|
|
امروز: دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۳
کد خبر: ۸۰۸۸۲
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸
ای‌بی‌سی‌نیوز نیز در گزارشی به نقل از آسوشیتدپرس از تیتر «نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی از شرکت در انتخابات منع شد» نوشت: ردصلاحیت خمینی، واکنشی از سوی تندروها به کسانی است که فکر می‌کردند پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات توسط دولت میانه‌رو حسن روحانی، تغییراتی در ترکیب مجلس شورای اسلامی ایجاد می‌شود.
سیدحسن خمینی، یادگار بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران که برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان داوطلب شده بود، سه‌شنبه گذشته از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شد؛ رویدادی که در رسانه‌های جهان بازتاب گسترده‌ای داشت.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی با عنوان «نوه خمینی ایران از انتخابات کنار گذاشته شد» نوشت: حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی و روحانی که هیچ رابطه‌ای با سیاستمداران اصلاح‌طلب ندارد، از رقابت انتخاباتی برای خبرگان قدرتمند رهبری این کشور کنار گذاشته شد. سیدحسن خمینی در میان صدها داوطلب دیگری بود که برای شرکت در انتخابات خبرگان که بر کار آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران نظارت دارد، ثبت‌نام کرده بودند.روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی با عنوان «شورای نگهبان انتخابات ایران نظارت شدیدی بر داوطلبان دارد» نوشت: ناظران انتخابات ایران تنها یک‌پنجم داوطلبانی که به دنبال ورود به مجلس خبرگان نام‌نویسی کردند را تایید کرد. به نظر می‌رسد این ردصلاحیت‌ها اقدام دیگری از سوی تندروهاست تا پس از چند گام بزرگی که در دوره ریاست‌جمهوری حسن روحانی برداشته شده از جمله توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهان، گروه‌های مایل به سمت میانه‌روها به عقب رانده شوند. در میان کسانی که از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شده‌اند، نام حسن خمینی، نوه آیت‌الله روح‌الله خمینی، بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران که شخصیتی میانه‌رو است نیز به چشم می‌خورد.

رویترز در پوشش این اخبار از تیتر «ایران اکثر داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان را رد کرد» نوشت: چهارپنجم داوطلبان برای شرکت در انتخابات مجلسی که رهبر بعدی ایران را انتخاب خواهند کرد یا انصراف دادند یا ردصلاحیت شدند از جمله نوه آیت‌الله خمینی که نزدیک به سیاستمداران اصلاح‌طلب است و این مساله برای حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران یک شکست محسوب می‌شود. این ردصلاحیت‌ها یک هفته پس از آنکه هزاران داوطلب مجلس به شکل مشابه کنار گذاشته شدند، ضربه‌ای است برای روحانی که پس از دستیابی به توافق هسته‌ای در حال امضای قراردادهای تجاری گسترده در اروپاست،
محسوب می‌شود.
وال‌استریت ژورنال در گزارش خود با تیتری مشابه رویترز در زیر تیتر خود نوشت: حسن خمینی، نوه بنیانگذار انقلاب ایران از شرکت در انتخابات کنار گذاشته شد. مقامات مسوول ایران تنها بخشی از نامزدهای شرکت‌کننده در انتخابات مجلس روحانی قدرتمندی که اختیار انتخاب رهبر بعدی این کشور را دارند، تایید کردند. حسن خمینی زمانی که برای شرکت در این انتخابات ثبت‌نام کرد، گفت که «برای دفاع از پایه‌های جمهوری اسلامی» و حفاظت از میراث پدربزرگ خود وارد انتخابات می‌شود.

ای‌بی‌سی‌نیوز نیز در گزارشی به نقل از آسوشیتدپرس از تیتر «نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی از شرکت در انتخابات منع شد» نوشت: ردصلاحیت خمینی، واکنشی از سوی تندروها به کسانی است که فکر می‌کردند پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات توسط دولت میانه‌رو حسن روحانی، تغییراتی در ترکیب مجلس شورای اسلامی ایجاد می‌شود.

فارن پالسی اما از زاویه‌ای دیگر به پوشش اخبار ردصلاحیت سیدحسن خمینی پرداخته و با انتخاب عنوان «مشهورترین خانواده ایران برای اعلام شکست سیاسی خود از اینستاگرام استفاده می‌کند» نوشت: 200 هزار نفری که صفحه اینستاگرام نتیجه آیت‌الله روح‌الله خمینی را دنبال می‌کنند، عادت کرده‌اند که در این صفحه شاهد عکس‌های ورزشی و سلفی این جوان با اعضای خانواده‌اش باشند. اما این رویه روز گذشته تغییر کرد، زمانی که دنبال‌کنندگان صفحه اینستاگرام احمد خمینی، نخستین کسانی بودند که از خبر ردصلاحیت پدر وی، سید‌حسن خمینی- نوه آیت‌الله- در انتخابات مجلس خبرگان رهبری آگاه شدند.

منبع: جهان صنعت

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین