کد خبر: ۷۷۶۲۱
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۷
توکلی ادامه داد: کشورهای موفق در این شرایط، اقدام به تشکیل نهاد جداگانه‌ای برای مبارزه با فساد کرده‌اند که زیر نظر شخص اول مملکتشان اداره می‌شود، البته سازمان‌های مردم نهاد نیز می‌توانند برای این اقدامات مفید باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: به نظر من پاشنه آشیل ائتلاف اصولگرایان، جبهه پایداری است که می‎تواند شب آخر لیستی بدهد که تعدادی را حذف و افراد مدنظر خودش را اضافه کند و موجب شکسته‌شدن آرای برخی و رأی نیاوردن برخی دیگر شود.

احمد توکلی در نشست هم‎اندیشی با اعضای شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی، طی سخنانی با اشاره به اینکه مدل توسعه بدون عدالت، در حال حاضر کارآیی لازم را ندارد، اظهار کرد: در دهه ۱۹۷۰، اقتصاد نئوکلاسیک مطرح شد که نگاهش پی‎گیری توسعه بدون عدالت بود و در واقع عدالت را از معادلات اقتصاد بیرون قرار می‎داد که البته پس از گذشته چند دهه اقتصادان‌های غربی به این نتیجه رسیدند که این مدل کارآیی لازم را ندارد.

به گزارش ایسنا وی با بیان اینکه غربی‌ها به ترمیم و اصلاح این نظریه روی آوردند، ادامه داد: اما در داخل کشور ما در سه دوره بعد از جنگ همین نظریه در دولت‌ها اجرایی شده و در این منظر تفاوتی میان خاتمی و احمدی نژاد و هاشمی نیست.

توکلی افزود: اقتصاددان‌ها به این نتیجه رسیدند که مولفه‌های اخلاقی و عدالت را باید در مدل‌های اقتصادی خود بیاورند، اما هنوز در کشور ما مدیران ارشد به این نتیجه نرسیده اند.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه مهمترین خطر برای کشور فساد اقتصادی است، گفت: برای جمهوری اسلامی حتما کودتای نظامی، حمله دشمنان خارجی و حتی انقلاب مخملی تهدید جدی و خطر ساز محسوب نمی‌شود بلکه مهمترین خطر پیش روی جمهوری اسلامی فساد اقتصادی است که می‌تواند به اسقاط نظام نیز منجر شود.

وی با تبیین موضوع فساد سیستمی در کشور اظهار کرد: مرحله پیشرفته‌ای از فساد در یک کشور، فساد سیستمی است که در آن مدیران و مسئولان اجرایی و نظارتی کشور دچار فساد می‌شوند و این شرایطی است که مبارزه با آن مشکل است اما شرایط بدتر، زمانی است که فاسدان در مجاری قانون‌گذاری کشوری وارد شوند؛ در این‌جاست که فساد، عملاً به شکل قانونی انجام می‌شود و این، همان مرحله‌ خطرناکی است که کشور ما در آستانه آن قرار گرفته است.

توکلی ادامه داد: کشورهای موفق در این شرایط، اقدام به تشکیل نهاد جداگانه‌ای برای مبارزه با فساد کرده‌اند که زیر نظر شخص اول مملکتشان اداره می‌شود، البته سازمان‌های مردم نهاد نیز می‌توانند برای این اقدامات مفید باشند.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت ائتلاف اصولگرایان، گفت: جلسه‌های این چنینی بیشتر محل چانه‌زنی‌ها و سهم‎خواهی‌های سیاسی است و نتیجه آن نیز همین است که در نهایت نمایندگانی انتخاب می‎شوند که در راستای مبارزه با فساد اقدام موثر و مهمی انجام نمی‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه از ائتلاف، گریزی نیست اظهار کرد: ما در مقابل رقیبی قرار گرفته‎ایم که سکولارها در میان‌شان موجود و موثرند هرچند که در بین آنها متدینین و افراد پایبند به اصول انقلاب هم وجود دارند اما در برابر اقدامات این افراد سکوت می‎کنند.

توکلی ادامه داد: ایراد اصولگرایان نیز غفلت از حقوق شهروندی و آزادی در کشور است. و البته در هر دو جریان، قدرت‎طلب و فرصت‎طلب وجود دارد.

این فعال سیاسی اصولگرا انتخاب روحانی را نتیجه اشتباهات اصولگرایان در انتخابات 92 دانست و گفت: اگر دوستان عاقل بودند در حال حاضر فرد دیگری رییس جمهور بود و در انتخابات 84 هم اگر دوستان عقل به خرج می‎دادند به جای احمدی‎نژاد، قالیباف رییس‎جمهور می‎شد که این اتقاق نیفتاد.

توکلی در ادامه این نشست در پاسخ به پرسشی درباره انتخابات سال 88 گفت: من در آن دوره گفتم که به نظر من احمدی‎نژاد و موسوی یک تیپ آدم بودند، با این تفاوت که احمدی‎نژاد جسارت بیشتری داشت و به همین دلیل اشتباهات بزرگتری هم داشت که آن را با تاریخ و سند اثبات کردم.

وی افزود: من گفته بودم که ترکیب طرفداران احمدی‎نژاد به شکلی است که نمی‎توانند برابر ولی‎فقیه بایستند اما ترکیب طرفداران موسوی به گونه‎ای بود که می‎توانستند این کار را بکنند. البته احمدی‏‌نژاد هم خواست ولی نتوانست این کار را انجام بدهد.

این نماینده مجلس همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نگاه امام خمینی (ره) به اقتصاد اظهار کرد: خط امام، خط دفاع از مردم بود اما ایشان اجازه می‏‌دادند صاحبان سرمایه هم کار کنند همچنان که در پیامی فرمودند که تنها راه دولت، حمایت از بخش خصوصیِ برآمده از مستضعفین و سایر اقشار مردم است.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره حضور جبهه یکتا در شورای ائتلاف اصولگرایان، گفت: اگر من قرار بود تصمیم بگیرم، اجازه به حضور آنها در ائتلاف نمی‏‌دادم چرا که این جمع به واسطه احمدی‎نژاد گرد آمده‎اند اما به هر حال حضور دارند و البته اشخاص اصولگرایی هم هستند.

توکلی در پایان گفت: به نظر من پاشنه آشیل ائتلاف، جبهه پایداری است که می‎تواند شب آخر لیستی را بدهد که تعدادی را حذف و افراد خودش را اضافه کند و در نتیجه برخی رأی نیاورند و یا آرای‎شان شکسته شود و این اقدامی است که آنها در مجلس قبلی نیز انجام داده بودند.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین