشت یا خیر؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران خواهان تنش در روابطش با عربستان نبوده است. یکی از اولویت های مهم سیاست خارجی ایران، همکاری با همسایگانش است و ما در این زمینه تلاش های زیادی را انجام داده ایم تا نشان دهیم همان طور که ایران در مذاکرات هسته ای با شش کشور غربی با عزت و با نگاهی سازنده این مذاکرات را به پیش برد و تعامل کرد همین نگاه را نیز نسبت به همسایگانش دارد بخصوص که با همسایگان دارای پیوندهای تاریخی، فرهنگی و دینی نیز است.

وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه دولت سعودی از ابتدا با نگران شدن نسبت به عادی شدن اوضاع سعی کرد در این مسیر کارشکنی کند و اقدامات خصمانه ای را علیه ایران انجام دهد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به کوتاهی عربستان در قضیه تعرض چند پلیس سعودی به دو نوجوان ایرانی در هنگام بازگشت از این کشور و همچنین فاجعه منا، گفت: عربستان این اقدامات را جبران نکرد ولی ایران بر اساس سیاست خود تلاش کرد که با خویشتنداری عمل کند.

ظریف با اشاره به اقدام عربستان در اعدام شیخ نمر، گفت: گردن زدن یک عالم دینی از سوی هر دولتی اقدام غیرقابل قبولی است چنانچه دیدید دولت های مختلف اروپایی و منطقه ای این موضوع را محکوم کردند.

وی با اشاره به تعرض صورت گرفته به سفارت عربستان سعودی در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد، گفت: اقدامی که انجام شد از نظر جمهوری اسلامی ایران اقدام علیه امنیت ملی بود چنانچه شما مشاهده کردید تمام مقامات جمهوری اسلامی ایران این موضوع را محکوم کردند و اقدامات لازم برای برخورد با عوامل این موضوع صورت گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: رژیم سعودی به دنبال حل و فصل مشکلات نیست بلکه به دنبال افزایش تنش هاست در حالیکه این سیاست به نفع هیچ کس نیست و بیش از همه حاکمان سعودی خود از این موضوع متضرر می شوند.

ظریف گفت: ما این نصیحت را به همسایگان مان می کنیم که ایران یک قدرت بزرگ منطقه ای است که خواهان روابط معقول و سازنده با کلیه همسایگان خود بوده است و دیگران از جمله عربستان باید از سراسیمگی در مورد نتایج مذاکرات هسته ای دست بردارند و به عقلانیت روی بیاورند.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه به روابط خوب ایران و آلمان اشاره کرد و در مورد سفر اخیر رییس جمهور به فرانسه و ایتالیا نیز گفت: ما روابط خوبی با این دو کشور داریم و شرکت های این کشورها نیز مانند شرکت های آلمانی در ایران فعال هستند.

وی به تمایل ایران جهت افزایش همکاری های اقتصادی با آلمان اشاره کرد و گفت: این تمایل از سوی آلمان وجود دارد چنانچه که در سفر اکنون آقای مایر هیاتی اقتصادی به همراه آقای وزیر به تهران آمده اند.

ظریف با بیان اینکه سفر آقای روحانی به ایتالیا و فرانسه آثار مثبتی را برای شکوفایی اقتصاد ایران و پیگیری سیاست اقتصادی دولت ایران به همراه داشت، افزود: امیدواریم که این همکاری ها را با دولت و بخش خصوصی آلمان نیز داشته باشیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه چه زمانی گفت وگوهای سطح بالا بین ایران و اتحادیه اروپا آغاز خواهد شد؟ اعلام کرد: اقدامات مقدماتی لازم برای انجام گفت وگوهای سطح بالا بین ایران و اروپا انجام شده و قرار است به زودی در همین راستا مذاکراتی در سطح معاونین انجام شود و بعد از آن این مذاکرات در سطح وزیر خارجه ایران و خانم موگرینی انجام می شود.

وی خبر داد که در آینده نزدیک سفری به بروکسل خواهد داشت و در این سفر در این ارتباط با مقامات اتحادیه اروپا بیشتر صحبت و گفت وگو خواهد کرد.

ظریف همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار آلمانی در مورد مذاکرات ژنو 3 و نظر ایران در مورد این مذاکرات که در راستای حل بحران سوریه صورت می گیرد، گفت: ایران در طول چند سال گذشته همواره خواهان پایان درگیری در سوریه و رسیدن به راه حل سیاسی برای حل بحران این کشور بوده است. ایران از همان ابتدا تاکید کرده که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد البته متاسفانه برخی از دولت ها چنین نگاهی نداشتند و بر راه حل نظامی تاکید داشتند و در همین چارچوب در روند صلح در سوریه کارشکنی کرده و به این کارشکنی ها ادامه می دهند.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه آینده سوریه را فقط مردم سوریه تعیین می کنند، ادامه داد: آینده سوریه بر سر میز مذاکرات که بین سوری ها انجام می شود، تعیین خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه برخی از کشورها و دولت ها برای آغاز مذاکرات در مورد بحران سوریه پیش شرط هایی گذاشته بودند و این پیش شرط ها باعث ادامه خونریزی شد، افزود: اکنون خوشحال هستیم که کشورهای مختلف موضوع مذاکرات بدون پیش شرط را پذیرفته اند و در این راستا قدم برداشته اند.

ظریف به اقدامات ایران برای کمک به حل بحران سوریه و کمک رسانی به مردم این کشور که بعضا از سوی دو طرف تحت محاصره بوده اند از طریق اقدامات چندجانبه اشاره کرد و گفت: مهم این است که همه طرف ها تلاش کنند که راه برای انجام مذاکرات بین سوری باز شود و گروه های مذاکره کننده در مذاکرات ژنو را در این مسیر تشویق کنند.

وی در پایان گفت: امیدواریم با واقع بینی و تلاش همه کنشگران و پذیرش واقعیت بحران سوریه راه برای انجام مذاکرات سوری سوری و تعیین آینده سوریه توسط مردم این کشور فراهم شود.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین