|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۵۲
کد خبر: ۷۵۸۵۱
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۰
ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدالیون در واپسین لحظات انتخابات ریاست جمهوری توانست بازی را به نفع جناح راست تغییر دهد این مسئله موجب شد تا این جرقه در ذهن شکل بگیرد که این رویکرد می تواند انتخابات 7 اسفند را هم تحت تاثیر قرار دهد.
ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدالیون در واپسین لحظات انتخابات ریاست جمهوری توانست بازی را به نفع جناح راست تغییر دهد این مسئله موجب شد تا این جرقه در ذهن شکل بگیرد که این رویکرد می تواند انتخابات 7 اسفند را هم تحت تاثیر قرار دهد. 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، تز ائتلاف اصلاح طلبان و میانه روها یک شگفتی را در خرداد 92 به وجود آورد. از همان زمان که اصولگرایان به دلیل تشتت ارا بازی را به حریف واگذار کردند برنامه های زود هنگام خود را برای انتخابات مجلس آغاز کردند تا این بار دیگر بازنده بازی نباشند. 

از سوی دیگر اصلاح طلبان که بعد از یک دوره سکوت و عقب نشینی طعم پیروزی را چشیدند با تمام قوا وارد میدان شدند تا خرداد 92 را این بار در زمستان 94 تکرار کنند از این رو بححث ائتلاف و اتحاد میان آنها قوت مضاعفی پیدا کرد. 

محمدرضا عارف که پیش رو تر از همه وارد عرصه انتخابات شده بود فراتر از رویکرد سال 92 رفت و تز ائتلاف با اصولگرایان معتدل را مطرح کرد مسئله ای که تا مدتها نقل محافل سیاسی بود. 

چرا ائتلاف با اصولگرایان 

در نگاه اول می توان گفت جریانات سیاسی در درون ایران از دو جناح غالب اصولگرا و اصلاح طلب شکل می گیرد بنابراین وقتی صحبت از ائتلاف میان اصولگرا و اصلاح طلب به میان می امد کمی قضیه نامانوس جلوه می کند و این بحث مطرح می شود وقتی اصولگرایان و اصلاح طلبان در یک قالب ظهور کنند دیگر رقابت معنا نخواهد داشت و اساسا رقابت در بطن تضادها و اختلافات رقم می خورد؛ 

اما موضوعی که از سوی عارف و با الگو برداری از انتخابات ریاست جمهوری  خرداد 92 مطرح شد نه بر این اساس شکل گرفت که در میان اصولگرایان نیز یک شکاف دیدگاهی به وجود آمد در حقیقت بخشی از اصولگرایان که از حامخیان دولت قبل نیز محسوب می شوند با جبهه گیری مشخصی در مقابل دولت تازه تاسیس صف آرایی کردند و با دنبال کردن سیاستها و دیدگاه هایی که حتی در میان اصولگرایان سنتی نیز با انتقاد مواجه بود خط فکری خود را از جناح اصولگرای سنتی جدا کردند. 

بر این اساس اصولگترایانی که هم رویکردی نزدیک به دولت داشتند و هم با بخش اصولگرایان تندرو دارای زاویه بودند در صورت ائتلاف می توانستند با قدرت بیشتر وارد میدان شوند و از این رو راه برای رادیکالهای اصولگرا بسته می شد 

از آنجایی که گرایش به روی کار آمدن مجلسی بر پایه تعقل تقویت شد و افرادی دارای شان و وزن سیاسی و اجتماعی تصمیم گرفتند تا پا در میدان انتخابات بگذارند این نظریه قوت گرفت که خواه ناخواه افرادی که دارای پیشینه ای تند هستند با انزوای بیشتری مواجه می شوند مضاف بر آنکه به نظر می رسد افکار عمومی خسته از اتفاقات ناخوشایند گذشته خود را برای یک تغییر در ساختمان هرمی شکل آماده می کنند از این رو  تز ائتلاف با اصولگرایان کم کم روبه افول رفت تا جایی که علاوه بر اصولگرایان اصلاح طلبان نیز اعلام کردند قرار نیست ائتلافی میان اصلاح طلبان و اصولگرایان شکل بگیرد. 

لیستی تماما اصلاح طلب

هرچند برخی از تحلیلگران سیاسی معتقدند که ائتلافی نانوشته میان اصولگرایان معتدل که مشخصا طیف علی لاریجانی و ناطق نوری مد نظر است با اصلاح طلبان شکل خواهد گرفت و در برخی شهرستان ها برخی نامزدها در دولیست مشترک خواهند بود اما در اولین روز از ثبت نام داوطلبین برای انتخابات مجلس شورای اسلامی محمد رضا عارف که احتمال سرلیستی اصلاح طلبان را نیز یدک می کشد اعلام می کند که جناح چپ لیستی تماما اصلاح طلبی ارائه خواهند کرد.

رئیس شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح طلبان در این رابطه گفت : از مدت ها قبل پیشنهادی را مطرح کردم که تعداد نفرات مشترکی در هر لیست داشته باشیم که خیلی استقبال نشد و اخیرا اعلام شد که لیست اصلاح طلبان با هویت اصلاحات به جمع بندی خواهد رسید.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین