|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲
کد خبر: ۸۰۰۵۳
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۵
خطیب نماز جمعه تهران گفت : اگر می خواهید فضای انتخابات فضای سالمی باشد ، مراقب حرف های خود باشیم که البته ما نمی گوییم آرامش قبرستانی حاکم باشد چه کسی گفته است اعتراض و انتقاد نکنیم اما باید منطقی و قانونی رفتار کنیم.
خطیب جمعه تهران در خطبه دوم نماز با اشاره به اجرای برجام گفت: اگر مقاومت شما مردم و مقاومت فرزندان فناور شما نبود و اگر در اراک و فردو آن تأسیسات پیشرفته را نمی داشتیم همین مقدار موفقیت نیز بدست نمی آمد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،آیت الله سید احمدخاتمی به مسئله برجام اشاره کرد و افزود: به اندازه کافی مسئولان در این خصوص توضیح داده اند اما بنده نیز مطالبی آماده کرده ام نخست آنکه باید در این عرصه از شما مردم خوب ، صبور و مقاوم تشکر کرد اگر مقاومت شما مردم و مقاومت فرزندان فناور شما نبود و اگر در اراک و فردو آن تأسیسات پیشرفته را نمی داشتیم همین مقدار موفقیت نیز بدست نمی آمد.


وی ادامه داد: این موفقیت ثمره تلاش شماست و راهبرد آینده ما نیز همین است و اگر بخواهیم به آرمان های مقدسمان برسیم مسلماً از مقاومت نشأت می گیرد.

خطیب جمعه تهران  در ادامه گفت: از رئیس جمهور ، هیئت مذاکره کننده و وزیر امور خارجه و از این خدمتگزاران باید تشکر کنیم.

وی با بیان اینکه باید واقع بینانه قضایا را ببینیم  افزود: این یک موفقیت و رفع بخشی از تحریم ها بود و غلو در این عرصه آسیب است.

آیت الله خاتمی ادامه داد: اینکه کسی این را فتح الفتوح بداند اینگونه نیست و ما هزینه سنگینی دادیم ، کدام ایرانی بود که برداشتن قلب راکتور هسته ای اراک را دید و ناراحت نشد.

وی گفت: البته این هزینه سنگینی است اما موفقیت نیز هست و همین نظام توانست شیاطین را مجبور کند از حرف هایی که مدام می زدند عقب نشینی کنند.

آیت الله خاتمی افزود: از آن طرف تعبیر شکست را نادرست می دانم و شما پیروزی و شکست را در اهداف بلند ببینید.

وی گفت: فروختن کشور ، کدام فروختن کشور؟ کشوری که رهبری هوشیار و بیدار و حافظی مانند مقام معظم رهبری دارد و مسئولان و مذاکره کنندگانی که آقا از آنها به عنوان امین ، متدین و شجاع تعبیر کرد.

خطیب جمعه تهران ادامه داد: اینها کشور را می فروشند؟ ابداً چنین نیست من تعبیر شکست را تعبیر نادرستی می دانم بلکه ما خیر الشرین را انتخاب کردیم بنابر این قضایا را واقع بینانه ببینیم.

وی گفت: البته خدا را از یاد نبریم و اگر موفقیتی بوده عنایت خدا بوده است و به ستایش خدا روی بیاوریم و این جلوی غرور را می گیرد.

آیت الله خاتمی افزود: هر پیروزی غروری دارد اگر موفقیتی بوده به عنایت خدا بوده و جلوی غرور فردی و جناحی را می گیرد.

وی گفت: رئیس جمهور کشورمان درست گفت که پیروزی در این عرصه پیروزی ملت بود و پیروزی یک جناح نبود.

خطیب جمعه تهران افزود: آفت دیگر این پیروزی خوش بینی به دشمن است و اینکه فکر کنیم آمریکا لطفی در حق ما کرده است که توافق را امضا کرده و این بزک کردن دشمن است.

وی گفت: منطق قرآن در آیه های 118 ، 119 و 120 آل عمران این است که هر چه از دست دشمنان بربیاید فتنه می کنند و در حرف های آنها دشمنی می بارد وقتی با شما می نشینند حرف هایی می زنند که خوشحال باشید ، وقتی چشم شما را دور می بینند از فرط خشم انگشت به دندان می گزند و اینها نمی خواهند وضعتان خوب شود از هر مشکلی که برسد خوشحال می شوند.

آیت الله خاتمی افزود: در همین مذاکرات اوباما در همین حال که برجام را امضا می کرد در همان حال تحریم های جدید را نیز امضا می کرد این یعنی آمریکا همان شیطان بزرگ است  همان شیطان بزرگ سی و چند سال پیش است.

وی گفت: این منطق امت قرآنی است و بعضی از افرادی که تمایل به آمریکا دارند و مصداق افراطی هستند اینها ارتجاع و عقبگرد را می خواهند فردا به این مردم مسلمان مرگ بر آمریکا گو ،‌ نگویند تندرو ، شما خودتان تندرو هستید که این ملت را درک نمی کنید.

آیت الله خاتمی در آغاز حاضران را به تقوا و نگهداری حریم دعوت کرد و گفت: از عرصه های مهم تقوا سنجیده سخن گفتن است و این طور نیست که هر پیامکی برای ما آمد مجاز باشیم ان را نقل کنیم.

وی ادامه داد: حتی بعد از اینکه تحقیق کردیم و دیدیم که خبر راست است مگر هر چیز راستی را مجازیم نقل کنیم ، چه بسا حرف راستی هم فتنه آمیز است.

آیت الله خاتمی همچنین به سالروز وفات جانگداز کریمه اهل بیت اشاره کرد و گفت: حضرت معصومه (س) بانوی ولایتمدار ، عالم و شهیده است.

وی همچنین گفت : امروز دومین روز بهمن است ، بهمن ماه انقلاب است ، نسل اولی ها خاطرات انقلاب را برای نسل های بعد بگویند تا آنها ببینند آنچه بدست آمده ارزان بدست نیامده است و به نسل های بعد بگویند که 57 سال این کشور شب ظلمانی بود و 57 سال دین ستیزی ، اخلاق ستیزی ، عفت ستیزی ، آزادی ستیزی و استقلال ستیزی حرف اول را می زد.

خطیب جمعه تهران ادامه داد: نسل اولی ها به نسل های بعد بگویند که امام به صحنه آمد  این  قهرمان شجاع این قطره ها را دور هم جمع کرد و سیل خروشان شد و کاخ 2 هزار و 500 ساله آنها را منهدم کرد و بر ویرانه های کاخ آنها نظام جمهوری اسلامی را بنیان نهاد.

وی گفت:  همه ما این مسئولیت را داریم و این انقلاب باشکوه را باید قدر بدانیم و این امانت را به نسل های دوم و سوم و نسل های بعد از انقلاب منتقل کنیم.

خطیب نماز جمعه تهران گفت: آنچه که در همه انتخابات برای نظام مهم است حضور مردم پای صندوق های رأی است.

آیت الله سیداحمد خاتمی در ادامه سخنان خود به بحث انتخابات اشاره کرد و گفت: الحمدلله مردم وفادار در این بیش از 30 سال عمر انقلاب که انتخابات برگزار شده است در صحنه حاضر بودند و مایه عزت نظام شدند و در این انتخابات نیز پیروز اصلی ملت بزرگ ایران است.

وی با بیان اینکه آنچه در انتخابات مهم است قانون مداری عملی است ، افزود: این روزها آن قدر قانون و قانون گفته می شود که گاهی تکراری می شود اما آنچه مورد نظر است قانون مداری عملی است نه قانون مداری شعاری.

آیت الله خاتمی گفت: برخی قانون را تا حدی قبول دارند که نظر خودشان تأمین شود و وقتی تأمین نشد شروع به کوبیدن شورای نگهبان و هیئت نظارت می کنند که این قانون مداری نیست بلکه خود مداری است که قرآن آن را از بت پرستی بدتر می داند.

وی افزود : قانون ، نظارت را در اصل 99 به شورای نگهبان داده است که این شورا در سال 73 گفته است نظارت استصوابی است شامل همه مراحل است.


آیت الله خاتمی گفت: عدم احراز و رد صلاحیت شده ها حق قانونی دارند اعتراض کنند و هیچ کس مدعی نشده که شورای نگهبان و یا هیئت نظارت معصوم هستند بلکه آنها از راه قانونی خود را معرفی کنند و دلیل رد صلاحیت ها را بخواهند و مراحل به طور قانونی دنبال شود.

وی افزود: عدم احراز یا رد صلاحیت برای مجلس است و این معنایش این نیست که دیگر این فرد به درد نمی خورد چه بسا فردی به درد مجلس نخورد اما مدیر خوبی باشد.

آیت الله خاتمی ادامه داد: هرگز عدم احراز و رد صلاحیت ها به معنی این نیست که این آقا عدم صلاحیت مطلق دارد.

وی گفت: افراد رد صلاحیت شده و یا عدم احراز شده طوری عمل کنند که امتحان خوبی بدهند و طوری نباشد که از آنها نتوان در جای دیگری استفاده کرد.

امام جمعه موقت تهران افزود: این اهانت ها به شورای نگهبان سابقه دیرینه و بیش از 30 ساله دارد و از زمان حضرت امام (ره) این اهانت ها در ایام انتخابات بوده است و امام راحل و مقام معظم رهبری جواب آنها را داده اند.

وی گفت: بنده با شناختی که از فقهای شورای نگهبان دارم بر این باور هستم که اینها دینشان را به این و آن نمی فروشند و دین مدارانه عمل می کنند.

ایت الله خاتمی افزود: آرامش فضای انتخاباتی یک مسئله بسیار مهم است اما این آرامش چگونه بوجود می آید ؟ ‌تریبون داران مراقب حرف های خود باشند بخصوص آنهایی که مسئولیت دارند و مسئولان فکر نکنند حرف شان همانند حرف یک شهروند معمولی است بلکه شما (مسئولان) که اهانت کنید زیرمجموعه ای هم یکی پس از دیگری جرأت پیدا می کند.

وی گفت: مسئولان باید مراقب باشند و برخی مدام می گویند قانون قانون اما گاهی برخی از اجتماعات به میتینگ ضد شورای نگهبان تبدیل می شود که رفتار درست و به مصلحت کشور و انتخابات نیست.

آیت الله خاتمی افزود: مگر شما نمی خواهید انتخابات را برگزار کنید اولاً بگذارید فضا آرام باشد و با غوغا سالاری ، شورای نگهبان عقب نشینی نکرده و نخواهد کرد و این کارها شورای نگهبان را به عقب نشینی وا نمی دارد ثانیاً فضا که غبارآلود شد زمینه ساز فتنه می شود آن وقت چه کسانی می خواهند فتنه را جمع کنند آنها که خودشان زمینه ساز فتنه بوده اند؟

خطیب نماز جمعه تهران گفت : اگر می خواهید فضای انتخابات فضای سالمی باشد  ، مراقب حرف های خود باشیم که البته ما نمی گوییم  آرامش قبرستانی حاکم باشد چه کسی گفته است اعتراض و انتقاد نکنیم اما باید منطقی و قانونی رفتار کنیم.

وی افزود : عزیزان ناظر و شورای نگهبان توجه داشته باشند این حق الناس که آقا فرمود بسیار مهم است آنهایی که واجد صلاحیت هستند ولو رد صلاحیت شده اند وقتی فهمیدید رد صلاحیت شان مبنا ندارد تأییدشان کنید اینها فرزندان این ملت هستند و آنها که واجد شرایط نیستند به هر قیمتی زیر بار تأیید صلاحیتشان نروید همان طور که تاکنون نرفتید.


آیت الله خاتمی گفت : برخی ها برایشان آبروی این و آن مهمتر از آبروی نظام است اما بدانند که حق الناس فقط آبروی این و آن نیست و این نظام امانت شهیدان است و در این عرصه شورای نگهبان باید امانت شهیدان را حفظ کند.

وی ادامه داد : شورای نگهبان قانون مدارانه عمل می کند از سرزنش و انتقادهای نابجا بیمی به خود راه نمی دهد.
خطیب نماز جمعه تهران در پایان خطبه دوم همچنین به دستگیری ملوانان اشاره کرد و گفت : از همین جا از سپاه پاسداران سپاسگزاری می کنم و این الگو برای برخورد با متجاوزان است.

* نمایندگان مسئولیت را امانت می‌دانند نه لقمه‌ای چرب

آیت الله سید احمد خاتمی در خطبه نخست نمازجمعه این هفته تهران گفت: آیات فراوان قرآن و روایات زیادی از اهل بیت (ع) داریم که تاکید می کند مسئولیتها در حکم امانت است و اهل ایمان باید امانت داری کنند و این امانتها را به اهلش برگردانند.

وی با توصیه نمازگزاران به رعایت تقوا و حفظ حریم الهی گفت: یکی از ویژگیها و فضیلت های اهل ایمان، رعایت اصل مهم امانتداری است و قرآن و اهل بیت کسانی را پیروان واقعی دین خدا می دانند که امانتدار باشند.

امام جمعه موقت تهران افزود: انسانهای خداترس و مومن پای حرف خود هستند و امانتداری می کنند و هرگز خیانت نمی کنند که این موضوع بارها در آیات قرآن و روایات اهل بیت سفارش و تاکید شده است و حضرت امام صادق (ع) در توصیه ای پس از سفارش به رعایت تقوای الهی، پرهیز از گناهان، تلاش در راه خدا و دین و صداقت گفتار بر امانت داری تاکید می فرمایند.

آیت الله سید احمد خاتمی اظهار داشت: اما امانتداری را نباید در حوزه محدود رفتارهای مالی بدانیم بلکه گستره وسیعی دارد و فقط امانتداری مالی نیست بلکه شامل امانتهای اعتقادی و دینی و همچنین اخلاقی و عملی و امانتهای سیاسی هم می شود و اگر امانتداری سیاسی را از امانت های مالی مهم تر ندانیم ، کمتر از آن هم نیست.

وی افزود : هر مسئولیتی در نظام الهی و دینی امانتی است که باید به اهلش واگذار شود و بالاترین مسئولیتها در ایران اسلامی ، رهبری است و در ادامه به مراحل بعدی تا کارگزاران و مسئولان دیگر بخشها می رسیم.


امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: در قرآن تاکید شده است که باید امانت را به اهلش برگردانیم که در تفسیر این آیات به معنی امانت رهبری می رسیم و بالاترین مسئولیتها نیز همان رهبری است.

 آیت الله سید احمد خاتمی گفت: نمایندگی خبرگان رهبری و نمایندگی مجلس شورای اسلامی هم از امانتهای مهم در نظام اسلامی است.

خطیب نمازجمعه تهران در ادامه خطبه نخست تصریح کرد: رعایت امانت در این بخش شامل چهار حوزه می شود که یک مورد شامل امانت به معنی نمایندگی است ، مردم هم امانت گزار هستند ، نمایندگان هم باید امین باشند و بخش چهارم شامل کارگزارانی است که زمینه های اجرایی را برای حفظ این امانت و امانتداری فراهم می کنند.

وی افزود:‌کسانی که وظیفه کارگزاری دارند باید تلاش کنند این امانت به اهلش برسد و البته باید خود این کارگزاران ، خودشان ابتدا امین باشند و کسانی که در هیئتهای اجرایی و نظارت فعالیت می کنند باید امین باشند و امین بودن هم به این معنی است که خودشان در برابر قانون تسلیم هستند و سپس قانون را اجرا می کنند.
 
آیت الله سید احمد خاتمی افزود: اگر کارگزاری زیربار رد صلاحیت های شورای نگهبان نمی رود و به زیرمجموعه خود هم می گوید در برابر قانون بایستند، این فرد تسلیم قانون نیست و معلوم نیست چطور می خواهد مجری قانون هم باشد؟

وی گفت: حلقه های واسط باید تلاش کنند این امانتها و مسئولیتها به افراد امین برسد بنابراین باید خودشان ابتدا امین باشند و با تسلیم در برابر قانون می توانند قانون را اجرا کنند اما کسی که تسلیم قانون نیست نمی تواند قانون را هم اجرا کند.

امام جمعه موقت تهران گفت: در همه رده های قوه مجریه ، قوه قضائیه و قوه مقننه باید کسانی این مسئولیتها و امانتها را بر عهده داشته باشند که در شان نظام هستند و بینش آنها درباره مسئولیتها ، بینش امانتداری باشد که در نهج البلاغه بارها به این موضوع اشاره شده است و در نامه 41 نهج البلاغه و همچنین در حکم حضرت علی (ع) به اشعث بن غیث استاندار آذربایجان می توانیم شأن امانت بودن این مسئولیتها را مشاهده کنیم.

 آیت الله سید احمد خاتمی تصریح کرد: حضرت علی (ع) می فرمایند مسئولیتها در نظام دینی هرگز لقمه چرب نیست که اول به فکر سیری خود و خانواده و فرزندان باشیم و سپس به فکر دیگران بیفتیم بلکه این مسئولیتها در گردن ما امانتی است که باید امانتدار باشیم و آن را حفظ کنیم و در ادامه به اهلش بسپاریم.

وی افزود:‌میان این دو نگاه یعنی بینش امانتداری و حفظ امانت و بینش مقابل یعنی لقمه چرب دانستن مسئولیتها میان زمین تا آسمان تفاوت است.
امام جمعه موقت تهران گفت: کسانی که نمایندگی را امانت می دانند حرص نمی خورند و در آرامش کامل فعالیت دارند اما کسانی که نمایندگی را لقمه چربی برای خود می پندارند برای پیروز شدن ، حرص می زنند ، عطش دارند و تشنه قدرت هستند .

وی افزود: کسانی که نمایندگی را لقمه چرب می دانند به هر قیمتی می خواهند وارد مجلس شوند و حلال و حرام را رعایت نمی کنند اما افراد امین ، حاضر نیستند به هر قیمتی پیروز شوند و مواظب موارد حلال و حرام هستند.

 آیت الله سید احمد خاتمی اظهار داشت: افراد امین به قانون احترام می گذارند و در برابر قانون تسلیم می شوند اما گروه مقابل ، همواره می خواهند از قانون عبور کنند و تسلیم نیستند.

امام جمعه موقت تهران گفت: افراد امین هرگز برای ورود به مجلس دروغ نمی گویند، وعده دروغین نمی دهند که مثلا می خواهند روستا را به بخش و بخش را به شهر تبدیل کنند چون این امور مربوط به دولت است اما افرادی که نمایندگی را لقمه چرب می دانند، وعده های دروغین می دهند و وقتی هم وارد مجلس شدند ادعا می کنند که ما تلاش کردیم اما نگذاشتند و ما گفتیم اما عمل نشد.

امام جمعه موقت تهران افزود: افراد امین برای رسیدن به مجلس ، هرگز دروغ نمی گویند و با تخریب رقیب نمی خواهند وارد مجلس شوند و خرج و تبلیغات چندین میلیاردی ندارند اما گروه مقابل با تبلیغات گسترده و پر هزینه می خواهند وارد مجلس شوند و از همان ابتدا هم رقیب را تخریب می کنند.

وی گفت: مگر حقوق نمایندگان مجلس چقدر است که این عده حاضر می شوند میلیاردها تومان هزینه کنند؟ مجموع حقوق 4 سال یا 8 سال نمایندگی در مجلس به یک چندم هزینه این تبلیغات هم نمی رسد.

آیت الله سید احمد خاتمی تصریح کرد: این گروهی که نمایندگی و مسئولیت را لقمه چرب می دانند برای موفقیت به تخریب رقیب رو می آورند در حالیکه باید ظرفیتها و توانمندیهای خود را مطرح کنند اما با تخریب دیگران می خواهند خود را اثبات کنند، این افراد هرگز مسئولیتها را امانت نمی دانند و در شأن ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی نیستند.

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۲
0
10
همه مون میدونیم چی به چیه!

اگر حالا دولت و ملت از روی بزرگواری خواستند بقیّه را هم در این پیروزی سهیم کنند دیگه بعضی ها پررویی نکنند دیگه!!!
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین